Skocz do zawartości

Formalności Po Ślubie Z Obywatelem Usa

akma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 752
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

W watku czasy oczekiwania masz wszystko wyjasnione. http://www.usa.info.pl/board/Czas-Oczekiwa...ons-t11969.html

A tu przeklejam info.

CR1 / IR1 skladane w Polsce

nick..........wyslane...inteview..uwagi

XXX...........__/__/__..__/__/__

violetowa.....10/30/08..02/26/09..a moglo byc jeszcze krocej

CR1 / IR1 wysylane z USA - immediate relative

nick..........wyslane...NOA1......NOA2......NVCdostalo.NVCzakoncz.interview

XXX...........__/__/__..__/__/__..__/__/__..__/__/__...__/__/__...__/__/__

paprak........10/13/09..10/22/09..__/__/__..__/__/__...__/__/__..__/__/__

dominik.......07/21/09..__/__/__..09/18/09..10/02/09...__/__/__...__/__/__

pat...........12/10/08..01/06/09..02/19/09..02/24/09...05/20/09...07/09/09

ktos..........03/__/08..__/__/__..__/__/__..__/__/__...__/__/__...12/02/08..post Kariny

lunek.........02/14/08..__/__/__..__/__/__..__/__/__...__/__/__...09/08/09

Napisano

Ja jestem w USA od dwoch lat, przyjechalam na wizie turystyczniej i po wygasnieciu tej wizy zostalam w USA. Wzielam slub i chce zlozyc papiery do urzedu emigracyjnego. Czy powinnam przyznac sie ze podczas mojego pobytu w stanach prawie poltora roku pracowalam tam nielegalnie...? Brakowalo mi SSN ale mialam ITIN i na tej zasadzie rozliczalam sie z podatkow z urzedem, czy w takiej sytuacji powinnam przedstawiac im rowniez moj W2 czy nie ?

Napisano

Sama tylko pomysl czy warto oszukiwac

skoro rozliczalas sie z podatkow.

Oczywiscie ze nie wolno ci bylo pracowac ale tez nie wolno ci bylo pozostac nielegalnie tak czy nie.

Jak myslisz czym wyrzadzisz sobie wieksze zlo

klamiac czy mowiac prawde!?

Napisano
Ja jestem w USA od dwoch lat, przyjechalam na wizie turystyczniej i po wygasnieciu tej wizy zostalam w USA. Wzielam slub i chce zlozyc papiery do urzedu emigracyjnego. Czy powinnam przyznac sie ze podczas mojego pobytu w stanach prawie poltora roku pracowalam tam nielegalnie...? Brakowalo mi SSN ale mialam ITIN i na tej zasadzie rozliczalam sie z podatkow z urzedem, czy w takiej sytuacji powinnam przedstawiac im rowniez moj W2 czy nie ?

Tak powinnas sie przyznac, jak beda sie pytac o szczegoly to podasz, wazne ze placilas podatki

nie bedzie zadnych konsekwencji bo jako zonie obywatela nielegalny pobyt i praca sa ci wybaczane

Napisano
. czytam te wszystkie posty o formalnosciach po slubie z obywatelem i w sumie chce sie upewnic co dotyczy mnie bo ja jestem na poczatku calej tej drogi do wypelniania papierow...a wiec moja historia jest krotka hajtnelam sie z obywatelem usa na wizie turystycznej...wczesniej bylam na wizie j1 cale lato (2009) ale wyjechalismy na wakacje na arube i po powrocie z wyspy wbili mi pieczatke na b2 (posiadam rowniez wazna wize turystyczna na 10 lat). dodam ze bede udowadniac ze slub byl spontaniczny... a z moim mezem tak naprawde znamy sie od czerwca 2008 kiedy to pierwszy raz przyjechalam na program work and travel i od tego czasu jestesmy razem (oczywiscie jeszcze przed wygasnieciem wizy j1 w 2008 roku wrocilam do polski i przez kolejne 8 miesiecy az do lipca 2009 ja bylam w stanach dwukrotnie na ponad 2 tygodnie i moj maz odwiedzila mnie w polsce rowniez dwulkrotnie - na co mamy dowod w postaci zdjec biletow wbitych pieczatkach w paszporcie) wiec ja bede chciala udowadniac ze slub byl nie planowany (bylismy tylko my plus rodzice meza) ale ze sie znamy i ze sie kochjamy i dlatego sie hajtnelismy bo nie chcielismy znow sie rozdzielac...co o tym myslisz? poza tym chcialabym abys mi poradzila jakie papiery mam wypelnic skoro jest juz po fakcie i sie hajtnelismy zupelnie nie wiem jak sie do tego zabrac i byloby dla mmnie wielka pomoca gdybys mi napisala jakie formularze powinnam wypelnic skad je sciagnac gdzie wyslac i jak mam znalezc lekarza do ktorego powinnam sie wybrac...wiem ze tyle jest postow na tym forum ale kazda sytuacja jest inna i wole miec pewnosc ze robie wszystko poprawnie w szczegolnosci ze kosztuje do kupe czasu i pieniedzy dodam ze mieszkam w virginii beach (virginia)

kazda podpowiedz bedzie dla mnie bezcenna

dziekuje z gory i pozdraawiam

ps poza tym chcialabym przyjac nazwisko meza jak mam to udokumentowac?

o dokumntach, badaniach itp poczytaj tu:

http://www.usa.info.pl/board/Formalnosci-P...lem-t14622.html

jesli chcesz zmienic nazwisko to papiery wypeniasz uzywajac nowego nazwiska, wystarczy do tego sam akt slubu

Napisano
o dokumntach, badaniach itp poczytaj tu:

http://www.usa.info.pl/board/Formalnosci-P...lem-t14622.html

jesli chcesz zmienic nazwisko to papiery wypeniasz uzywajac nowego nazwiska, wystarczy do tego sam akt slubu

jeszcze jedno pytanko takie w sumie moze glupie ale zakrecilam sie...forme g325 a wypelniam ja i moj maz i co drukujemy ja 2 razy po 4 sztuki? (4 sztuki dla mnie i 4 dla meza)? czym w ogole sie rozni forma 325 a od 325 czy 325b, 325c itd itd? forme 325a wzielam z tej strony. dodam ze formularz ten ma 1 strone

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...000b92ca60aRCRD

prosze o odp

Napisano
jeszcze jedno pytanko takie w sumie moze glupie ale zakrecilam sie...forme g325 a wypelniam ja i moj maz i co drukujemy ja 2 razy po 4 sztuki? (4 sztuki dla mnie i 4 dla meza)? czym w ogole sie rozni forma 325 a od 325 czy 325b, 325c itd itd? forme 325a wzielam z tej strony. dodam ze formularz ten ma 1 strone

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...000b92ca60aRCRD

prosze o odp

kiedys tak bylo, ze forme G-325a wypelnialo sie cztery kartki, jednak od jakiegos czasu formularze sie zmienily i teraz jest tylko i wylacznie jedna kartka do G-325a i tylko ta jedna kartke sie wypelnia - czyli Ty wypelniasz jedna i jedna dla Twojego meza ;)

Napisano

adabura--zasada na tym forum jak i innym jest taka ze piszemy 1 post na dany temat,,nie piszemy tego samego w roznych tematach i nie zakladamy tez innych tematow takich samych,,trzeba czekac na odpowiedz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...