Skocz do zawartości

Wnioski Wizowe - Wzory

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

wypelniam wlasnie DS 156 i nie wiem co wypisac w punkcie: Do you intend to study in the USA?

Ubiegam sie o wize K-1. Po jakims czasie przebywania juz w USA chcialabym zaczac studia. Nie wiem jeszcze do jakiej szkoly chcialabym isc, wiec nie wiem co mam napisac. Wypelniam formularz po angielsku. Co powinnam wpisac w rubryce "if Yes , give the name and complete address of the school"??

Dziekuje za odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

nie wyjezdzasz z zamiarem studiowania (tzn. nie ubiegasz sie o wize, aby studiowac w USA) dlatego w tym punkcie wpisujesz: NIE

co bedziesz robic po uzyskaniu GC jest z punktu widzenia tego pytania (tego wniosku wizowego) nieistotne

Napisano

Rademenes a jak jest pytanie o prace to tak samo wpisac NIE?a no nie,,,ma wpisac TAK jak to jest na 1 forum ladnie napisane ze jak sie ktos stara o K-1 moze takie cos zaznaczyc :)

i chyba cos tam tez bylo napisane o szkole-nauce

Napisano

Właśnie wypełniam wniosek DS 156 i mam pyt. odnosnie pkt. 21, czyli "obecne zajęcie", proszę o upewnienie mnie w tej kwestii, jeśli pracuję, to wystarczy ze napiszę "praca" czy mam wymienic zajmowane stanowisko?

Czy ten wniosek musi być wydrukowany dwustronnie? Co bedzie, jeśli (oczywiscie niecelowo) wydrukuje jednostronnie?

Z góry dziekuje za odpowiedzi.

Napisano

Na własne oczy widziałam jak gośc zabrał wniosek 3 kartkowy w KRK i machał nim , co mu trzeba dać..

Wniosek ten KTOŚ miał wydrukowany na 3 stronach!! Każda osobno

Zdziwiłam się mocno, sam machał nim co należy włożyć do paszportu, w dłoni miał 3 kartki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...