KW Napisano 12 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2009 RFE czyli prosba o doslanie dokumentow zazwyczaj wszystko przedluza wiec ja bym liczyla od daty doslania dokumentow, wychodzilo by na maj składaj papiery o AP a w międzyczasie upewnij sie ze nie beda chcieli niczego więcej spróbuj zadzwonić na infolinie i sprawdzaj status sprawy na stronie USCIS (case status online) jakieś ryzyko zawsze zostaje ale takie sprawy rzadko się zdarzają
mirr Napisano 12 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2009 Tzw bialy paszport do niczego nie jest Ci potrzebny w tej sytuacji, gdybys chciala opuscic USA na dluzej niz jeden rok to wowczas sie o taki dokument starasz... w dodatku oczekiwanie na reentry permit to min pol roku jak nie dluzej. Status swojej sprawy oraz przyblizony czas oczekiwania mozesz sprawdzic online na str immigration https://egov.uscis.gov/cris/caseStatusSearc...xAW1zep8Lk94O9r
kaskap18 Napisano 12 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 12 Lutego 2009 Dobra, mam juz wypelniona forme i Cover letter, rano zdjecia plus ksera zalacznikow i popoludniu wysylam. Bardzo dziekuje za extra szybkie odpowiedzi (bo akurat takich bardzo potrzebowalam)! Dam znac za jakis czas czy sie udalo. Pozdrawiam!
kaskap18 Napisano 24 Lutego 2009 Autor Zgłoś Napisano 24 Lutego 2009 dostalam NOA dla Advance Parole na ktorym jest napisane, ze tego typu sprawy zajmuja im 60 do 90 dni. czy jest to standardowy tekst? i czy jest szansa, ze AP dostane wczesniej? czytalam na forum, ze ktos dostal AP nawet po 3 tygodniach ... a moze to zalezy od stanu?
KW Napisano 24 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2009 standardowy tekst co do czasu czekania, zajzyj tu http://www.visajourney.com/timeline/aplist.php?op5=3,6,9,10
eftha Napisano 21 Października 2009 Zgłoś Napisano 21 Października 2009 Witajcie , Ja mam tez nietypowa sprawe i prosze o pomoc naprawde nie mam pojecia co zrobic . wyczytalam ze moge starac sie o AP ..... Moja sytuacja jest taka wyszlam za maz w 2007 za rezydenta Oczekuje na gc ... czy jest mozliwosc o ubieganie sie o AP , albo jakies inne wyjscie o wyjazd do Pl gora na 3 tyg . Bede wdzieczna za szybkie odp . Pozdrawiam
karina Napisano 21 Października 2009 Zgłoś Napisano 21 Października 2009 czy Twoj maz nadal jest rezydentem? Czy Ty jestes legalnie?
sly6 Napisano 22 Października 2009 Zgłoś Napisano 22 Października 2009 Karina tutaj masz odpowiedz jak jest z legalnoscia: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...c=11545&hl= i teraz jesli jestes nielegalnie to wyjdziesz z AP ale nie wrocisz juz do USA na nim a jeszcze mozesz dostac zakaz wjazdu na teren np na 10 lat
KW Napisano 22 Października 2009 Zgłoś Napisano 22 Października 2009 Witajcie , Ja mam tez nietypowa sprawe i prosze o pomoc naprawde nie mam pojecia co zrobic . wyczytalam ze moge starac sie o AP ..... Moja sytuacja jest taka wyszlam za maz w 2007 za rezydenta Oczekuje na gc ... czy jest mozliwosc o ubieganie sie o AP , albo jakies inne wyjscie o wyjazd do Pl gora na 3 tyg . Bede wdzieczna za szybkie odp . Pozdrawiam jesli bylas nielegalnie wiecej niz 180 dni to masz zakaz wjazdu i nawet AP nie pomoze i bedziesz mogla podrozowac dopiero jak dostaniesz GC (chyba ze bylas na wizie studenckiej z wbitym DS, bo wtedy jest chyba jakos inaczej) wniosek o AP mozna skladac dopiero gdy ma sie zlozony wniosek o adjustment of status I485 a ty jako zona rezydenta masz zlozone jedynie I-130, prawda? wiec na tej podstawie nie mozesz skladac wniosku o AP PS. jak poszla sprawa z zalatwianiem turystycznej dla rodzicow dostali?
eftha Napisano 24 Października 2009 Zgłoś Napisano 24 Października 2009 SIEMKA , p. Karino tak moj maz nadal jest rezydentem . A co do legalnosci to pobralismy sie przed ukonczeniem mojego pobytu w USA , wiec bylam legalnie zatwierdzili wniosek mojego na mnie , wiec mysle ze wszytko jest ok . KW z rodzicami poszlo wszytko perfect , owszem konsul pytal sie o dzieci , Tato odpowiadal ze tak mamy itd itd. ale mimo tego rodzice otrzymali wizy i szczesliwie mogli do mnie przyleciec na wesele . To chyba byl najszczesliwszy dzien mojego zycia . i zyli dlugo i szczesliwie Ps. Teraz role sie owrocily ;D moja siostra ktora jest w PL wychodzi za maz na nastepny rok i dlatego tutaj te moje pytania o AP
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.