Skocz do zawartości

Gotowanie po amerykańsku


Jackie

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 401
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Spróbujcie zrobić pierogi ze szpinakiem. Podsmażamy cebule z czosnkiem, potem wrzucamy szpinak aż woda wyparuje. Wiadomo z pełnej patelni zostanie garstka szpinaku. Ja zazwyczaj daje pół kilo szpinaku lub trochę więcej na oko. Potem gałka muszkatołowa i pieprz. Jak ostygnie to mieszamy szpinak z serem feta slonym jak nie macie słonego to po prostu posolić. I faszerowac pierogi. Ja bardzo to lubię. Farsz można np zawinąć w naleśnika i robić jak krokiety. Albo w ciasto francuskie i zrobić sakiewki :)

Napisano

Gdzie kupujcie kapustę kiszona? W jakich sklepach mogę ja znaleźć? Szukałam już w kilku i nie potrafię znaleźć. Chyba ze złe szukam. Na Amazonie jest za $3 ale chciałabym raczej kupić coś normalnie.

Napisano

Misuzu, a Ty juz w USA? :) :) :) Z ta kapusta kiszona to jest roznie, rzeczywiscie mozna ja kupic prawie wszedzie - np. w Walmarcie, ale musisz poprobowac, bo nie kazda smakuje tak jak polska. Nie wiem czy w Twojej okolicy sa sklepy Big Lots - mozna w nich dostac produkty marki Polan z Zabna ("z" z kropka, nie mam polskiej czcionki), maja naprawde swietne rzeczy, od kapusty kiszonej po ogorki, buraczki, kapuste czerwona, papryke konserwowa czy salatki warzywne.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...