Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

kzielu - to ja chyba upadłam...;]

22.06.2016 Berlin – Tegel (TXL) - Chicago IL (ORD)

23.07.2016 Chicago IL (ORD) – Berlin – Tegel (TXL)

Jesli ktos musi do Chicago to ciezko jest ladowac na LAX, mowi sie trudno.

Z innych powodow zarzekalem sie ze moja noga wiecej w Las Vegas nie stanie a we wrzesniu ubieglego roku tam bylem cale trzy dni. Teraz jesienia "grozi mi" wyjazd do Chicago ale to wyjazdy sluzbowe na targi wiec nie ma rady, trudno sie wykrecic.

Napisano

Ja napisałem "przez" - jako port przesiadkowy / POE.

• 2 tygodnie później...
Napisano

26 czerwiec 2016r.

kierunek: newark

przesiadka w zurychu :)

ktoś coś?

albo może są tu osoby ktore leciały juz z 45 minutowa przesiadka do newarku przez zurych ?

45 to rzeczywiście mało, ale jeśli nadajesz bagaż 'through' to muszą na Ciebie poczekać, bo alternatywą dla nich i tak jest ekstra czas spędzony na wyjmowaniu Twojego bagażu z luku. Poszukaj na google statystyki Twojego lotu wtedy zobaczysz jak często i jak duże ma opóźnienia wylotu z Zurichu.

Ja w ub. roku ćwiczyłem 55 minutową przesiadkę KRK-FCO-JFK w Fumicino. Biegłem z rękawa przez dwa terminale żeby potem i tak stać 20 minut w kolejce czekając aż w ogóle rozpoczną sprawdzanie boarding pass.

W Zurichu zdaje się że pieszo nie da się przejść z terminala połączeń lokalnych do tego z którego obsługują USA tylko trzeba skorzystać z kolejki. Może dzięki temu jest szybciej? Z drugiej strony takie śmigłowe popierdułki które latają z Polski do Zurichu to raczej nie będą podjeżdżać pod rękaw tylko będą przewozić autobusem, co jest niestety wolniejsze.

Jestem ciekawy jak Ci pójdzie ponieważ sam będę w Zurichu za dwa miesiące ale z przesiadką 1h05m (lot LX14, https://flightaware.com/live/flight/SWR14).Wylatuję na wakacje KRK-ZRH-JFK 10 sierpnia i wracam JFK-ZRH-KRK 7 września.

Napisano

45 to rzeczywiście mało, ale jeśli nadajesz bagaż 'through' to muszą na Ciebie poczekać, bo alternatywą dla nich i tak jest ekstra czas spędzony na wyjmowaniu Twojego bagażu z luku. Poszukaj na google statystyki Twojego lotu wtedy zobaczysz jak często i jak duże ma opóźnienia wylotu z Zurichu.

Ja w ub. roku ćwiczyłem 55 minutową przesiadkę KRK-FCO-JFK w Fumicino. Biegłem z rękawa przez dwa terminale żeby potem i tak stać 20 minut w kolejce czekając aż w ogóle rozpoczną sprawdzanie boarding pass.

W Zurichu zdaje się że pieszo nie da się przejść z terminala połączeń lokalnych do tego z którego obsługują USA tylko trzeba skorzystać z kolejki. Może dzięki temu jest szybciej? Z drugiej strony takie śmigłowe popierdułki które latają z Polski do Zurichu to raczej nie będą podjeżdżać pod rękaw tylko będą przewozić autobusem, co jest niestety wolniejsze.

Jestem ciekawy jak Ci pójdzie ponieważ sam będę w Zurichu za dwa miesiące ale z przesiadką 1h05m (lot LX14, https://flightaware.com/live/flight/SWR14).Wylatuję na wakacje KRK-ZRH-JFK 10 sierpnia i wracam JFK-ZRH-KRK 7 września.

codziennie sprawdzam jakie jest opóźnienie samolotu z warszawy i jakie jest opóźnienie do newarku i generalnie zazwyczaj jest tak ze jak jest spóźniony z wawy przykładowo 20 min. to i do newarku wylatuje 20 min później. tak oczywiscie swój bagaż odrazu nadaje do punktu docelowego! :)

tylko mam jeszcze takie pytanie bo nie odróżniam tego, jest napisane że przyloty z polski sie odbywaja na terenie terminała A lub B ale jak zaglądam gdzie przyleciał ten mój samolot w rozpisce dniowej to zawsze jest napisane arrival 1, to mam patrzeć sobie mapki lotniska jakby z arrival 1 że będę wychodziła czy z tego terminału A/B ? wyloty do newarku/jfk odbywaja się zawsze z terminału E i tak jest tam kolejka która jedzie około 4 min. :)

Napisano

Basiula ja ta sama trasa tylko inny termin 02.07 do 16.07.16.

Tak z ciekawości na Tegel , jak/czym ?

pozdro