cygan421 Napisano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2009 Witam!! Mam pytanie. Jesli sie staram z żoną o wize to musi ona składac oddzielny wniosek czy wystarczy ze wpisze ją tylko w mój wniosek??? proszę o szybką pomoc!!
sly6 Napisano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2009 Skladacie oddzielne wnioski jak i dowody wplaty ..
cygan421 Napisano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia 2009 a na rozmowę mamy stawac razem czy odzielnie??? mam jeszcze jedno pytanie. Jesli moja żona leci ze mną to ona jedzie tam do....?? kogo ona ma wpisac w formularz bo ja wpisuje ze lece do kuzyna a ona???
andyopole Napisano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2009 Przed oblicze konsula stajecie razem, nalezy tylko o tym powiedziec przy wejsciu. Zona niech wpisze nazwisko i adres gospodarza i jesli jest miejsce dopisze ze to kuzyn meza, zreszta konsul sam sie dopyta jesli bedzie ciekawy.
sly6 Napisano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2009 Cygan z dokumentow jakie musicie miec to ds 156 oddzielne dla Was obojga ,dla Ciebie ds 157 bo pewnie w wieku sie lapiesz oraz oddzielne wplaty ..DHL druk mozecie miec 1 .. Co do wpisywania to wpisujecie ten sam adres i ta sama osobe jesli jedziecie w to samo miejsce ,umawiacie sie na infolinii tez razem i wtedy 1 z Was musi miec numery paszportu 2 osoby no i musi wiedziec czy dana godzina-dzien bedzie dla Was odpowiedni aby za duzo kasy na rozmowe nie polecialo .
Pioti Napisano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2009 hej. do usa lece na wakacjach na 10 dni do kuzynki w odwiedziny. wize już mam-turystyczną B1/B2, bilety na samolot także w obie strony (krk-ord) z przesiadka w niemczech. lecę sam, jestem studentem. chciałbym wiedzieć jak wygląda sprawa odmówienia prawa wjazdu na terytorium usa studentom z wizą turystyczną. legitymacje mam ważna do 31 października, a lecę w czerwcu. nie wiem czy uda mi sie zamknac sesje przed wakacjami i podbic legitymacje do marca 2010. co mam wziaść? jakieś zaświadczenie z uczelni po angielsku? jakiś indeks? bo mnie trochu nastraszyli, ze nie wpuszczają czasem ot tak....dla popisu z góry dziękuje za odpowiedzi
Joanna30 Napisano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2009 Ale Ty lecisz na wizie turystycznej, więc indeks to Ci chyba nie potrzebny
madzia77 Napisano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia 2009 Wręcz niewskazany ! Pamiętam historię na tym forum, gdzie chłopak miał przy sobie dyplom magisterski, chciał go pokazać rodzicom, którzy byli w USA. Niestety rodziców nie zobaczył bo immigration cofnęli go z lotniska. Wymyślili sobie, ze jedzie do pracy lub szkoły skoro zabiera ze sobą dokumenty, które ni w ząb przypiąć do "turystycznego" celu
danik Napisano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2009 nie chciałem zakładać nowego tematu więc piszę tu takie pytanko mam, a mianowicie, jeżeli staram się o wizę turys. i rodzice sponsorują mi wyjazd to trzeba mieć na spotkaniu z konsulem zaświadczenia z pracy rodziców, że pracują, ile zarabiają? i czy konsul może poprosić o wyciąg z rachunku bankowego co by udowodnić, że mają kasę? troche głupie pytanie, ale dużo się naczytałem i różnych rzeczy się naczytałem
Pioti Napisano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2009 mnie poprosili tylko o legitymacje studencka i tyle zapytali do kogo jade (odwiedziny u kuzynki) i tyle. zadnych wiecej pytań, tylko uśmiech i konsul powiedział, że wiza jest nawet o rodzicow nie pytal, aczkolwiek napisalem ze oni sponsorują
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.