Kamil89 Posted July 1, 2009 Report Posted July 1, 2009 Witam niedawno zaliczyłem maturę i chciałbym złożyć papiery na studia moje plany wiążę ze stałym wyjazdem do usa i uzyskaniem obywatelstwa.Czy ktoś ma jakieś informację albo domysły o tym jakie zawody pożąda najbardziej amerykański rynek pracy ? chciałbym uzyskać opinię kilku ludzi i porównać ją z moimi informacjami.Wiem że trudno to przewidzieć ale może ktoś ma jakieś domysły,planowałem iść na studia w kierunku "transport i logistyka" ale zrezygnowałem z tego pomysłu za wszelka pomoc dziękuję.
sly6 Posted July 1, 2009 Report Posted July 1, 2009 a jakie Ty masz informacje zdobyte?> a gdzie sie czujesz dobrze,,zle isc na jakis kierunek ktorego nie bedziesz lubial i bedziesz sie meczyc z tym ..lepiej juz isc na cos co kochasz-lubisz
b173345 Posted July 1, 2009 Report Posted July 1, 2009 A co myślicie o takim czymś: Amerykański lub francuski dyplom MASTER – Clark University, MOD’SPE Paris http://www.warszawa.swspiz.pl/index.php?podmenu=6
Kamil89 Posted July 1, 2009 Author Report Posted July 1, 2009 poszukałem trochę w internecie i znalazłem dość ciekawy kierunek Stosunki międzynarodowe -Amerykanistyka czy jest to dobre rozwiązanie dla kogoś kto wiąże swoją przyszłość z emigracja do usa ?
katlia Posted July 1, 2009 Report Posted July 1, 2009 Raczej nie, tak samo jak stosunki miedzynarodowe i Polonistyka nie sa specjalnie 'praktyczne' w Polsce. W USA tak jak wszedzie na swiecie, wyksztalcenie w dziedzinach scislych, technicznych, medycznych, matematyczno-biznesowych jest najbardziej bezpieczne jezeli chodzi o znalezenie pracy po studiach.
Kamil89 Posted July 1, 2009 Author Report Posted July 1, 2009 a możesz polecić jakieś ciekawe kierunki ?? Ma ktoś może informację o tym jakie zawody są najbardziej pożądane w USA widziałem kiedyś sondę przeprowadzoną wśród obywateli ale nie mogę jej znaleźć
Jackie Posted July 1, 2009 Report Posted July 1, 2009 Wszelkie statystyki tego typu trzeba dzielić na czworo, bo USA to ogromny kraj i poszczególne regiony b. się różnią jeśli chodzi o zapotrzebowanie na różne zawody. Dodatkowo, w wielu zawodach jest kiepsko ze znalezieniem pracy zaraz po studiach.
Neveah3022 Posted July 1, 2009 Report Posted July 1, 2009 ja gdybym mogla sie cofnac w czasie to poszlabym na ekonometrie ...ogolnie kierunki informatyczne i takie jak bioinzynieria mechatronika sa zawsze i wszedzie pozadane:)
katlia Posted July 1, 2009 Report Posted July 1, 2009 Wiem, ze ludzie z dyplomem/doswiadczeniem w accounting przewaznie nie maja problemow ze znalezieniem pracy - zwlaszcza jezeli ca na tyle elastyczni zeby sie wyprowadzic do innego stanu lub innej okolicy w okresach recesji.
Neveah3022 Posted July 1, 2009 Report Posted July 1, 2009 ja mam dyplom z finansow i bankowosci ale watpie zeby ktos mnie chcial bo mam zero doswiadczenia a teoria ...wiadomo "ulotna"
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.