Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Lecicie Airberlin? Macie już jakieś doświadczenia z tą linią?

Ja lecę Warszawa-Berlin-Chicago na początku września.

Moja żona leciała Air Berlin. Samolot taki sam jak inne, Obsługa też, jedzenie jak jedzenie z pudełka plastikowego, ale takie jest wszędzie.

Minus jest tylko taki, że za rezerwację konkretnego miejsca z wyprzedzeniem trzeba zapłacić dodatkowo. Moja żona dostała miejsce z przydziału przy odprawie i była zadowolona. Samolot przyleciał do Miami o czasie, ale to wcale nie musi być regułą.

Gość miqhs
Napisano

czy faktycznie zaostrzone są kontrole na lotnisku w Warszawie? lecimy w poniedziałek i nie wiem, czy faktycznie przyjechać na lotnisko dużo wcześniej?

Napisano

czy faktycznie zaostrzone są kontrole na lotnisku w Warszawie? lecimy w poniedziałek i nie wiem, czy faktycznie przyjechać na lotnisko dużo wcześniej?

nie sądze!

OKęcie to małe lotnisko i porównując do innych lotnisk nie ma dużych kolejek do kontroli czy odprawy. Spokojnie 2 godziny przed odlotem wystarczy na wszystko.

Napisano

Nie ma co za wczesnie jechac, bo pozniej sie tylko pod bramka siedzi. Chyba zgodnie z przepisami, bagaze na lotach miedzynarodowych musza byc nadane 1h przed (czasem o 45min sie czyta ). 2h powinno byc tak na luzie. Zycze wygodnej i bezstresowej podrozy i zdobywania USA po przylocie.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Lecicie Airberlin? Macie już jakieś doświadczenia z tą linią?

Ja lecę Warszawa-Berlin-Chicago na początku września.

Ja leciałam w ubiegłym roku na tej samej trasie. Nie mam w sumie żadnych zastrzeżeń, miła obsługa (przystojna :P ), jedzenie nie najgorsze, przesiadka w Berlinie bezproblemowa. W sumie przez prawie cały lot oglądałam filmy, super sprawa z tymi indywidualnymi monitorami. Bardzo przydały się moje własne słuchawki od smartfona, bo te jednorazówki, które oni rozdają to jednak straszny szajs.