BigRed Napisano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 20 Maja 2009 Fakt, są zorientowani ile trwają poszczególne studia. Nie chcę robić nikogo w "bambuko" a przy okazji i siebie... Co prawda byłam już w takiej sytuacji, gdy zdawałam maturę i szłam* po wizę, niby tez WOLNA... bo przed studiami i puścili na rok . Nie pamiętam natomiast czy coś pytali o studia... Ale za drugim razem na studiach i niestety nie udało się . Pewnie poprzez petycję.. Zobaczymy czy teraz się uda, za każdym razem zaznaczałam, że mam złożoną petycję.. Joanno... nieźle gratuluję promeski na taki długi okres czasu Fruuuuuuuuuuwaj
sly6 Napisano 20 Maja 2009 Zgłoś Napisano 20 Maja 2009 Z tymi petycjami czasami tak jest ..jedni dostaja a drudzy jak Ty odchodza bez wizy.No ale moze teraz bedzie inaczej
BigRed Napisano 21 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 21 Maja 2009 Wiem, wiem właśnie się przekonałam na swoim przykładzie, raz się udało a raz nie... Zobaczymy teraz Mam kilka pytań odnośnie wypełniania wniosku, nie chcę zakładać nowego wątku, a może ktoś raczy mi tutaj odpowiedzieć, mam problem bo nie pamiętam kiedy mi odmówiono wizy, tzn rok pamiętam, miesiąc tak na 50%, dnia to już w ogóle nie pamiętam . Co w takiej sytuacji, jak ja mam to wpisać...? NA "oko" pisać...? Drugie pytanie, jeśli mam złożoną petycję to w miejsce kto ją złożył, wpisać imię i nazwisko osoby, czy np Tata..? DZIĘKUJĘ i przepraszam za kłopot
andyopole Napisano 21 Maja 2009 Zgłoś Napisano 21 Maja 2009 Wpisz rok odmowy i wystarczy. Zechce to sobie sprawdzi w swojej bazie danych, dla nich jest wazne ze nie ukrywasz faktu odmowy.
sly6 Napisano 22 Maja 2009 Zgłoś Napisano 22 Maja 2009 masz pkt 37 i tam wymieniasz kogo masz w USA no i wpisujesz Tate ,jaki ma status ...a pkt 36 wpisze ze Tata
BigRed Napisano 26 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 26 Maja 2009 witam MAM pewne pytania dotyczące dalszego wniosku. w Pytaniu o status osoby przebywającej an terenie USA, to mam wpisać rezydent czy stały rezydent? Można bez problemu drukować wniosek na drukarce atramentowej? na końcu gdy wypełniłąm wniosek na 3 stronie pojawiło mi się takie coś" 'BRAK' was removed from the 2D barcode for Item 8 (Other Surnames Used) - 'BRAK' was removed from the 2D barcode for Item 9 (Other First and Middle Names Used) EVAF 02.02.12" O co chodzi... DZIĘKUJĘ
sly6 Napisano 26 Maja 2009 Zgłoś Napisano 26 Maja 2009 Nie pisz ze jest rezydentem ,tylko ze ma staly pobyt GC.
Rademedes Napisano 27 Maja 2009 Zgłoś Napisano 27 Maja 2009 na końcu gdy wypełniłąm wniosek na 3 stronie pojawiło mi się takie coś" 'BRAK' was removed from the 2D barcode for Item 8 (Other Surnames Used)- 'BRAK' was removed from the 2D barcode for Item 9 (Other First and Middle Names Used) EVAF 02.02.12" O co chodzi... DZIĘKUJĘ kod na ostatniej stronie pozwala na szybkie wczytanie najwazniejszych informacji z wniosku do systemu, ktorym posluguje sie ambasada, informacja zawarta na ostatniej stronie nie jest dla Ciebie a dla pracownikow ambasady i mowi, ze kod nie zawiera informacji z pola numer 9 (gdzie podalas slowo "BRAK" system wylapal to i pominal) - zeby nie okazalo sie ze poslugiwalas sie imieniem "BRAK" podsumowujac, wszystko jest w porzadku
BigRed Napisano 27 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 27 Maja 2009 SLY = czyli jak mam napisać- "stały pobyt GC"ot tak<--?? Przepraszam, ale ja lewa nieco . NIe pamiętam jak wypełniałam pozostałe wnioski <biuro> a to błąd, że sobie nie zostawiam kopii.. no ale.. Rademedes = czyli wszystko OK, z tymi polami 8 i 9 ?? Cokolwiek bym wpisała, czy nawet"nie dotyczy" to i tak wyłapie... iwpisze nei dotyczy... i całą regułka, DZIĘKUJĘ
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.