donata771 Napisano 31 Października 2010 Zgłoś Napisano 31 Października 2010 Witaj! Chodzi o wyrok sadu a nie o wizyte (nie przyjemna) na policji. Z tego co opisujesz nie jestes osoba karana. Powodzenia z wiza!
dareknow0 Napisano 31 Października 2010 Zgłoś Napisano 31 Października 2010 ja nie wiem co mam zrobic moze mi ktos pomoze bo przez to nie moge wypelnic wnioskuno wiec mam 19 lat a w wieku 15 lat zostalam wrobiona w niefajna rzecz... dostalam umorzenie bez zadnego kuratora bez niczego jedyne co bylo to tylko to ze musialam pojechac na policje i zlozyc zeznania do wszystkiego sie przyznalam bez zdjec odciskow palcy itp i dostalam umorzenie bo sprawa byla blacha czy jak minelo od tego tyle czasu, skonczylam juz 18 lat to mam wpisac yes czy no ? ps staram sie o wize turystyczna Odpowiedz sobie sama na proste pytanie. Czy kiedykolwiek byłam skazana prawomocnym wyrokiem przez Sąd lub Sąd Rodzinny d/s Nieletnich ?
Gurls Napisano 1 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2010 Odpowiedz sobie sama na proste pytanie. Czy kiedykolwiek byłam skazana prawomocnym wyrokiem przez Sąd lub Sąd Rodzinny d/s Nieletnich ? donata771 - to mi umorzyl sad chociaz ja na rozprawie nie musialam byc przyslali mi tylko pismo ze wszystko jest umorzone dareknow0 - wlasnie nie wiem i dlatego sie pytam moze ty moglbys mi odpowiedziec ?
Joanna30 Napisano 1 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2010 Sama odpowiedziałaś sobie na to pytanie. Umorzenie to nie skazanie
sly6 Napisano 1 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2010 a tutaj pisze takie cos znow o tym Osoby, które były aresztowane lub skazane za jakiekolwiek wykroczenie lub przestępstwo, podczas rozmowy z konsulem muszą przedstawić aktualne „zaświadczenie o niekaralności” oraz wyrok sądu lub decyzję prokuratury. Jeżeli osoba była aresztowana w Polsce, powinna ona otrzymać „zaświadczenie o niekaralności” z Krajowego Rejestru Karnego przy ul. Czerniakowskiej 100 w Warszawie http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...ments.html#inne
Gurls Napisano 1 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2010 no i już nie wiem co robic nie bylam aresztowana a taki wyrok to jest skazanie ? nie wiem co wpisac a do srody musze miec wypelniony wniosek w sumie jesli ubiegalabym sie o zaswiadczenie o niekaralnosci i tam by tego nie bylo to chyba z czystym sumieniem moge wpisac NO ? ale i tak juz nie zdaza z tym zaswiadczeniem bo u mnie czeka sie do 5 dni co wpisac ?
donata771 Napisano 1 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2010 Musisz napisac prawde-nie bylas osoba karana i tak tez wpisujesz-ze nie bylas karana!
donata771 Napisano 1 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2010 Mialas prawomocny wyrok sadowy?-nie?-nie jestes osoba karana. Nie cofna Cie na lotnisku ani w Polsce ani w US.
dareknow0 Napisano 1 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2010 Mialas prawomocny wyrok sadowy?-nie?-nie jestes osoba karana.Nie cofna Cie na lotnisku ani w Polsce ani w US. SKORO sprawa została umorzona tzn.że nie zostałaś skazana .Proste. Nie będziesz figurowała w Centralnym Rejestrze Skazanych i Tymczasowo Aresztowanych. Koniec tematu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.