gocharynka Napisano 6 Maja 2009 Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 mozesz tez przywiezc jakkis widoczek z ich miasta rodzinnego z ktorego pochodza
andyopole Napisano 6 Maja 2009 Zgłoś Napisano 6 Maja 2009 A ja przywiozlem w prezencie cala koperte roznych nalepek z PL na samochody. Najwieksze wziecie mialy te koloru niebieskiego z unijnymi gwiazdkami. Mialy te smieszne ale szykowne i w dobrej jakosci prezenciki bardzo duze wziecie wsrod rodzinki i znajomych. Na zachodnim wybrzezu raczej trudno kupic takie rzeczy, to nie Sikago czy Niujork. Juz w niedziele pod kosciolem widzialem wiele samochodow z tymi nalepkami.
kkrm Napisano 8 Maja 2016 Zgłoś Napisano 8 Maja 2016 Ja również szukam prezntu dla 50-letniej cioci. Co może to być?
ilya_ Napisano 8 Maja 2016 Zgłoś Napisano 8 Maja 2016 ja bym polskim zwyczajem wzial wodke ;-) i czekoladki dla cioci - to tak bardziej zeby z pustymi rekami na mieszkanie nie wchodzic ja bym wzial tylko wodke...po co czekoladki...jeszcze sie zepsuja
Aiglon Napisano 10 Maja 2016 Zgłoś Napisano 10 Maja 2016 czy świecę yankee Candle To troche drewno do lasu, nie uwazasz? Moze jeszcze do tego Snickersa i Coca cole Ja zazwyczaj sie staram jakies slodkosci z Polski, czasami mieszanki przypraw do dziwczyzny, rozne takie rzeczy, ktorych w Chicago nie ma. Ladny album o Polsce albo kalendarz tez nie jest zly. A z ladnymi wydaniami po polsku to czasami jest tutaj problem. Albo sa mega drogie. Wyroby z bursztynu tez sie zawsze ciesza powodzeniem, szczegolnie u Amerykanow U wierzacych Amerykanow hitem jest busztynowy rozaniec. Ogolnie dewocjonalia ich ciesza, ale to zalezy jak to ma tam w kwestii wiary. Mozna tez kupic teraz fajne albumy rozne ze zdjeciami sprzed lat roznych znanych miast i miasteczek. Jak ktos pochodzi wlasnie z takiego miasteczka, to to fajna pamiatka na cale zycie
sly6 Napisano 11 Maja 2016 Zgłoś Napisano 11 Maja 2016 U wierzacych Amerykanow hitem jest busztynowy rozaniec. Ogolnie dewocjonalia ich ciesza, ale to zalezy jak to ma tam w kwestii wiary. zgadzam sie z tym jak osoba wierzy to ucieszy sie z takiego prezentu testowane pare razy i wszystko z 100% zadowolenie
Alexander P Napisano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 11 Sierpnia 2016 Jakieś jedzenie za którym najbardziej tęsknią
myszoneria Napisano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2016 Myślę, że coś ręcznie robionego, kojarzącego się z Polską to jest dobry trop i taki prezent będzie w dobrym guście. To, co mi przyszło do głowy: - ceramika bolesławiecka (wystarczy symboliczny kubek, nie muszą być całe komplety) - plakat z serii Polska autorstwa Ryszarda Kai - można wybrać taki z konkretnym miastem lub regionem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.