tomuś Napisano 30 Września 2009 Zgłoś Napisano 30 Września 2009 Ja jadę pierwszy raz, więc wybiorę placement. Pewnie też będą mieli jakieś ciekawe oferty
Ray Napisano 30 Września 2009 Zgłoś Napisano 30 Września 2009 Tez sklaniam sie ku opcji Placement z tego samego powodu. Poczatkowo planowalem skorzystac z Almaturu, przez ktory znajomy spedzal kiedys rok szkolny w US, jednak jak widze CCUSA wyglada calkiem przyzwoicie. Zapisujac sie w grupie mozna dostac jakies znizki, prawda? Mozna to jakos wykorzystac jezeli juz mamy grupe na forum.
milicevic Napisano 1 Października 2009 Zgłoś Napisano 1 Października 2009 nie wiem jak to jest ze zniżką grupową, ale słyszałam, że w zeszłym roku była spora zniżka przy załatwieniu Worka do 15. grudnia nie wiem jak to będzie w tym roku, ale i tak będę do nich pisać na dniach to podpytam
tomuś Napisano 2 Października 2009 Zgłoś Napisano 2 Października 2009 To jak tam, wysyła ktoś już aplikację? Bo już można się zapisywać
tomuś Napisano 2 Października 2009 Zgłoś Napisano 2 Października 2009 Kurczę, tylko ja już sam nie wiem, czy wybrać CCUSA, czy Almatur.. Podliczyłem całkowite koszty wyjazdu z obu biur i są one zbliżone ( opcja Placement ). Niech ktoś coś doradzi
Ray Napisano 2 Października 2009 Zgłoś Napisano 2 Października 2009 a jak wyglada sprawa biletu w almaturze? mozna kupic samemu bez dodatkowych kosztow?
tomuś Napisano 2 Października 2009 Zgłoś Napisano 2 Października 2009 No niby można. Tylko później musisz udokumentować, że udało Ci się znaleźć bilet tańszy od tego, który oni znajdą. Coś w tym stylu. No nie wiem, chyba zostanę przy CCUSA. Podobno pierwsza myśl najlepsza..
kamynski Napisano 3 Października 2009 Zgłoś Napisano 3 Października 2009 witam! mam zamiar w przyszlym roku wyjechac do usa na w&t po raz pierwszy, czytalem troche info i zastanawiam sie nad alaska i praca przy lososiach;) wiadomo ze praca raczej ciezka i po kilkanascie godzin dziennie ale mysle ze przy dobrym nastawieniu i motywacji moze byc mila:d mam pyatnie czy ktos z was moze pracowal wlasnie przy rybkach?? i czy mogl kilka uwag rad wrzucic tu na forum? osobiscie mysle zeby jechac na sezon zarobic a potem z ludzmi ktorych sie pozna napewno kilka osob bedzie chetnych zeby ruszyc na jakiegos tripa.. jeszcze jedno pytanie czy jest mozliwos pracownia przykladowo 2 miesiace potem zwiedzac i jeszcze popracowac kolejne dwa?? czy jak juz sie skonczy pracowac i zacznie zwiedzac to po tym okresie trzeba zawijac do kraju..?? z gory dziki i pozdrawiam
Wooloomooloo Napisano 3 Października 2009 Zgłoś Napisano 3 Października 2009 kamynski, ze strony ambasady USA W ramach tego interesującego programu każdego roku tysiące polskich studentów korzysta z mozliwości przebywania do czterech miesięcy w Stanach Zjednoczonych i zarabiania pieniądzy pracując w różnych sektorach gospodarki.
sly6 Napisano 4 Października 2009 Zgłoś Napisano 4 Października 2009 co do pracy oraz zwiedzania radze poczytac forum jak kto bylo z takimi osobami...te 4 miesiace ma sie na prace oraz zwiedzanie i zazwyczaj osoby po skonczonym kontrakcie jada zwiedzac .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.