Skocz do zawartości

Wiza K1 Czy Slub W Polsce?

dotex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kamildzianka pewnie ze moga a jak masz zabezpieczony haslem to albo Im podasz haslo albo tez sami dojda ,,do tego moga laptopa zatrzymac ,to samo z dyskami,cd ...

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Wazne ze wylecialas kiedy bylas legalnie. ..

A teraz od Ciebie zalezy na co sie zdecydujecie,przeczytaj co napisala Karina wyjzej z 2 grudnia.Czy bedzie dobra wiza k-1 czy tez wiza na pobyt staly.

Napisano

Polecam Ci ten link: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...10072&st=25 Chodzi mi przede wszystkim o sytuację MMagdaleny.

Jeśli Twój mąż ma polskie obywatelstwo to moim zdaniem nie macie co się zastanawiać tylko korzystać z możliwości i brać ślub w Polsce, ale oczywiście jak już będzie mieć amerykańskie obywatelstwo w ręce. Jest to zdecydowanie najszybsza forma. Choć wiadomo - każda sprawa jest inna i to że komuś wszystko poszło szybko i sprawnie, nie znaczy, że i w Twoim przypadku też tak będzie.

Powodzenia ! :)

Napisano

No tak, wprowadziłam w błąd.

Choć to dziwne, że nawet Polak z obywatelstwem USA nie może składać na żonę petycji w Warszawie jeśli np. nie przebywał w Polsce ponad tych 6, nieprzerwanych m-cy.

Napisano
Freya, ja Cie przepraszam, ze pytam, ale co to jest na tym Twoim zdjeciu kolo Twojego nicka?

Nie ma za co przepraszać :) Kiedyś znalazłam tą grafikę tu na forum - spodobało mi się więc dołączyłam. A co to dokładnie jest ? Zawsze przypominało mi to liść, ale tytuł jest Orange-Stick... :)

Napisano

bardzo dziękuję Wam za pomoc :) cały czas mam wątpliwości.

mam jeszcze jedno pytanie, bo strasznie sie gubię w tych nazwach wiz i petycji.Wiza CR1 to wiza na pobyt stały czyli to to samo co składanie petycji po ślubie z obywatelem na terenie Polski?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...