Freya Napisano 6 Września 2009 Zgłoś Napisano 6 Września 2009 Wszystko sprawdzaj na USCIS.gov Tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania. Zwracaj też uwagę czy masz aktualne formularze. Aby sprawdzić ile Twój sponsor musi mieć dochodów, ściągnij: Poverty Guidelines Pamiętaj, że Ty też jesteś doliczana do Household Twojego sponsora. Jeśli jest to Twój mąż, a Was jest dwoje, to household = 2, jeśli macie dodatkowo dziecko, household = 3, jeśli sponsorem jest przyjaciel, szwagierka, itp. to household = jego/jej rodzina, którą ma na utrzymaniu + Ty. Pozdrawiam
marta12342 Napisano 6 Września 2009 Zgłoś Napisano 6 Września 2009 wielkie dzieki za odpowiedz najgorsze jest to ze u mnie angielski nie jest najlepszy a jeszcze mam pytanko odnosnie aktu urodzenia.wszedzie piszecie ze ma byc zupelny a moja kolezanka byla w srode na interviev i ona dawala do papierow akt skrocony.to jak to w koncu z tym jest bo zglupialam :/
marta12342 Napisano 8 Września 2009 Zgłoś Napisano 8 Września 2009 a jesli wezmiemy slub i zmienie nazwisko to musze zmienic sobie paszport na nowe nazwisko zeby zlozyc papiery czy jak?i wszystkie dokumenty i money order wysyla sie za jednym razem czy jest jakas kolejnosc?
akma Napisano 8 Września 2009 Autor Zgłoś Napisano 8 Września 2009 Nie musisz zmieniać paszportu, tylko wpisujesz w formularzach nowe nazwisko. Wszystkie formularze i czeki wysyłasz naraz. Na początku tego wątku jest dokładna lista formularzy i dokumentów, i kolejność ich ułożenia.
marla Napisano 9 Września 2009 Zgłoś Napisano 9 Września 2009 Witam Mam pytanie dotyczace wypelniania I-130. w pytaniu nr. 19 (Your relatives address abroad)CzY wpisuje moj ostatni adres zameldowania z Polski, nawet jesli od 3 lat mieszkam w USA? Mam watpliwosci rowniez co do odpwiedzi nr 22. Razem z mezem mieszkamy w Las Vegas, czy w takim razie USCIS office znajduje sie w Las Vegas?Prosze o wasza pomoc . Pozdrawiam.
KW Napisano 10 Września 2009 Zgłoś Napisano 10 Września 2009 sama nie wypelnialam I-130 ale ja bym wpisala: w 19. Your relative's address abroad: "none" bo ty juz nie mieszkasz w polsce i czekasz na zatwierdzenie w USA, wiec wpisujesz tyko adres w USA w pytaniu 18 I-130 jest tez uzywana przy CR-1, gdy zona czeka w polsce na wize imigracyjna, wtedy tu sie podaje adres w Polsce w. 22. Your relative is in the United States and will apply for adjustment of status at the USCIS office in: sama jestem zamieszana wnioski bedziesz skladac do service center w Chicago, ale twoja sprawa bedzie rozpatrywana w office w Las Vegas NV, wiec chyba to drugie akma, co ty wpisywalas?
akma Napisano 10 Września 2009 Autor Zgłoś Napisano 10 Września 2009 I-130. w pytaniu nr. 19 (Your relatives address abroad)CzY wpisuje moj ostatni adres zameldowania z Polski, nawet jesli od 3 lat mieszkam w USA? My wpisaliśmy tam mój adres zameldowania w Polsce. Mam watpliwosci rowniez co do odpwiedzi nr 22. Razem z mezem mieszkamy w Las Vegas, czy w takim razie USCIS office znajduje sie w Las Vegas?Prosze o wasza pomoc . Pozdrawiam. Wpisaliśmy miasto i stan, w którym mieszkamy, i wiedzieliśmy, że tam będą odciski i rozmowa. Papiery wysłaliśmy do Chicago.
marla Napisano 12 Września 2009 Zgłoś Napisano 12 Września 2009 Dziekuje Wam bardzo za odpowiedz. Czy mozecie mi jeszcze podac dokladny adres service center w Chicago gdzie wysylam papiery lub gdzie go moge znalesc?
akma Napisano 12 Września 2009 Autor Zgłoś Napisano 12 Września 2009 Wyślij Fedexem na: USCIS Attn: FBASI South Dearborn, 3rd Floor Chicago, IL 60603-551
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.