jkb Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Co do promesy - to chyba nie ma mozliwosci wyboru, czy sie ja chce, czy nie, jesli chodzi o kraje nalezace do VWP? Do 90 dni nie ma i tyle. Myle sie? Oczywiście, że się mylisz. Jeśli Polska wejdzie do VWP, każdy Polak będzie mógł się nadal umówić na rozmowę z konsulem po wizę turystyczną do USA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Mylisz. Bo nawet jeśli jesteś obywatelem kraju objętego VWP, to możesz się starać o wizę w konsulacie. Bo np. chcesz pojechać na dłużej, niż te 90 dni. A wtedy jedyna opcja dla Ciebie, to postarać się o wizę. GEEEEEZ!!!! GDZIE jest mowa o PONAD 90 dni!!!??? Coscie sie tak na te 90 dni uwzieli???? Oczywiście, że się mylisz. Jeśli Polska wejdzie do VWP, każdy Polak będzie mógł się nadal umówić na rozmowę z konsulem po wizę turystyczną do USA. Jaka jest podstawa tego twierdzenia. Tylko BLAGAM, nie pisz mi o 90 dniach, pracy, nianczeniu, etc.!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 No to ja już nie rozumiem o co Ci chodzi... Wejście do VWP nie eliminuje możliwości otrzymania wizy turystycznej w konsulacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Proste pytanie: jedziesz na miesiac - czy mozesz isc do konsulatu po wize, nawet jesli jej nie potrzebujesz? Jesli tak, to na jakiej podstawie? Nie pytam o czyjes domysly, a o fakty, przepisy, etc. I to NIE JA zaczalem o tych 90 dniach i innych zalozeniach - moze jestem za malo rozgarniety, ale dla mnie watek (jak i cala "afera" z wizami) dotyczyl ruchu bezwizowego, TURYSTYCZNEGO, w zalozeniu DO 90 dni, bo powyzej i tak TRZEBA sie o wize starac, nawet w VWP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 A proszę bardzo... The Visa Waiver Program (VWP) allows citizens of participating countries to travel to the United States without a visa for stays of 90 days or less, when they meet all requirements. Travelers must be eligible to use the VWP and have a valid Electronic System for Travel Authorization (ESTA) approval prior to travel. If you are eligible to travel on the VWP, but prefer to have a visa in your passport, you may still apply for a visitor ( B ) visa. http://travel.state.gov/visa/temp/without/without_1990.html#overview Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Proste pytanie: jedziesz na miesiac - czy mozesz isc do konsulatu po wize, nawet jesli jej nie potrzebujesz?Oczywiście. Możesz iść do konsulatu po wizę nawet nawet jak jesteś w ruchu bezwizowym i jedziesz na jeden dzień. Jesli tak, to na jakiej podstawie? Nie pytam o czyjes domysly, a o fakty, przepisy, etc. Na dokładnie takiej samej zasadzie jak dotychczas. Zrozum, ruch bezwizowy zdejmuje obowiązek posiadania wklejki a nie całkowicie zakazuje jej otrzymania. Czyli w ruchu bezwizowym dostajesz wybór, którego w przeciwnym przypadku nie masz - generalnie zyskujesz nic nie tracąc. By doszukać się minusów w takiej sytuacji to trzeba się namęczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Ja sie nie meczylem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Ja sie nie meczylem. No bo w sumie też nic żeś nie znalazł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Big Napisano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Zem znalazl. Zerknij raz jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.