Skocz do zawartości

Jaki Prezent?

mayo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 23
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A ja przywiozlem w prezencie cala koperte roznych nalepek z PL na samochody. Najwieksze wziecie mialy te koloru niebieskiego z unijnymi gwiazdkami. Mialy te smieszne ale szykowne i w dobrej jakosci prezenciki bardzo duze wziecie wsrod rodzinki i znajomych. Na zachodnim wybrzezu raczej trudno kupic takie rzeczy, to nie Sikago czy Niujork. Juz w niedziele pod kosciolem widzialem wiele samochodow z tymi nalepkami.

• 7 lat później...
Napisano

ja bym polskim zwyczajem wzial wodke ;-) i czekoladki dla cioci wink.png - to tak bardziej zeby z pustymi rekami na mieszkanie nie wchodzic

smile.png

ja bym wzial tylko wodke...po co czekoladki...jeszcze sie zepsuja

Napisano

czy świecę yankee Candle

To troche drewno do lasu, nie uwazasz? Moze jeszcze do tego Snickersa i Coca cole :)

Ja zazwyczaj sie staram jakies slodkosci z Polski, czasami mieszanki przypraw do dziwczyzny, rozne takie rzeczy, ktorych w Chicago nie ma.

Ladny album o Polsce albo kalendarz tez nie jest zly. A z ladnymi wydaniami po polsku to czasami jest tutaj problem. Albo sa mega drogie.

Wyroby z bursztynu tez sie zawsze ciesza powodzeniem, szczegolnie u Amerykanow

U wierzacych Amerykanow hitem jest busztynowy rozaniec. Ogolnie dewocjonalia ich ciesza, ale to zalezy jak to ma tam w kwestii wiary.

Mozna tez kupic teraz fajne albumy rozne ze zdjeciami sprzed lat roznych znanych miast i miasteczek. Jak ktos pochodzi wlasnie z takiego miasteczka, to to fajna pamiatka na cale zycie :)

Napisano

U wierzacych Amerykanow hitem jest busztynowy rozaniec. Ogolnie dewocjonalia ich ciesza, ale to zalezy jak to ma tam w kwestii wiary.

zgadzam sie z tym :) jak osoba wierzy to ucieszy sie z takiego prezentu :) testowane pare razy i wszystko z 100% zadowolenie :)

• 3 miesiące później...
Napisano

Myślę, że coś ręcznie robionego, kojarzącego się z Polską to jest dobry trop i taki prezent będzie w dobrym guście. To, co mi przyszło do głowy:

- ceramika bolesławiecka (wystarczy symboliczny kubek, nie muszą być całe komplety)

- plakat z serii Polska autorstwa Ryszarda Kai - można wybrać taki z konkretnym miastem lub regionem

• 3 tygodnie później...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...