sly6 Napisano 10 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2010 czypar pod czas rozmowy moga Cie poprosic o doniesienie papierow-ze decyzje podejma za jakis czas..poczytaj ostatnie tematy-posty o tym tak wiec po rozmowie jak powiedza ze masz GC wtedy bedzie wiadomo ze wszystko bylo ok i ze rozmowa przeszla pozytywnie Saka to nie k-1 ze tak moze wyjsc ,,ze sie dostanie GC bez rozmowy..ta osoba sie stara nie majac k-1
czypar Napisano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2010 dzieki za odpowiedzi... chcialam sie spytac czy na odciski palcow musi przyjsc ze mna maz - w liscie nic nie ma o jego obecnosci ale wole sie upewnic drugie pytanko z zupelnie innej beczki - napewno wiele z was mialo ten problem: paszport i panienskie nazwisko w nim. czy naprawde jedyna mozliwoscia zmiany nazwiska w paszporcie co rowna sie wymianie paszportu na nowy jest jego wymian w polsce? w sumie mi by to nie przeszkadzalo ale czeka sie na nowy paszport w polsce okolo 3 tgodni do miesiaca a ja niestety nie moge az tyle przebywac w ojczyznie - istnieje inny sposob? pozdrowienia
KW Napisano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2010 dzieki za odpowiedzi...chcialam sie spytac czy na odciski palcow musi przyjsc ze mna maz - w liscie nic nie ma o jego obecnosci ale wole sie upewnic drugie pytanko z zupelnie innej beczki - napewno wiele z was mialo ten problem: paszport i panienskie nazwisko w nim. czy naprawde jedyna mozliwoscia zmiany nazwiska w paszporcie co rowna sie wymianie paszportu na nowy jest jego wymian w polsce? w sumie mi by to nie przeszkadzalo ale czeka sie na nowy paszport w polsce okolo 3 tgodni do miesiaca a ja niestety nie moge az tyle przebywac w ojczyznie - istnieje inny sposob? pozdrowienia na odciski mozesz spokojnie isc sama - zajmuje to kilkanascie minut do paru godzin wiec na wszelki wypadek wez cos do czytania paszport mozesz wyrobic w konsulacie polskim w USA, ale chyba trzaba skladac i odbierac osobiście ale najpierw w Polsce musisz zrobić umiejscowienie aktu ślubu - chyba zazwyczaj można to zrobić przez pełnomocnika z polski np rodziców nie wiem jak jest w przypadku gdy twój akt ślubu nie ma zadeklarowanego nazwiska po slubie (bo wtedy trzeba zlozyc oswiadczenie o wyborze i kiedys ktos to musial skladac osobiscie) poczytaj posty na ten temat i zadzwon do USC w Polsce gdzie poprzednio podlegałaś, bo to się może różnic pomiędzy USC tu masz szczegóły o paszporcie i umiejscowieniu aktu ślubu: http://www.polishconsulateny.org/index.php?p=58
czypar Napisano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2010 a nie wchodzilaby ambasada w DC? mieszkam blizej waszyngtonu ...
KW Napisano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2010 a nie wchodzilaby ambasada w DC? mieszkam blizej waszyngtonu ... skladasz gdzie ci blizej podalam NY bo ma dobra strone internetowa a zasady sa wszedzie taki same strona DC http://www.washington.polemb.net/index.php?document=427
sly6 Napisano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2010 czypar...na paszport czeka sie i pare dni jak kierownik urzedu sie zgodzi aby to przyspieszyc ... napisze to jeszcze raz....umiejscowic slub---zarejestrowac dziecko moze ktos bliski lub tez taki jak ja w Polsce w danym urzedzie USC... trezba siedopytac w usc co trzeba miec,,przez konsulat mozna to zrobic ale wtedy to trwa i trwa...
czypar Napisano 13 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2010 masz racje moj tata poszedl sie spytac do urzedu gdzie wyrabiaja paszporty i rzeczywiscie trzeba rozmawiac z kierownikiem, a wiec wroce do polski umiejscowie akt slubu i pogadam z kierownikiem moze mi przyspieszy;) dzieki za wszystko...napewno bede miala jeszcze pytania
julcia122 Napisano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2010 Witam serdecznie, wiem ze to pytanie wielokrotnie juz sie pojawialo, jednak nie dalo mi odpowiedzi ktora poszukuje. Chodzi mi o kwote jaka maz musi wykazac przy sponsorowaniu. Czy ta kwota ok $18,000 rozumiem ze odnosi sie dla jednego czlonka rodziny? i czy nie jest to okreslone od stanu w jakim sie mieszka? ( mieszkamy w MD) Prosze o pomoc i z gory dziekuje
sly6 Napisano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2010 o tym zobaczysz na stronie urzedu imigracyjnego...sadze ze stan MD ma taki sama kwote co wieksza czesc ...
twe_ety Napisano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 14 Stycznia 2010 Witam serdecznie, wiem ze to pytanie wielokrotnie juz sie pojawialo, jednak nie dalo mi odpowiedzi ktora poszukuje. Chodzi mi o kwote jaka maz musi wykazac przy sponsorowaniu. Czy ta kwota ok $18,000 rozumiem ze odnosi sie dla jednego czlonka rodziny? i czy nie jest to okreslone od stanu w jakim sie mieszka? ( mieszkamy w MD) Prosze o pomoc i z gory dziekuje Post #274 tam jest wyjasnione
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.