Skocz do zawartości

Adnotacja W Gc

nemo1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mirr widzisz bo to problem jak lecisz do USA turystycznie a podczas szczegolowej kontroli wychodzi na to ze masz ze soba SSN (np pozostalosc po WAT),

tutaj nie chodzi o to co jest legalne a co nie, ale zwlaszcza lecac do USA do pracy w momencie kiedy jest to nielegalne trzeba uwazac na to co sie robi

w tym wypadku poprostu nie brac ze soba SSN :-)

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a jest jakis konkretny powod dla ktorego potrzebujesz SSN jadac turystycznie ?

moze i samo posiadanie SSN w niczym nie przeszkadza, a problemem jest to ze ludzie nie umieje umotywowac po co im to :-)

Napisano
a jest jakis konkretny powod dla ktorego potrzebujesz SSN jadac turystycznie ?

jest,

Przyklad: jade do USA na turystyczej pozwiedzac, a chce to zrobic samochodem, nie posiadam wogole prawa jazdy, mam zamiar wyrobic amerykanskie bo jest np. 50x tansze niz polskie, a do tego juz potrzebny jest SSN

Napisano

a to ciekawy przyklad...hehe..nawet moj maz ktory jest obywatelem potrzebowal 6 dokumentow udowadniajacych,ze tam mieszka metryka i SSN nie bylo wystarczajace:) Gdyby tak latwo mozna bylo zdobyc prawo jazdy poza krajem to nasze osrodki szkolenia kierowcow dawno by pozamykali;)

Napisano

antosia ma racje samo SSN to nie wszystko co musisz miec, chociaz to juz duzo :-)

pomimo tego, ze Twoja argumentacja moze byc jak najbardziej szczera nie przemawia do mnie, nie wiem czy przekonalaby urzednika, turysta to jest jednak tylko turysta i tak naprawde SSN nie jest mu NIEZBEDNIE potrzebny do zwiedzania USA,

nie masz prawka, podrozuj droga lotnicza lub autobusami,

a co jesli urzednik zapyta skad zamierzasz wziac inne dokumenty (w zaleznosci od stanu) potrzebne do uzyskania prawa jazdy ?

Napisano

Nie chce tworzyc nowych watkow a tu zaczela sie rozmowa o prawie jazdy wiec i ja dorzuce swoje pytanie. Czy bedac na WAZNEJ wizie turystycznej moge jezdzic amerykanskim samochodem uzyczonym przez znajomych z polskim prawkiem? Czy moge kupic i ubezpieczyc autko na siebie? Ewentualnie czy moge kupic i ubezpieczyc wspolnie z obywatelem amerykanskim jako wspolwlasciciele? Jesli zadna z tych opcji nie jest mozliwa to jaki jest sposob zeby jezdzic autem w celu zwiedzania, wypozyczalnia odpada, za drogo.

Napisano

Jezeli masz Polskie prawko to dopoki wazna jest wiza mozesz na nim jezdzic samochodem np.swojego chlopaka ja jezdzilam i nigdy problemu nie mialam mieszkalam w NJ nie wiem jak jest w innych stanach ale mysle ze podobnie.Niestety czy mozesz kupic i ubezpieczyc na siebie to nie wiem.Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...