Darius HSP Inc. Napisano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2007 Jak każdy kurier Fedex czy DHL tak też UPS są CHOROBLIWIE kosztowni ... Rygorystyczne koszty co do wagi, rozmiarów itd... - setki dolarów ... Każdy z kurierów ma kalulator cenowy... Dla UPS znajdziesz go na stronie https://wwwapps.ups.com/ctc/request?loc=en_...p;WT.svl=SubNav tylko się nie przestrzasz....
Freya Napisano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2007 Hmm, pare dni temu sprawdzalam ceny i UPS i FedEx i sie przerazilam! I widze, ze nie tylko ja:D Myslalam o firmie Polonez, ale teraz juz zwatpilam. Mozecie poradzic na kogo w sumie mozna liczyc??? Zalezy mi na przeslaniu w sumie nie wielkiej paczki (okolo 10kg)z NC. Bardzo mi zalezy na Waszych opiniach. Nie mam zamiaru ryzykowac z Polska Poczta - zbyt czesto sa przypadki ze paczki nie dochodza, a jesli przychodza to albo po kilku m-cach albo wybrakowane, wiec..... Z gory dzieki
konon Napisano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2007 ostatnio mam w planach kupic aparat ze Stanow, i z tego co widze to wysylka takiej rzeczy to koszt kolo100$ z ubezpieczeniem przez UPS ale lepiej chyba zaplacic pare$$ wiecej i wiadomo ze paczka dojdzie cala. A niektore gadzety sa duzo tansze i nawet lepsza opcja niz w PL np:(aparat PENTAX K100D za 460$, u nas okolo 2tys zl ) http://cgi.ebay.com/PENTAX-K100D-DIGITAL-S...1QQcmdZViewItem aa jeszcze jedno pytanie, czy np jesli kupie taki aprat to beda chcieli wyslac jakas inna firma kurierska? w tym linku co dalem pisze ze raczej preferuja UPS moze ktos kiedys kupowal takie cos(lub cos innego ale tych rozmiarow)??
Darius HSP Inc. Napisano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2007 jak piszą, że wysyłają UPS to wyślą UPS ... Amerykańskie firmy nie znają takich kurierów jak firma Polonez Parcel. O to możesz być spokojny ...
marek74 Napisano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2007 konon - spokojnie, ups dobra firma, poza tym koszty sa o wiele mniejsze z tego co widzialem na stronie podanej przez ciebie, to co najmniej o polowe (wliczajac ubezp.) Nie masz co sie obawiac. Ja praktycznie wszystkie rzeczy kupuje na ebay, poczawszy od pralki a konczac na takim aparacie, o ktorym mowa powyzej.
konon Napisano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2008 poza tym koszty sa o wiele mniejsze jak to mniejsze? jesli bym kupil cos to place chyba te 75$ tak jak tam jest napisane czy lepiej napisac maila i zapytac co i jak?
marek74 Napisano 2 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2008 max 60$ (do Europy), 30 + 10 ubezp. + 20 (Additional Purchase), tak podaje sprzedajacy ten aparat
DreedMed Napisano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2008 Ja proponuje firme Polamer - www.polamerusa.com zwlaszcza opcje przesylki droga morska (ze zrozumialych wzgledow:D) Paczka idzie 4 tygodnie ale zawsze dochodzi:D
r4mz35 Napisano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2008 podpisuje sie pod Polamerem z 6 paczek wszystkie Tip-Top ps. zadna reklama tylko moja opinia
Tomaj Napisano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam wszystkich, to mój pierwszy post tutaj. Gdzieś w połowie stycznia tego roku kolega wysłał mi paczkę przez polonez... cena śmieszna w porównaniu do ups, fedex czy innych. Gwarancja dostawy w 6 tygodniu droga morską. W paczce ważacej ponad 10kg są różniaste rzeczy w tym kilka części do mojego amerykańskiego auta. Nie wiadomo dlaczego paczka w okolicach 25 lutego utknęła w agencji celnej Saga z Częstochowy. Saga to najgorsza firma z jaką się spotkałem. Do dnia dzisiejszego nie mam paczki i coś mi sie wydaje że szybko jej nie dostanę bo owa firma czai się na kasę i nic poza tym. W pierwszym podejściu wysłałem im wszystkie podpisane dokumenty i akt darowizny, po czym paczka trafiła do niekończącej się kolejki. Zaznaczam, że papiery wysłałem błyskawicznie. Sama saga wysłała mi te papiery do podpisu z 7 dniowym opóźnieniem. Do nich dotarły 13 marca i od tej daty kolejka... W zeszłym tyogdniu panienka z sagi przez tel. oświadczyła mi że wartość towarów w umowie darowizny jest drastycznie zaniżona, bo oni sprawdzali. Jak podała mi ceny jakie mają to o mały włos bym się nie przewrócił siedząc. Kwota na jednej pozycji była wielokrotnie zawyżona, a pozycji kilka. Wszystko dotyczy tych nieszczęsnych części do samochodu, reszty się nie czepiają. Już nie będę tutaj więcej opisywał co i jak, zapraszam na niekończącą się opowieść: http://www.asu.pl/portal/html/modules.php?...p;p=47866#47866
Rekomendowane odpowiedzi