Jackie Napisano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2008 Teoretycznie, tak , No ale na poważnie ludzie Dostałeś linki. Są całkiem na poważnie. Od siebie dodam - mam od urodzenia 2 obywatelstwa. Obie strony (polska i amerykańska) o tym wiedzą od zawsze i nigdy nie miałam z tym problemów. Jest to całkiem legalne. Są osoby które mają LEGALNIE nawet 3, 4 czy nawet 5 obywatelstw.
rafal723 Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2008 Dzięki, dało mi to do myślenia pozdrawiam Edit// Aha Jackie a miałeś w związku z tym jakies problemy (2 obywatelstwa) ?
sly6 Napisano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2008 Byly Posel Pan Misztal ma 2 obywatelstwa, amerykanskie i polskie .
rafal723 Napisano 9 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2008 http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...cda12d248a.html Czy na podstawie tego tekstu mam twierdzić ze mam w pewnym sensie 2 obywatelstwa jednoczesnie w zaleznosci w jakim jestem kraju ?
rybka Napisano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2008 Podstawowe pytanie: czy kwalifikujesz sie do otrzymania obywatelstwa amerykanskiego??? Odpowiedz na to pytanie i dalej mozesz gdybac co by bylo gdyby bylo
rafal723 Napisano 10 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2008 a jakie sa warunki ;p hmm ? naprawde nie wiem:(
rybka Napisano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2008 No to juz mnie rozbroiles Domyslam sie, ze nudzisz sie okrutnie w wakacje i wypisujesz takie glupoty.
rafal723 Napisano 10 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2008 Nie, nieprawda. Ja naprawdę niewiem, a sprawa mnie mocno interesuje.
sly6 Napisano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2008 Aby dostac obywatelstwo musisz najpierw dostac staly pobyt ,poczytasz o tym na Forum i na tej stronie: http://www.prawoimigracyjneusa.com/
Jackie Napisano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2008 Aha Jackie a miałeś w związku z tym jakies problemy (2 obywatelstwa) ? Napisałam wyraźnie że NIE miałam nigdy problemów. Na terenie USA posługuję się paszportem amerykańskim, na terenie Polski polskim, na terenie innych krajów tym, który mi bardziej pasuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.