Skocz do zawartości
gosc333

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany

DV-2018 Wylosowany / Nie Wylosowany  

222 głosów

Ta ankieta jest zamknięta
  1. 1. Czy zostałeś/aś wylosowany/a w loterii DV-2018 ?



Recommended Posts

8 minut temu, srk napisał:

Zastanawiałem się czy napisać, bo zapewne polecą minusy i złóść może się pojawić.

Pierwszy raz żona wzięła w loterii i została wylosowana ( 2018EU000257 - czy to dobry numer??), by zwiększyć jej szanse, także ja wziąłem udział. Swojej aplikacji nei mogę sprawdzić bo wywala mnie.

Tu w Polsce prowadzę firmę. Żona jest solistką baletową i miała zaproszenia na audycje z kilku oper w USA - nawet nie prowadziła poważniejszych rozmów bo pozwolenia na pracę by z wiadomych względów nie miała. Pomyślała, że wyśle wniosek o GC i zobaczymy co dalej. Traktowaliśmy to w kategoriach raczej mało realnych.

TERAZ NAPRAWDĘ MAMY ZAGWOZDKĘ, kredyt na domek - mamy czas do przemyśleń. Ktoś może podpowiedzieć ile czasu na wypełnienie wniosku teraz mamy?

Życzę by w przyszłym roku wszyscy zainteresowani mieli tego typu rozterki co my teraz - będzie to ozanczało, że wylosowaliście GC.

By wielu wyssanym teoriom wyjść na przeciw chcę wam powiedzieć, że zdjęcie żony to dokładnie to samo zdjęcie, jakie użyła kilka lat temu przy staraniu o wizę turystyczną. Więc zdjęcia na etapie losowania nie są weryfikowane.

Ambasada wspominała o zdjęciach z loterii i tej z dv2017 by uważać a nie pisali o wizie turystycznej.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

sly6 ja oczywiście chciałbym maksymalnie wydłużyć ten czas. Do kiedy możemy maksymalnie wysłać wniosek?Od rozmowy mam pół roku na wyjazd z tego co pamiętam. Możesz podesłać mi link z procedurą bo w tym gąszczu mi zaginął. Z góry dzięki

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

U mnie ciągle nie chce się załadować strona. Spróbujcie wpisać ręcznie numer, a nie kopiować np z PDF

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

ten błąd w systemie byl i kiedyś i trzeba ponownie wpisywać.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

1 minutę temu, srk napisał:

sly6 ja oczywiście chciałbym maksymalnie wydłużyć ten czas. Do kiedy możemy maksymalnie wysłać wniosek?Od rozmowy mam pół roku na wyjazd z tego co pamiętam. Możesz podesłać mi link z procedurą bo w tym gąszczu mi zaginął. Z góry dzięki

w połowie maja będą podane dane ile osób zostało wylosowanych i np granicznym miesiącem może być luty lub marzec. A linka zaraz podam

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Kurde mam paszport do lipca 2017 a uzupełniam teraz to ds260, myślicie ze to jest problem jeżeli w trakcie tej rekrutacji później będę wyrabiać nowy? 

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

hej czy w ds260 muszę w jakikolwiek sposob wspominać że jestem zareczony/planuje zaraz slub i planuje wyjechac z żoną? Czy po prostu wypelniam wszystko tak jakbym byl singlem i dopiero przed rozmowa informuje o tym ze jestesmy we dwoje (w jaki sposob o tym informuje konsulat?)?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Booking.com

11 minut temu, Efffffka napisał:

Kurde mam paszport do lipca 2017 a uzupełniam teraz to ds260, myślicie ze to jest problem jeżeli w trakcie tej rekrutacji później będę wyrabiać nowy? 

piszą ze wtedy bierzesz na rozmowę dwa paszporty

http://www.visajourney.com/forums/topic/548309-change-passport-after-submit-ds-260-dv2016/

 

i tak musisz wymienić paszport.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Niestety 2 raz nie..... Ale glowa do gory....Powodzenia Wszystkim ktorzy Wygrali.! A my czekamy moze cos dolosuja albo za rok sie uda...:)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

6 minut temu, Marek Kowalczyk napisał:

hej czy w ds260 muszę w jakikolwiek sposob wspominać że jestem zareczony/planuje zaraz slub i planuje wyjechac z żoną? Czy po prostu wypelniam wszystko tak jakbym byl singlem i dopiero przed rozmowa informuje o tym ze jestesmy we dwoje (w jaki sposob o tym informuje konsulat?)?

w ds masz wolny i tak zaznaczasz.. Jak dostaniesz zapeoszenie na rozmowe wtedy dzwonisz do Konsulatu i mowisz o tym. Jest taki numer do dzialu wiz na pobyt staly.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
1 minutę temu, Efffffka napisał:

W kolejnym kroku muszę podać permanent address w stanach. Co mam zaznaczyć jeśli nie wiem gdzie chce jechać i do kogo? 

na rozmowe musisz go znac.. Teraz wpisz ze nie masz.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Po raz kolejny 2x NOT :)
Ja wysłałam stare zdjęcie i normalnie wyskoczyła mi informacja o HAS NOT BEEN SELECTED, więc raczej nie ma co liczyć na inną informacje jeśli ktoś wysłał stare zdjęcie. Narzeczony wysłał nowe zdjęcie i ta sama informacja... No cóż pozostaje spokojne planowanie ślubu :) a nie na wariackich papierach :) Życzę powodzenia tym, którzy jeszcze nie sprawdzili i gratulacje dla wylosowanych. Nam może się za rok poszczęści, chociaż po tylu wysłanych wnioskach podchodzi się do tego na luzie- jak będzie to będzie, nie ma co żyć w "zawieszeniu" od października do maja (tak jak przeczytałam wyżej)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
35 minut temu, srk napisał:

sly6 ja oczywiście chciałbym maksymalnie wydłużyć ten czas. Do kiedy możemy maksymalnie wysłać wniosek?Od rozmowy mam pół roku na wyjazd z tego co pamiętam. Możesz podesłać mi link z procedurą bo w tym gąszczu mi zaginął. Z góry dzięki

Na wyjazd masz pół roku ale od daty badań lekarskich, więc logiczne jest, że trzeba je robić jak najpóźniej np tydzień przed rozmową.

  • Upvote 1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

tak wlasnie wnioskwalem felipe, jak u Ciebie losowanie?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Czy ktoś uporał się z tym problemem może bo wpisuje na różne sposoby i ciagle że cos jest źle podane a sprawdzam kilka razy już.....

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Cały czas od wczoraj dostaje komunikat:

 

Warning: The information entered is not valid.

Please review the Confirmation Number, your Last/Family Name, and Year of Birth to ensure you have entered them exactly as they appear on your DV Confirmation Page, including punctuation.

 

moja siostra ma to samo. Czy komuś udało się sprawdzić wynik pomimo otrzymywania wcześniej tego komunikatu?

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Based on the information provided, the Entry HAS NOT BEEN SELECTED for further processing for the Electronic Diversity Visa program at this time.

Please verify that you have entered all information correctly. You may re-check the Entry status by clicking on the ESC Home Page link below.
:(

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz


×