agachicago Napisano 16 Września 2007 Zgłoś Napisano 16 Września 2007 Witam Jestem nowym użytkownikiem forum. Do Chicago przyleciałam 4 tygodnie temu. Przeglądałam sprawy poruszane w portalu, ale nie znalazłam odpowiedzi na moje problemy. Otrzymałam Welcome Notice, a zaraz po tym Zieloną Kartę z błędem w nazwisku. Dzwoniłam pod 1-800 i okazało się, że muszę odesłać Zieloną Kartę, I-90, oraz oryginał Aktu Urodzenia. Nie wiem czy dobrze wszystko zrozumiałam... A teraz proszę o odpowiedź: Czy koniecznie muszę odsyłać GC pocztą do Texas Servis Center ( istnieje możliwość zaginięcia Karty), czy mogę zgłosić się do Oddziału w Chicago, gdzie mieszkam? Jak długo trwa procedura wymiany GC na dobrą? Nie otrzymałam jeszcze SSN i zastanawiam się, czy też będzie błąd w nazwisku? Prośbę o SSN zawarłam we wniosku wizowym i nie wiem jak długo mam czekać i czy muszę osobiście się zgłosić do Social Security ? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź Agnieszka
kubakj Napisano 16 Września 2007 Zgłoś Napisano 16 Września 2007 WitamJestem nowym użytkownikiem forum. Do Chicago przyleciałam 4 tygodnie temu. Przeglądałam sprawy poruszane w portalu, ale nie znalazłam odpowiedzi na moje problemy. Otrzymałam Welcome Notice, a zaraz po tym Zieloną Kartę z błędem w nazwisku. Dzwoniłam pod 1-800 i okazało się, że muszę odesłać Zieloną Kartę, I-90, oraz oryginał Aktu Urodzenia. Nie wiem czy dobrze wszystko zrozumiałam... A teraz proszę o odpowiedź: Czy koniecznie muszę odsyłać GC pocztą do Texas Servis Center ( istnieje możliwość zaginięcia Karty), czy mogę zgłosić się do Oddziału w Chicago, gdzie mieszkam? Jak długo trwa procedura wymiany GC na dobrą? Nie otrzymałam jeszcze SSN i zastanawiam się, czy też będzie błąd w nazwisku? Prośbę o SSN zawarłam we wniosku wizowym i nie wiem jak długo mam czekać i czy muszę osobiście się zgłosić do Social Security ? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź Agnieszka musisz odeslac. ssn wydadza tez z takim bledem, bo tak na GC jest. Zglos sie po SSN, nawet z bledem, a jak otrzymasz GC poprawiona, to poprawisz SSN.
agachicago Napisano 17 Września 2007 Autor Zgłoś Napisano 17 Września 2007 Dzięki za odpowiedź, nie wiesz jak długo to może potrwać? Pozdrawiam
sly6 Napisano 17 Września 2007 Zgłoś Napisano 17 Września 2007 Jackie kiedys pisala o tym ile czekala na wymiane GC i moze to potrwac nawet i pare miesiecy.
Jackie Napisano 18 Września 2007 Zgłoś Napisano 18 Września 2007 My mieliśmy całkiem inną sytuację. Poza tym timelines ze strony www.uscis.gov na wydanie poprawionych/nowych kart nijak się mają do rzeczywistości. Na kilku forach czytałam jakoby trzeba było czekać parę miesięcy, a często czeka się krócej/dłużej (do wyboru). Nie wiem czy nie ma znaczenia powód dla którego składamy I-90. Mój mąż na nową kartę czekał parę tygodni, nie chce mi się teraz sprawdzać ile dokładnie to było, ale chyba niecały miesiąc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.