angie13 Napisano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2009 Gratulacje Akma!!!! Teraz moja kolej juz 14 maja.
akma Napisano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2009 Dzięki, Angie, będę trzymała kciuki. Będzie dobrze!
angie13 Napisano 14 Maja 2009 Zgłoś Napisano 14 Maja 2009 Ja tez juz po interview.U nas na poczatku zlozylismy przysiege, pokazalismy swoje ID i ja pokazalam EAD (ktorego pani na koniec nie zabrala bo stwierdzila ze jeszcze jest wazne).Zapytala gdzie sie poznalismy, kiedy byl slub, czy byl na slubie ktos z rodziny.Kazala pokazac dowody ze mieszkamy razem.Pokazalam jej zdjecia (wziela 3) dalismy jej tez kopie biletow lotniczych (bylo ich chyba z 10-rozne miejsca i czas).Zapytala oczywiscie o terroryzm, narkotyki i czy kiedykolwiek mialam sprawe o deportacje oraz czy kiedykolwiek sklamalam ubiegajac sie o wize. W sumie ok 30 min.Poinformowala ze dostane karte na 2 lata i musze ja odnowic 90 dni przed uplywem 2 lat.Zapytala czy mamy pytania i to bylo wszystko. My nic nie podpisywalismy i zadnych kartek nie dostalismy ??
skorpion1970ss Napisano 15 Maja 2009 Zgłoś Napisano 15 Maja 2009 witam u nas rowniez mozna powiedziec ze sprawa expresowo poszla od zarejestrowania na poczatku lutego dokumentow 25 lutego mialem odciski palcow w kwietniu dostalem EAC a termin na interview juz na 31 kwietnia i wczoraj otrzymana karta ss i gc czyli 4.5 miesiaca samo interview trwalo 10 min przysiega standardowe pytania o narkotyki terroryzm wyjazdy poza stany i kilka pytan do mojej malzonki gdzie i jak sie poznalismy oficer kazal wybrac 3 zdjecia z albumu zostawic kilka dokumentow ze mieszkamy razem i mamy cs co nas laczy podziekowal nie zabral karty EAC kazal podpisac to co mu powiedzielismy i dowidzenia nastepny do golenia jesli ktos potrzebuje pytania na interview moge wyslac zarowno tlumaczenia jak i org okolo 130 pytan pozdrawiam
sly6 Napisano 15 Maja 2009 Zgłoś Napisano 15 Maja 2009 to gratuluje mozesz sie wpisac na liste : http://www.usa.info.pl/board/Czas-Oczekiwa...ons-t11969.html
akma Napisano 15 Maja 2009 Zgłoś Napisano 15 Maja 2009 angie13, gratulacje My też niczego nie podpisywaliśmy, a te kartki, które dostaliśmy to Notice to Conditional Permanent Resident Alien - jest tam wyjaśnione, co robić za dwa lata, gdzie dzwonić w razie pytań i problemów, pieczątka z nazwiskiem urzędniczki, itp. Widocznie zazwyczaj tego nie dają. skorpion, gratulacje Dopisz się do listy, jeśli możesz.
angie13 Napisano 15 Maja 2009 Zgłoś Napisano 15 Maja 2009 Dziekuje Akma juz wczoraj po interview dostalam email ze moja karta jest juz zamowiona i powinnam ja dostac w ciagu 30 dni.Szybko im to poszlo nie spodziewalam sie ze mnie powiadomia o tym przez email mila niespodzianka.
angie13 Napisano 21 Maja 2009 Zgłoś Napisano 21 Maja 2009 Tak tylko dla rekordu dzis dostalam Welcome Notice 6 dni od interview.Teraz juz tylko czekam na GC. Pozdrawiam wszystkich i dziekuje wszystkim za okazana mi wczesniej pomoc. Pozdrawiam Angie
akma Napisano 22 Maja 2009 Zgłoś Napisano 22 Maja 2009 To piorunem, Angie Ja dostałam Welcome Notice 8 maja i nadal czekam na kartę. W tabelce widzę, że ludzie dostają GC nawet tydzień czy dwa po rozmowie. Może na południu CA dłużej się czeka, bo jest zatrzęsienie spraw imigracyjnych? Na WN jest napisane, że karta dojdzie w ciągu 3 tyg, czyli siedzę jak na szpilkach do 29 maja, a potem zacznę panikować Kurcze, chcemy lecieć na ślub znajomych w czerwcu, a wolę nie rezerwować biletu bez GC w ręce.
angie13 Napisano 22 Maja 2009 Zgłoś Napisano 22 Maja 2009 A juz mialam nadzieje ze dostalas swoja GC. U mnie tez jest napisane, ze dojdzie w ciagu 3 tygodni.Mam nadzieje ze juz wkrotce dostaniesz swoja karte. Pokazalam memu mezowi wczorajszy list to stwierdzil tylko "dobrze"-teraz mozemy juz gdzies jechac Daj znac jak dojdzie Twoja karta!Pozdrawiam i powodzenia Angie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.