lobela Napisano 6 Maja 2009 Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 Chciałam wszystkich przestrzec przed bardzo"pomocnymi" acz niekompetentnymi panami ochroniarzami z KRK w Warszawie. Udzielają oni również informacji i nadzorują! wypełnianie dokumentu. Taki pan stał dziś nade mną, mówiąc, jakie punkty mam wypełnić, a jakie nie i co zaznaczyć. Obruszył się strasznie, kiedy zaznaczyłam obie kartoteki. Zwrócił mi uwagę, że nie jestem nieletnią, żeby wnioskować o informację i z tej kartoteki. Na moją odpowiedź, że takich właśnie danych potrzebuję, odparł, że nigdy się jeszcze z czymś takim nie spotkał.... Panie w okienku nie pytają, po co komu takie świadectwo, więc jeśli poszłabym za radą pana ochroniarza, kosztowałoby mnie to dodatkowe 50 zł + czas na uzupełnienie dokumentów
Kamildzianka Napisano 7 Maja 2009 Zgłoś Napisano 7 Maja 2009 U mnie tez sie obruszyla: Jest Pani niepelnoletnia? Nie? To prosze tego nie zakreslac! Ja, niestety, pierwsze podanie mialam tylko z karna, wiec pozniej musialam znowu placic 50zl za kolejne podanie, na ktorym mi i tak nie zaznaczono kartoteki nieletnich! Musialam pozniej jechac specjalnie do sadu i prosic o podbicie nieletnich, a miala przeciez jak byk na podaniu, ze chce obie! Wszyscy sie dziwia, ze trzeba obie kartoteki. Trzeba tego pilnowac.
Kamildzianka Napisano 11 Maja 2009 Zgłoś Napisano 11 Maja 2009 Do tej pory slyszalam, a i sama swiecie wierzylam w to, ze zasw. o niekaralnosci wazne jest przez rok. Dyskutowalam na innym forum na ten temat i dziewczyna podala linka wraz z cytatem: "Przyjęte jest, choć żaden zapis prawny tego nie reguluje, że tzw. zaświadczenie o niekaralności ważne jest na okres 6 miesięcy" http://orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/4FB26D38 Czyzbysmy byli w bledzie przez caly ten czas?!
sly6 Napisano 11 Maja 2009 Zgłoś Napisano 11 Maja 2009 widac ze w Ambasadzie jest 1 rok: Dokument zachowuje ważność w ciągu 12 miesięcy od chwili wydania. http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...rtificates.html
Rademedes Napisano 11 Maja 2009 Zgłoś Napisano 11 Maja 2009 musisz wziac pod uwage jakie sa wewnetrzne przepisy instytucji, ktora wymaga od Ciebie tego dokumentu i to glownie od nich zalezy czy moze to byc 6 miesiecy czy rok ;-)
nowa123 Napisano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2011 Witam w formularzu zaświadczenia o niekaralności 1. Kartoteka Karna 2. Kartoteka Nieletnich 3. Kartoteka Osób Pozbawionych Wolności oraz Poszukiwanych Listem Gończym**) . mam pytanie 3. też zaznaczyć? muszę się upewnić. i czy na czerniakowskiej dają zaświadczenia dalej ,,od ręki,,?
AniaL Napisano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2011 Ja zaznaczyłam tylko 2 pierwsze kartoteki i zaświadczenie zostało zaakceptowane. U mnie w mieście dostałam bez problemu od ręki. Pozdrawiam
sly6 Napisano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2011 w Lublinie bedzie problem z pobraniem takiego zaswiadczenia przez jakis czas http://www.kurierlubelski.pl/wiadomosci/35...t.html?cookie=1
tinililka Napisano 5 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2011 Witam, mam pytanie w tym temacie: czy ktoś z was wie, w jaki sposób uzyskać zaświadczenie o niekaralności z Włoch? i zastanawiam się jak to działa: czy pobyt w tym kraju muszę miec w ciągłości 1 rok czy w sumie ( kilka pobytow po kilka miesięcy) ? będe wdzięczna za odpowiedz, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.