TomRz Napisano 1 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2009 Nigdy nie miałem i nie mam zamiaru tam zostawać! Stany są dla na góra 4 do 5 miesięcy nie dłużej a w tym roku mam szczególną motywacje do powrotu. Ze względu na to że w tamtym roku uzyskałem wizę i wszytko było ok to w tym roku nie miałem obowiązku i chyba prawa być na rozmowie osobiście.
TomRz Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2009 Puki co dalej nie wiem co z moim drugim podejściem... A z nowości to dostałem odpowiedź z Ambasady na mojego meila o treści podobnej do tej co umieściłem zaczynając ten wątek. Cytuje: Szanowny Panie, Zgodnie z informacja przekazana organizatorowi wyjazdu, moze Pan ponownie ubiegac sie o wize. Z powazaniem, Public Liaison Unit Consular Section U.S. Embassy, Warsaw "CLASSIFICATION: UNCLASSIFIED This e-mail is unclassified based on the definitions provided in E.O. 12958" Co Wy na to??
TomRz Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2009 Dziś byłem w Ambasadzie na rozmowie (podejście nr 2). DOSTAŁEM WIZĘ! 18 czerwca lecę. W razie pytań chętnie udzielę informacji. Jakby ktoś był w te wakacje w Wisconsin proszę o kontakt może jakoś się spotkamy.
TomRz Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2009 Zadzwoniłem wczoraj do CCUSA i poinformowano mnie że dziś o 13 odbędzie się rozmowa w Ambasadzie. Wzięto ode mnie odciski palców a potem szukałem okienka w którym siedziałaby kobieta -konsul (miałem wrażenie że z kobietą prędzej da się pogadać). Były dwie ale jak zauważyłem długo trzymały przy okienku, kartkowały indeks, legitymacje itp. Zapytałem pana Kuby który wszedł z naszą grupą do kogo najlepiej pójść, dowiedziałem się ze do pana z okienka 9. Był to łysiejący mężczyzna w wieku ok 40-45 lat (wyglądał na tego "niedobrego" z innych wątków). Miło się przywitaliśmy w międzyczasie rozmowa o pogodzie itp. Zadał mi tylko dwa pytania, gdzie jadę i co będę tam robił. Odczytując kod kreskowy nieco się zdziwił, że coś było nie tak, czyli odmowa wydania wizy ale stwierdził, że to nie problem, że to wszystko OK, legitymacji i indeksu nie chciał widzieć, że to w ogóle mu niepotrzebne, z uśmiechem skreślił wcześniejszą odmowę i życzył udanych wakacji:)
Rademedes Napisano 9 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2009 gratuluje, mimo wszystko dziwne jest to, ze w oparciu o te same dokumenty podjeta dwie sprzeczne decyzje :-) z tego co rozumiem to zaplaciles za dwa podejscia po wize? udanych wakacji!
TomRz Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2009 Dodatkowo tym razem miałem list od szefa z USA który dostała Ambasada przesłany faxem i ofertę pracy do których nawet nie zajrzano. Powodem odmowy było to że Studium Policealne do którego uczęszczam jest zaoczne a nie dzienne dziś nie było to problemem:)
Marcincin Napisano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2009 Gratulacje. Smieszni są. Powinni Ci zwrócić kasę za to kolejne niepotrzebne podejście. Udanych wakacji
fasi Napisano 12 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2009 mam pytanie czy jest tu osoba, ktora byla juz kilkakrotnie na programach w usa i w tym roku starala sie o papiery ponownie i wyslala wszystkie dokumenty poczta i odmowiono jej wizy?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.