AndrewKot Napisano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2009 Hi wlasnie taka sprawa: przesiedzialem wize pare miesiecy, mam dziewczyne obywatelke usa, planujemy slub pod koniec maja, pytanie nastepujace: 1) jakie dokumenty mam przygotowac do slubu?? 2) jakie dokumenty mam przygotowac po slubie na legalizacje pobytu?? 3) jakie mam szanse, ze moja sprawa nie wywola zadnej komplikacji , poniewaz planowany slub jest zupelnie naturalna nasza intencja. dziekuje z gory za sensowne odpowiedzi
karina Napisano 30 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2009 Hi odpowiedzi: 1. zalezy jakie dokumenty wymaga twoje miasto - czasem chca np. akt urodzenia a czasem nie, zalezy od miejsca gdzie bedziesz bral slub 2. przeczytaj sobie tutaj, poszukaj na necie - tego jest sporo a nikt nie wie jaka do konca masz sytuacje 3. w sprawie tego pytania to idz do wrozki. W ogole co to za pytania typu: jakie mam szanse? Nikt nie moze tego powiedziec, nikt nie moze przewidziec, a Ty jesli uwazasz, ze wszystko jest zgodnie z prawem nie masz sie czego bac.
FUGAZI Napisano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2009 Ad. pyt. nr. 3: a jak Ci ktoś powie że szanse masz gówniane to nie będziesz się chajtał?
Rademedes Napisano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2009 haha dobre, jak dla papierow to pewnie nie, a jak z milosci to chyba nie zrobi mu wielkiej roznicy :-)
agatkaa19 Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 napisane jest ze jak chcesz sie żenic to dają ci cos takiego jak wiza narzeczeńska i na tej wizie w ciągu 6 tygodni musisz wziąć ślub z obywatelem usa
sly6 Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 agatkaa19 a ja Ci radze poczytac forum i zobaczysz dla kogo jest i po co jest wiza narzeczenska , K-1
Marszal Napisano 3 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2009 Na pewno będzie dużo papierkowych spraw i chodzenia po urzędach ale dasz radę
justa_zab Napisano 3 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2009 Jezu... czemu tego chlopaka tak jedziecie....
KW Napisano 3 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2009 Hi wlasnie taka sprawa: przesiedzialem wize pare miesiecy, mam dziewczyne obywatelke usa, planujemy slub pod koniec maja, pytanie nastepujace:1) jakie dokumenty mam przygotowac do slubu?? 2) jakie dokumenty mam przygotowac po slubie na legalizacje pobytu?? 3) jakie mam szanse, ze moja sprawa nie wywola zadnej komplikacji , poniewaz planowany slub jest zupelnie naturalna nasza intencja. dziekuje z gory za sensowne odpowiedzi 1 googlnij sobie "marriage license in ...(twoj stan/miasto)", w kazdym miejscu jest inaczej 2 zobacz tu: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...1705&hl=130 3 co do tego to jak juz sie zorientowales trudno powiedziec i za nic w swiecie nie ruszaj sie z USA, jak juz jestes nielegalnie K
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.