terrorystka Napisano 29 Października 2008 Zgłoś Napisano 29 Października 2008 Cześć! To mój pierwszy post... Też wymyśliłam sobie W&T w przyszłe wakacje. Padło hasło California i tego się jak narazie trzymam. Przejrzałam wszystkie strony, fora, archiwa, grono itd .... byłam w kilku biurach m.in.: StudentPoint (nie zachwyciło mnie to, zwłaszcza że dziewczyna polecała wschodnie wybrzeże- no way!), Almatur (Panu nawet nie chciało się wydrukować dla mnie cennika, co dopiero byłoby z organizacją wyjazdu?), i CCUSA (bardzo miło,sympatycznie,sensowna cena ze zniżka do połowy grudnia,Pan zdecydowanie polecał opcje independent(?)) jak ktoś ma jakieś rady, wskazówki, sugestie, albo chce połączyć siły, to proszę o odzew, bo to moja pierwsza wyprawa i jadę sama.... jestem z Warszawy. jeśli ktoś był w Californi, to też proszę o jakieś podpowiedzi, bo niestety nikt ze znajomych nie jest w stanie mi pomoc Pozdrawiam!! (((:
Ola110 Napisano 29 Października 2008 Autor Zgłoś Napisano 29 Października 2008 Jeżeli trafimy do Kalifornii, to jesteśmy umówione na wspólne zwiedzanie;-)
terrorystka Napisano 29 Października 2008 Zgłoś Napisano 29 Października 2008 heh, Szante, Ola, w takim razie mam zamiar Was trochę pomęczyć kwestiami wyjazdowymi ) miłoby było połączyć z kims siły..... tylko dokąd dokładniej jechać i o jaką pracę się starać??? :| ma ktos pomysł? chyba sprobuje swoich sił w opcji independent, w razie czego można później dopłacić i znaleźć coś np na targach... słyszałam że LA to kiepski pomysł, lepiej coś mniejszego... prawda to?
Adamos Napisano 29 Października 2008 Zgłoś Napisano 29 Października 2008 LA jest fajne, jezeli mieszkasz w santa monica albo venice beach. W przeciwnym wypadku jest raczej srednio
automotive Napisano 31 Października 2008 Zgłoś Napisano 31 Października 2008 KIEDY PRZYLATUJESZ DO CALIFORNII ?? KIEDY PRZYLATUJESZ DO CALIFORNII TO PYTANIE DO OLI110
automotive Napisano 31 Października 2008 Zgłoś Napisano 31 Października 2008 Cześć! To mój pierwszy post... Też wymyśliłam sobie W&T w przyszłe wakacje. Padło hasło California i tego się jak narazie trzymam. Przejrzałam wszystkie strony, fora, archiwa, grono itd .... byłam w kilku biurach m.in.: StudentPoint (nie zachwyciło mnie to, zwłaszcza że dziewczyna polecała wschodnie wybrzeże- no way!), Almatur (Panu nawet nie chciało się wydrukować dla mnie cennika, co dopiero byłoby z organizacją wyjazdu?), i CCUSA (bardzo miło,sympatycznie,sensowna cena ze zniżka do połowy grudnia,Pan zdecydowanie polecał opcje independent(?)) jak ktoś ma jakieś rady, wskazówki, sugestie, albo chce połączyć siły, to proszę o odzew, bo to moja pierwsza wyprawa i jadę sama.... jestem z Warszawy. jeśli ktoś był w Californi, to też proszę o jakieś podpowiedzi, bo niestety nikt ze znajomych nie jest w stanie mi pomoc Pozdrawiam!! (((: JAKICH INFORMACJI/POMOCY POTRZEBUJESZ ODNOŚNIE CALIFORNII
Ola110 Napisano 1 Listopada 2008 Autor Zgłoś Napisano 1 Listopada 2008 Mam nadzieje ze uda mi sie tam dotrzec najpozniej do połowy czerwca. Wiadomo-chcialabym jak najszybciej...ale przede mną jeszcze praktyki terenowe z uczelni, i tak 15 czerwca na dzis to chyba najbardziej realny termin. Ale kto wie, co przyniesie jutro;P
terrorystka Napisano 1 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2008 hy, najlepiej to jakby ktoś podsunął sprawdzonego pracodawce (: które okolice pod względem pracy polecacie? pchać sie do LA, jakies kameralne miasto,czy moze np Lake Tahoe? juz nic nie wiem a zwiedzić wiadomo że chciałabym 'wszystko'...
Mingan Napisano 1 Listopada 2008 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2008 unikałbym LA chyba ,że masz naprawdę fajna prace nagraną lub/i dobre warunki mieszkaniowe w innym wypadku najlepiej jechać do małych miejscowości nad oceanem nastawionych wyłącznie na sezon letni, oznacza to dużo pracy ( od początku czerwca do 5 września ) i niezłe zarobki ale w początkiem września trzeba myśleć już o końcu pracy bo jej brakuje. Duże miasta mają tą zaletę ,że we wrześniu jest w nich praca, ale za to jest jej mniej w wakacje w porównaniu do miejscowości turystycznych. Co do Californi to wszyscy chwalą bardzo Tahoe, ja byłem tam wyłącznie przelotem ( jeden dzień ) i to w październiku więc było pusto, jedyne co mogę powiedzieć to ,że woda w jeziorze niezwykle czysta i zimna. Jeśli nie boicie się dużych miast i chcecie zarobić to polecam również Vegas tam jest praca cały rok i dla osób zaradnych znajdzie się dobrze płatna, duży plus to ,że sezon trwa cały rok, we wrześniu tak o 10 do 30 jest mały przystrój ale jest on o wiele mniejszy w porównaniu do letnich miejscowości turystycznych. Sam zastanawiam się czy nie jechać gdzieś po raz 4, bo ostatnie wakacje spędziłem w PL i żałuje tego. Jak macie pytanie co do wschodniego wybrzeźa Vegas czy pracy na Hawajach piszcie na forum pytania postaram się w miarę możliwości odpisać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.