Jackie Napisano 14 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2008 2. Jeśli status 'Visitor' już przepadł to co powinnam wpisać? Wpisz "Out of status". I tak to sprawdzą. W twojej kategorii masz darowany nielegalny pobyt, wiec najlepiej wpisać prawdę. 3. Czy to że rozliczałam się z podatków może stanowić jakiś problem w otrzymaniu GC? To raczej niezapłacenie podatków może być odmową przyznania GC. To że się rozliczałaś będzie tylko działało na Twoją korzyść.
adam mo Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2008 Wielkie dzieki 'Jackie'. Sprzydadza mi sie Twoje informacje. Pozdrawiam
adam mo Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2008 Pytania cd... 1. Jakie nazwisko powinnam wpisac we wnioskach? Czy 'maidan name' jest moim nowym nazwiskiem otrzymanym z racjii slubu, czy mam pisac stare nazwisko, a nazwisko meza w polu 'given name'? 2.W formularzu G325A (gorny prawy rog) 'File nr A'? Co nalezy wpisac? 3.Jakie adresy nalezy wpisac w polu 22 page 2 form I130? (jestem z NY)
Jackie Napisano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2008 1. Jakie nazwisko powinnam wpisac we wnioskach? Czy 'maidan name' jest moim nowym nazwiskiem otrzymanym z racjii slubu, czy mam pisac stare nazwisko, a nazwisko meza w polu 'given name'? Family name = nazwisko. Wpisujesz aktualne nazwisko, jeśli jesteś po ślubie i masz po nim nazwisko to wpisujesz nowe nazwisko. Given name albo first name = imię. Middle name = drugie imię. Maiden name = nazwisko panieńskie. 2.W formularzu G325A (gorny prawy rog) 'File nr A'? Co nalezy wpisac? Wpisujesz "none" bo nie masz A number jeśli wjechałaś na wizie turystycznej. 3.Jakie adresy nalezy wpisac w polu 22 page 2 form I130? (jestem z NY) Jeśli wraz z petycją składasz I-485 to wpisujesz City: New York State: NY Jeśli planujesz wrócić do Polski i czekać na wizę imigracyjną, to wpisujesz miasto i kraj w którym znajduje się konsulat/ambasada pod którą podlegasz.
karina Napisano 16 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2008 Pytania cd...1. Jakie nazwisko powinnam wpisac we wnioskach? Czy 'maidan name' jest moim nowym nazwiskiem otrzymanym z racjii slubu, czy mam pisac stare nazwisko, a nazwisko meza w polu 'given name'? 2.W formularzu G325A (gorny prawy rog) 'File nr A'? Co nalezy wpisac? 3.Jakie adresy nalezy wpisac w polu 22 page 2 form I130? (jestem z NY) Masz duzo pytan, te pytania nie sa skomplikowane, ale sa. Daj to komus do przejrzenia co wypelniasz, bo roznie moze byc. Co do numeru A - mimo, ze niektorzy sa na wizach turystycznych, pracowniczych czy J, to wiele osob ma numer A. Niekiedy nadaja takowy numer przez pomylke przy zmianie czy przedluzaniu statusu badz - co wazne - kiedy ktos ma jakis konflikt z prawem. Dlatego najpierw nalezy sprawdzic co i jak a potem wpisac. W teorii jesli ktos ma wize turystyczna to nie powinien miec numeru A, ale spotkalam sie wiele razy, ze ludzie mieli i sami nawet o tym nie wiedzieli. Powodzenia
adam mo Napisano 16 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2008 Dzieki serdecznie i pozdrawiam goraco Czy jako ze przesiedzialam wize i jestem od kilku lat nielegalnie musze wypelnic i dolaczyc I-485 Supplement A?
Jackie Napisano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2008 To jest forma dla osób które podlegają pod sekcję 245(i). Karina dobrze napisała, jeśli nie masz dużego pojęcia co wypełniasz to idź do kogoś kto to potrafi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.