rusinek Napisano 18 Września 2013 Zgłoś Napisano 18 Września 2013 najprosty i najsmaczniejszy przepis na naleśniki (przepis kazdy zna) ale dusimy je w roztopionym brazowym cukrze z dodatkiem syropu klonowego
tamarax Napisano 26 Września 2013 Zgłoś Napisano 26 Września 2013 O to ja teraz tak zrobie- mam nadzieje, ze będzie pychotka:)
spicyvanilla Napisano 22 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2013 W poniedziałek u męża w pracy odbędzie się mała impreza dla pracowników z okazji Święta Dziękczynienia. Pracodawca załatwia indyka a każdy z pracowników (chyba 6-7 osób ) przynosi jakąś przystawkę. Może macie pomysł, co mogłabym zrobić? Dość dobrze piekę i gotuję, ale nigdy nie miałam okazji przyrządzać nic tradycyjnego na Thanksgiving a nie chcę mocno eksperymentować. Myślałam o czymś polskim może, ale już na paru przykładach się przekonałam, że z amerykańskich składników nic polskiego mi nie wychodzi :/ Macie jakieś pomysły?
andyopole Napisano 22 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2013 dziekuje za pomoc Tutaj, gdzie jestem (Beaverton) nie ma polskiego sklepu .ale jest chyba ruski, wiec tam zerkne Pozdrawiam dziekuje za pomoc Tutaj, gdzie jestem (Beaverton) nie ma polskiego sklepu .ale jest chyba ruski, wiec tam zerkne Pozdrawiam Oczywiscie ze jest. Maka ziemniaczana w nim takze samo.
andyopole Napisano 22 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2013 W poniedziałek u męża w pracy odbędzie się mała impreza dla pracowników z okazji Święta Dziękczynienia. Pracodawca załatwia indyka a każdy z pracowników (chyba 6-7 osób ) przynosi jakąś przystawkę. Może macie pomysł, co mogłabym zrobić? Dość dobrze piekę i gotuję, ale nigdy nie miałam okazji przyrządzać nic tradycyjnego na Thanksgiving a nie chcę mocno eksperymentować. Myślałam o czymś polskim może, ale już na paru przykładach się przekonałam, że z amerykańskich składników nic polskiego mi nie wychodzi :/ Macie jakieś pomysły? "moi" amerykanie wpierniczaja moje flaczki, smalec ze skwarkami az sie kurzy. Najbardziej jednak pazuje I'm "hamburger na surowo" czyli tatar. Tak ich qrde wyszkolilem!
wodnik Napisano 22 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2013 W poniedziałek u męża w pracy odbędzie się mała impreza dla pracowników z okazji Święta Dziękczynienia. Pracodawca załatwia indyka a każdy z pracowników (chyba 6-7 osób ) przynosi jakąś przystawkę. Może macie pomysł, co mogłabym zrobić? Dość dobrze piekę i gotuję, ale nigdy nie miałam okazji przyrządzać nic tradycyjnego na Thanksgiving a nie chcę mocno eksperymentować. Myślałam o czymś polskim może, ale już na paru przykładach się przekonałam, że z amerykańskich składników nic polskiego mi nie wychodzi :/ Macie jakieś pomysły? Może muffiny w wersji wytrawnej ? Jako przystawka , łatwe i szybkie do zrobienia.
spicyvanilla Napisano 23 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 chyba jednak zrobię "polską" sałatkę warzywną... podpowiecie, która firma robi ogórki podobne do polskich kiszonych oraz konserwowych? (w pobliżu nie ma polskiego sklepu, ogórki które do tej pory kupowałam w ogóle mi nie odpowiadały, ni to kiszone ni konserwowe ble ) gdzie można dostać pietruszkę-korzeń oraz selera-korzeń? @wodnik: może przepis na te muffiny?
wodnik Napisano 23 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 http://m-n-i-a-m.blogspot.com/2013/02/muffinki-wytrawne-z-salami-serem-feta-i.html proszę ja robiłam wg tego
pelasia Napisano 23 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Ja sama robie swoje ogorki. Mam przyprawe do kiszenia z Polski. Moi znajomi wszyscy bardzo lubia kiszone ogorasy!
andyopole Napisano 23 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2013 Ja sama robie swoje ogorki. Mam przyprawe do kiszenia z Polski. Moi znajomi wszyscy bardzo lubia kiszone ogorasy! Przyprawa? Do kiszenia wystarczy woda sol koper I czosnek. Jak zyje nie uzywalem zadnej przyprawy do kiszenia ogorkow.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.