Sara Napisano 18 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2013 Czy ktos pomoze? (post wpoyzej) Mam jeszcze jedno pytanie: nie moge znalezc w zadnej intrsukcji ze musze wyslac g-325 meza (AoS do K-1 po slubie). Rozumiem, ze wysylam tylko moje?
wodnik Napisano 21 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 mężowi brakuje jednej litery w imieniu w certifikacie ślubu, czy będzie to problemem - w paszporcie ma poprawnie, czy raczej taki błąd jest mało istotny skoro reszta informacji się zgadza ? przy składaniu I 130 ?
Joyanna Napisano 21 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 21 Listopada 2013 mężowi brakuje jednej litery w imieniu w certifikacie ślubu, czy będzie to problemem - w paszporcie ma poprawnie, czy raczej taki błąd jest mało istotny skoro reszta informacji się zgadza ? przy składaniu I 130 ? Roznie bywa,jeden urzednik moze przymknie oko a inny sie do tego doczepi.Ja na waszym miejscu bym poszla do urzedu i poprosila o nowy certyfikat slubu.Bo jesli ktos zauwazy blad i sie doczepi to juz tracicie na czasie,bo trzeba bedzie doslac nowy,beda rozpatrywac itd...
wodnik Napisano 29 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2013 Roznie bywa,jeden urzednik moze przymknie oko a inny sie do tego doczepi.Ja na waszym miejscu bym poszla do urzedu i poprosila o nowy certyfikat slubu.Bo jesli ktos zauwazy blad i sie doczepi to juz tracicie na czasie,bo trzeba bedzie doslac nowy,beda rozpatrywac itd... ok, dzięki za radę.. Mam jeszcze pytanie, jakich pytań można się spodziewać na interview w ambasadzie i też jak przygotować mniej więcej dokumenty by wyszło dobrze - moja sprawa stara ja swiat , ale jeszcze nie zaczelismy sponsorowania, ale juz jestemy na jak najlepszej drodze , w koncu - a wiec slub na J1 po 90dniach od przylotu, ale meza znalam juz od dwoch lat (on byl w pl 3 razy przed slubem), dwa razy po slubie, czy w pakiecie I 130 mamy zalaczac wszystkie informacje o naszej znajomosci - o ta czesc sprzed slubu głownie mi chodzi? nie chce klamac, nic z tych rzeczy, tylko poprostu zastanawiam sie czy niektore te fakty lepiej ukryc, czy przedstawic sytuacje tak jak byla.. Bardzo moze im sie niespodobac, że slub na J1 z osoba znana wczesniej ? gdybym wiedziala,ze to tak powazne konsekwencje glowkowania bedzie za soba ciagnac, to bysmy wzieli ten slub w Pl pozniej.. ale juz po ptakach, a zyc na odleglosc mamy dosc ma ktoś jakieś porady?
sly6 Napisano 30 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2013 jest porada slub byl spontaniczny bo jak wyjdzie ze planowany byl przed wyjazdem to bedzie nie wesolo Mogliscie sie znac przed tym jak przylecialas
miss.home Napisano 30 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2013 IMHO- Wnioskujac z zasady 30/60/90 przy AOS, Twoj slub po 90 dniach nie powinien byc problemem Czas wskazuje na spontan. Poza tym nie wnioslas o AOS na tej wizie, wiec nie wiem czemu w ogole to by mial byc problem? Mialas wize, wzielas slub, nie zlamalas zasad programu ani wizy, wyjechalas z USA spowrotem do Polski. Hmm, moze cos mi tu umyka?
wodnik Napisano 30 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2013 jest porada slub byl spontaniczny bo jak wyjdzie ze planowany byl przed wyjazdem to bedzie nie wesolo Mogliscie sie znac przed tym jak przylecialas ok sly, czyli spontan to spontan, wyjsc nie wyjdzie,bo nie byl planowany. dzieki miss.home! Twoj optymizm jest pokrzepiąjący!
Lila1992 Napisano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2015 Witam wszystkich dzięki temu forum znalazłam cześć odpowiedzi na moje pytania ale nie wszystkie. Wiec opiszę mój problem i mam nadzieje ze ktoś mi pomoże:) Moja sytuacja wygląda tak mam narzeczonego który jest obywatelem usa ale jest też obywatelem Polski (tam pracuje i do Polski przyjeżdża) i planujemy ślub kościelny w Polsce..wyczytalam gdzieś ze obywatel usa musi być pół roku w Polsce żeby starać się o papiery dla mnie w tym przypadku tez tak będzie skoro on jest obywatelem polskim? Gdzie lepiej brać ten ślub w Polsce czy jednak do Stanów wyjechać? A jak by założył na mnie papiery w Polsce będę mogła polecieć z nim do Stanów czy nie? Pisze bo nie wiemy co robić żeby było dobrze i w miarę szybko wszystko przebiegło a nie chcemy żeby nas rozdzielili na kilka miesięcy. Wie coś ktoś na ten temat? Będę wdzięczna Czy lepiej wziąć ślub cywilny a pozniej kościelny? Ale ile to będzie trwać to wszystko. Bo mój narzeczony chce zyc w stanach ze mną a nie wiemy co zrobić żebym ja mogła z nim tam być
Gość Napisano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2015 Niech mnie ktos poprawi, ale skoro narzeczony ma obywatelstwo polskie, to w kwesti slubu mozecie postepowac normalnie... Tzn. Nie musi sie starac o to specjalne zaswiadczenie. Co do wizy dla ciebie. Masz dwie opcje i kazda jest w miare czasochlonna Nie ma czegos "na szybko". Jesli wezmiecie slub, to muscie wystapic o wize CR1 (malzenska). Jesli nie, to wize K1 (narzeczenska). "Zlozy papiery w Polsce" ? Znaczy tak, mozecie wyslac wniosek o wize, kiedy narzeczony bedzie w Polsce. Ale to i tak leci do USA I dopoki nie dostaniesz wizy (narzeczenska to okolo 6- 8 miesiecy, malzenska moze byc dluzej), nie mozesz leciec razem z nim do Stanow. Takze jesli wezmiecie slub, wysylacie papierki i czekacie. Raczej nie obedzie sie bez rozlaki. Nie martw sie, nie ty jedna czekalas miesiace na wize Dobrze, ze narzeczony mieszka i pracuje w Stanach, bo bez tego nie moglby cie sponsorowac. Ah, i wazne - Pytasz czy warto wyjechac do Stanow i tam wziac slub. A na jakiej wizie? Turystycznej? Jesli wyjezdzasz do Stanow na wizie turystycznej z zamiarem wziecia slubu, to jest to oszustwo imigracyjne
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.