Skocz do zawartości

Odnowienie Gc

mikaj

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
zagladalam na forum visajouney i jest tam jeszcze troche ludzi nawet ze stycznia 2008 ( anawet 2007) ktozy nie maja zatwierdzonej sprawy

jak oni wszyscy wyslali ten cover letter, ktory tam sie znajduje, to ja sie nie dziwie, ze tyle czekaja....

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Oczywiście nie miałem na myśli pozostawienia tego cover letter bez zmian, aczkolwiek pewnie zostało by tam parę niedociągnięć.

Dziękuję za kubeł zimnej wody Pani Karino !

Napisano
Oczywiście nie miałem na myśli pozostawienia tego cover letter bez zmian, aczkolwiek pewnie zostało by tam parę niedociągnięć.

Dziękuję za kubeł zimnej wody Pani Karino !

Sam mozesz sklecic jakis list

na poczatku podajesz od kogo do kogo

nr/nazwa wniosku

i wyliczasz wszystkie zalaczone dokumenty w kolejnosci jak zalaczone

czek zawsze przypinalam na samej gorze, bo to pierwsze czego szukaja :D

zalacz konkretna dokumentacje, mi sie baba przyczepila na obywatelstwie do paru rzeczy, zadna przyjemnosc

dokumenty musza byc od poczatku malzenstwa

jak macie jakis wspolny rachunek w banku to daj statement co 6 miesiecy, zeby bylo widac ze cos sie dzieje

wspolne akty wlasnosci , zwlaszcza mieszkania, bardzo dobrze dzialaja (pani na obywatelstwie pytala sie czemu nadal nie mamy...)

jak mowi karina jak sie postarasz teraz to obywatelstwo za rok pojdzie duzo latwiej

• 2 miesiące później...
Napisano
dzieki bardzo za odpowiedzi

ma karta konczy sie 15 maja co oznacza ze mam wyslac papiery do 15 lutego

wyslalm papiery pod koniec stycznia, dostali papiery 2 lutego a 10 odeslali mi z kwitkiem, ze mam wyslac po 15 lutym MASAKRA

co tez uczynilam

dzis dostalam papierek, ze przedluzaja mi karte o rok i wysla zawiadomienie o odciskach itd.

wiec wszystko bedzie ok mam nadzieje

ktos juz to przechodzil ile czasu wam zajelo wzywali was pozniej na 2 interview?

na innym forum przeczytalam ze czesto 10 letnia gc przychodzi poczta tuz po odciskach

:)

pozdrawiam

Hej Mikaj

Czy Ty wyslalas im te same dokumenty i czeka co ci odeslali ? Bo ja tez za wczesnie im wyslalam i teraz nie wiem co mam robic..?To samo czy kopia i nowy czek?..Bede wdzieczna jak mi odpiszesz z gory dziekuje.. :)

• 6 miesięcy później...
Napisano

witam po dlugiej przerwie... jesli odpowiedz na moje pytania juz jest na tym forum - z gory przeraszam, ale nie moglam ich znalesc.

17 lutego 2010 rozpoczal sie 90 dniowy okres, w ktorym musze wyslac papiery o lifting condition, mam czas do 17 maja, papierow jeszcze nie wyslalam, ale zamierzam to zrobic jaknajszybciej (oczywiscie wspolnie z mezem)... ale od 4 do 19 kwietnia zamierzam wraz z mezem wyjechac z USA do Polski w odwiedziny do rodziny...

z wypowiedzi niektorych, USCIS czesto wysyla zawiadomienia o odciskach albo spotkaniach, albo doslaniu dokumentow...

czy moge spokojnie wyjechac w tym okresie?

co zrobic jesli data odciskow albo rozmowy pokrywa sie z data wyjazdu z USA?

ile zazwyczaj wczesniej wysylaja zawiadomienie o odciskach albo rozmowie?

czy jesli wysle dokumenty na czas, a dostane odpowiedz, ze nie zostaly zaakaceptowane i musze cos doslac - czy wszystko musi byc zaakceptowane do daty wygasniecia zielonej karty, czy wystarczy fakt, ze "proces" sie rozpoczal w odpowiednim czasie?

z gory dziekuje za jakakolwiek pomoc!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...