Mloda88 Napisano 5 Października 2009 Zgłoś Napisano 5 Października 2009 Witam, wypelniam wlasnie DS 156 i nie wiem co wypisac w punkcie: Do you intend to study in the USA? Ubiegam sie o wize K-1. Po jakims czasie przebywania juz w USA chcialabym zaczac studia. Nie wiem jeszcze do jakiej szkoly chcialabym isc, wiec nie wiem co mam napisac. Wypelniam formularz po angielsku. Co powinnam wpisac w rubryce "if Yes , give the name and complete address of the school"?? Dziekuje za odpowiedzi
Rademedes Napisano 5 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 5 Października 2009 nie wyjezdzasz z zamiarem studiowania (tzn. nie ubiegasz sie o wize, aby studiowac w USA) dlatego w tym punkcie wpisujesz: NIE co bedziesz robic po uzyskaniu GC jest z punktu widzenia tego pytania (tego wniosku wizowego) nieistotne
sly6 Napisano 6 Października 2009 Zgłoś Napisano 6 Października 2009 Rademenes a jak jest pytanie o prace to tak samo wpisac NIE?a no nie,,,ma wpisac TAK jak to jest na 1 forum ladnie napisane ze jak sie ktos stara o K-1 moze takie cos zaznaczyc i chyba cos tam tez bylo napisane o szkole-nauce
Wooloomooloo Napisano 7 Października 2009 Zgłoś Napisano 7 Października 2009 czy pierwszą i drugą stronę ds156 trzeba drukować na tej samej kartce? chodzi mi o konsulat w krakowie...
Isabela83 Napisano 14 Października 2009 Zgłoś Napisano 14 Października 2009 Właśnie wypełniam wniosek DS 156 i mam pyt. odnosnie pkt. 21, czyli "obecne zajęcie", proszę o upewnienie mnie w tej kwestii, jeśli pracuję, to wystarczy ze napiszę "praca" czy mam wymienic zajmowane stanowisko? Czy ten wniosek musi być wydrukowany dwustronnie? Co bedzie, jeśli (oczywiscie niecelowo) wydrukuje jednostronnie? Z góry dziekuje za odpowiedzi.
danik Napisano 14 Października 2009 Zgłoś Napisano 14 Października 2009 tak, wystarczy wpisać "praca" a wniosek musi być wydrukowany dwustronnie, jeśli będzie jednostronnie to Ci go nie przyjmą
sly6 Napisano 15 Października 2009 Zgłoś Napisano 15 Października 2009 w Krakowie przyjmuja 2 stronnie i tylko tak a w Warszawie jakis czas temu moglas miec ds 156 wydrukowany obustronnie lub tez pojedynczo ...
BigRed Napisano 15 Października 2009 Zgłoś Napisano 15 Października 2009 Na własne oczy widziałam jak gośc zabrał wniosek 3 kartkowy w KRK i machał nim , co mu trzeba dać.. Wniosek ten KTOŚ miał wydrukowany na 3 stronach!! Każda osobno Zdziwiłam się mocno, sam machał nim co należy włożyć do paszportu, w dłoni miał 3 kartki.
Rademedes Napisano 15 Października 2009 Autor Zgłoś Napisano 15 Października 2009 chyba juz nie przywiazuja do tego az tak duzej wagi jak kiedys, nawet jesli ktos ma na 3 stronach to zawsze moze podejsc do pobliskiego ksero i odpowiednio odbic dwustronnie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.