Skocz do zawartości

Gotowanie po amerykańsku

Jackie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 401
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 1 miesiąc później...
Napisano

W poniedziałek u męża w pracy odbędzie się mała impreza dla pracowników z okazji Święta Dziękczynienia. Pracodawca załatwia indyka a każdy z pracowników (chyba 6-7 osób ) przynosi jakąś przystawkę. Może macie pomysł, co mogłabym zrobić? Dość dobrze piekę i gotuję, ale nigdy nie miałam okazji przyrządzać nic tradycyjnego na Thanksgiving a nie chcę mocno eksperymentować. Myślałam o czymś polskim może, ale już na paru przykładach się przekonałam, że z amerykańskich składników nic polskiego mi nie wychodzi :/ Macie jakieś pomysły?

Napisano

dziekuje za pomoc ;)

Tutaj, gdzie jestem (Beaverton) nie ma polskiego sklepu .ale jest chyba ruski, wiec tam zerkne ;) Pozdrawiam

dziekuje za pomoc ;)

Tutaj, gdzie jestem (Beaverton) nie ma polskiego sklepu .ale jest chyba ruski, wiec tam zerkne ;) Pozdrawiam

Oczywiscie ze jest. Maka ziemniaczana w nim takze samo.

Napisano

W poniedziałek u męża w pracy odbędzie się mała impreza dla pracowników z okazji Święta Dziękczynienia. Pracodawca załatwia indyka a każdy z pracowników (chyba 6-7 osób ) przynosi jakąś przystawkę. Może macie pomysł, co mogłabym zrobić? Dość dobrze piekę i gotuję, ale nigdy nie miałam okazji przyrządzać nic tradycyjnego na Thanksgiving a nie chcę mocno eksperymentować. Myślałam o czymś polskim może, ale już na paru przykładach się przekonałam, że z amerykańskich składników nic polskiego mi nie wychodzi :/ Macie jakieś pomysły?

"moi" amerykanie wpierniczaja moje flaczki, smalec ze skwarkami az sie kurzy. Najbardziej jednak pazuje I'm "hamburger na surowo" czyli tatar. Tak ich qrde wyszkolilem!

Napisano

Może muffiny w wersji wytrawnej ? Jako przystawka , łatwe i szybkie do zrobienia.

Napisano

chyba jednak zrobię "polską" sałatkę warzywną... podpowiecie, która firma robi ogórki podobne do polskich kiszonych oraz konserwowych? (w pobliżu nie ma polskiego sklepu, ogórki które do tej pory kupowałam w ogóle mi nie odpowiadały, ni to kiszone ni konserwowe ble )

gdzie można dostać pietruszkę-korzeń oraz selera-korzeń?

@wodnik: może przepis na te muffiny? :)

Napisano

Ja sama robie swoje ogorki. Mam przyprawe do kiszenia z Polski. Moi znajomi wszyscy bardzo lubia kiszone ogorasy!

Przyprawa? Do kiszenia wystarczy woda sol koper I czosnek. Jak zyje nie uzywalem zadnej przyprawy do kiszenia ogorkow.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...