arras Napisano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 12 Sierpnia 2009 Rademenes ma racje , podatki w USA niewiele maja do otrzymania wizy. Ja wyslalem wszystko co mialem czy chcieli czy nie , ale nie bylo to konieczne. U mnie caly proces trwal 7 mcy.
megi23 Napisano 10 Października 2009 Zgłoś Napisano 10 Października 2009 hej, Troszke dlugo tutaj nie zagladalam. Widze ze poruszyliscie sprawe podatkow. Bylam na spotkaniu w Ambasadzie 25 wrzesnia i powiedziano mi ze zeby udokumentowac doswiadczenie zawodowe potrzebne beda dokumenty od niezaleznej instytucji czyli urzad skarbowy w stanach. Czy cos sie zmienilo? To jakie papiery mieliscie ze uznali doswiadczenie. Dokument od pracodawcy posiadam. Pozdrawiam, Magda
sly6 Napisano 11 Października 2009 Zgłoś Napisano 11 Października 2009 megi jesli tak Ci powiedzieli tzn ze tak trzeba zrobic jesli mozesz bo bedzie mniej domyslow...
Rademedes Napisano 11 Października 2009 Zgłoś Napisano 11 Października 2009 hmm nie wiem czy sie cos zmienilo, ale nie przedstawialem zadnych dokumentow z urzedu podatkowego - wystarczylo zwykle pismo od pracodawcy
Sebastian Napisano 19 Października 2009 Zgłoś Napisano 19 Października 2009 Megi widze ze bylas na tym spotkaniu w ambasadzie . Warto isc ? napisz cos wiecej.
sly6 Napisano 21 Października 2009 Zgłoś Napisano 21 Października 2009 ja bylem na takim spotkaniu i powiem tak,,,zacznij od studiowania strony cic gov..potem jesli bedzie cos nie jasne lub tez bedziesz miec dodatkowe pytania wtedy spisz je i wtedy jedz ...
Łukasz.W Napisano 23 Października 2009 Zgłoś Napisano 23 Października 2009 Przepraszam za ot ale nie chcialem zaśmiecać forum nowym tematem. Mam male pytanko. Czy ktos z was pisal do konsultanta takiego jak pani Izabela Kowalewski lub Maria Krajewska? Jakis czas temu pisałem ze swoja dziewczyną do Pani Izabeli i odpowiedziała mi żebym wysłał jej nasze cv a potem umówimy się na telefon... wiec wyslalem jej nasze cv bylo to miesiąc temu i do tej pory bez odzewu. U pani MKrajewskiej na stronce www wypelnilem tak z ciekawosci wniosek sprawdzajacy sie kwalifikujemy do emigracji ale tez jak narazie bez odzewu z tym ze to było jakieś 2 tygodnie temu. Dodam ze razem z moja dziewczyna chcielibyśmy wyjechać do kanady do pracy zaraz po ukończeniu studiów czyli za jakis roczek moze 1,5 chcial bym tez tam studiować i pracować. Pozdrawiam. Łukasz.
Rademedes Napisano 24 Października 2009 Zgłoś Napisano 24 Października 2009 witam, ja ze dwa razy rozmawialem z Izabela, (NIESTETY, ale tylko w jednej kwestii miala racje - a pytania nie byly jakies skomplikowane) co do tego czy sie kwalifikujecie to na to pytanie odpowie Wam strona: http://www.cic.gc.ca/english/index.asp rozumiem, ze chcecie ubiegac sie o 'skilled worker' - wystarczy rozwiazac test, zeby sprawdzic czy sie kwalifikujecie i tutaj naprawde nie potrzeba prawnika. Jesli chodzi o prace to trudno zakladac, ze poltora roku przed Waszym ewentualnym przyjazdem do Kanady, ktos Wam prace zatrzyma i bedzie na Was czekal. PS. Jesli bylibyscie po slubie to wystarczyloby, zeby jedno z Was sie kwalifikowalo jako glowny aplikant.
megi23 Napisano 27 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2009 Hej... znowu mialam przerwe Na poczatku napisze do Sebastiana - Sebastian na spotkaniu w ambasadzie przesympatyczna Pani strescila dokladnie to samo co mozesz przeczytac na stronce cic.gc.ca Poswiecajac szczegolna uwage na skilled worker program. Lukasz W. z pania Krajewska spotkal sie moj maz w Warszawie. Pisalismy do niej koncem wrzesnia po czym odezwala sie na poczatku listopada z informacja ze moze udzielic nam szczegolowej konsultacji osobiscie bo akurat bedzie w Polsce. Maz dostarczyl jej kopie wszelkich dokumentow, zaplacil 100$ za rozmowe, obiecala przestudiowac cala nasza sytuacje i dac odpowiedz jaki plan dla nas najlepszy do 15 listopada. Dzisiaj mamy 27 a ona ani nie odpowiada na e-mail ani na tel. Pozdrawiam Wszystkich. Ja zlozylam wlasnie aplikacje do dwoch collegow i czekam na letter of acceptance. Trzymajcie kciuki
sly6 Napisano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 14 Grudnia 2009 megi a mozesz napisac jakie padaly pytania na tych spotkaniu>? co Cie zainteresowalo-zdzwilo? i ta Pani odezwala sie do Ciebie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.