Sara Napisano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2013 Pierogi gotowe, w zamrazalniku dzięki za wskazówki
andyopole Napisano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2013 Ktora opcje wybralas. Mrozilas surowe czy gotowane?
andyopole Napisano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 24 Grudnia 2013 Mrozilam suroweNext time wyprobuj drugi sposob, sama ocenisz ktora metoda lepsza.
Misuzu Napisano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2013 Spróbujcie zrobić pierogi ze szpinakiem. Podsmażamy cebule z czosnkiem, potem wrzucamy szpinak aż woda wyparuje. Wiadomo z pełnej patelni zostanie garstka szpinaku. Ja zazwyczaj daje pół kilo szpinaku lub trochę więcej na oko. Potem gałka muszkatołowa i pieprz. Jak ostygnie to mieszamy szpinak z serem feta slonym jak nie macie słonego to po prostu posolić. I faszerowac pierogi. Ja bardzo to lubię. Farsz można np zawinąć w naleśnika i robić jak krokiety. Albo w ciasto francuskie i zrobić sakiewki
Misuzu Napisano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Gdzie kupujcie kapustę kiszona? W jakich sklepach mogę ja znaleźć? Szukałam już w kilku i nie potrafię znaleźć. Chyba ze złe szukam. Na Amazonie jest za $3 ale chciałabym raczej kupić coś normalnie.
andyopole Napisano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 Nazywa sie SAUERKRAUT I kupisz w wiekszosci sklepow.
Misuzu Napisano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2014 To musiałam zle szukać xD dzięki andyopole
Nigella Napisano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 Misuzu, a Ty juz w USA? :) Z ta kapusta kiszona to jest roznie, rzeczywiscie mozna ja kupic prawie wszedzie - np. w Walmarcie, ale musisz poprobowac, bo nie kazda smakuje tak jak polska. Nie wiem czy w Twojej okolicy sa sklepy Big Lots - mozna w nich dostac produkty marki Polan z Zabna ("z" z kropka, nie mam polskiej czcionki), maja naprawde swietne rzeczy, od kapusty kiszonej po ogorki, buraczki, kapuste czerwona, papryke konserwowa czy salatki warzywne.
andyopole Napisano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Napisano 7 Stycznia 2014 Przewaznie trzeba nad ta kapusta popracowac. Jesli za kwasna to splukac. Ja dodaje starta marchewke I jablko...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.