mikey78 Napisano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2010 Sluchaj, tak jak z III czesci tej trylogii o Kargulach i Pawlakach (chyba pt. Kochaj albo rzuc) rejs Batorym do stanow do dopiero byla gratka i ubaw
kamia Napisano 19 Kwietnia 2010 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2010 Greg czemu tak pozno Jesli u mnie 26 maja wszystko bedzie OK to bedziemy sie starac o wylot w czerwcu Na razie dzis jestem po badaniach Bylam u bardzo sympatycznej Dr na Hozej
greg1031 Napisano 19 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2010 Niestety nie dam rady wcześniej, praca trochę mnie tu trzyma...Pozatym ślub siostry... Sprawy życiowe... Chyba i tak polece narazie na trzy tygodnie, a potem spowrotem na wiosne
wow Napisano 4 Maja 2010 Zgłoś Napisano 4 Maja 2010 wielkie dzieki za informacje jak wyglada rozmowa z konsulem! uff, rzeczywiscie wyglada to spokojnie i prosto. dobrze, ze mozna zostawic telefon komorkowy u ochrony w ambasadzie (na stronie ambasady jest informacja, ze nie powinno sie zabierac ze soba telefonu do ambasady) - to tylko taka uwaga techniczna. Mam pytanie - czy konsul sugeruje czy rozmowa ma byc w jezyku polskim czy angielskim? czy zawsze rozmowy sa po polsku?
sly6 Napisano 4 Maja 2010 Zgłoś Napisano 4 Maja 2010 wow jesli Konsul zobaczy ze masz problemy z j.angielskim lub tez ze nie umiesz to nie bedzie rozmawiac po angielsku czasami ludzie sami zaczynaja i odpowiadaja po angielsku
wow Napisano 4 Maja 2010 Zgłoś Napisano 4 Maja 2010 sly - a wiec zobaczy sie podczas rozmowy jak wygodniej konsulowi, itp. w jakim jezyku rozmawiac. Mam teraz ponad miesiac na przygotowanie sie do interview. Czytam i czytam posty na forum i jak na razie wyglada to spokojnie. Tylko jakos tak napiecie wzrasta
wow Napisano 5 Maja 2010 Zgłoś Napisano 5 Maja 2010 Greg czemu tak pozno Jesli u mnie 26 maja wszystko bedzie OK to bedziemy sie starac o wylot w czerwcu Na razie dzis jestem po badaniach Bylam u bardzo sympatycznej Dr na Hozej Kamia, wlasnie wybieram sie to tej samej Dr na Hozej. Wszystko co mi powiedziala, to zeby wskoczyc na badania na Warynskiego (przeswietlenie i krew). Czy mozesz podpowiedziec jak wygladala rozmowa z Dr? tzn. jak wygladala sprawa ze szczepeniami?
Inezand Napisano 5 Maja 2010 Zgłoś Napisano 5 Maja 2010 W moim przypadku przy zapisywaniu się na wizytę uprzedzono mnie żebym zabrała kartę szczepień bo to znacznie ułatwi badania. Podstawowy wywiad na temat przebytych operacji, chorób uzależnień... już gdzieś pisałam dokładniej: http://www.usa.info.pl/board/Brak-Info-O-B...niu-t16021.html
kamia Napisano 5 Maja 2010 Zgłoś Napisano 5 Maja 2010 Kamia, wlasnie wybieram sie to tej samej Dr na Hozej. Wszystko co mi powiedziala, to zeby wskoczyc na badania na Warynskiego (przeswietlenie i krew). Czy mozesz podpowiedziec jak wygladala rozmowa z Dr? tzn. jak wygladala sprawa ze szczepeniami? Koniecznie wez karty szczepien wszystkich ,ktorzy staraja sie o wize. W moim przypadku byla to karta moja i coreczki Wczesniej szczepilam sie na tezca i musialam miec zaswiadczenie. Wiec ewentualne zaswiadczenia o szczepieniach tez wez. Powiedziala mi jakie beda potrzebne szczepienia dla corki do szkoly, ale to juz mozesz zrobic na wlasna reke tu, albo jak juz wyjedziesz. Pani Dr byla przesympatyczna! Pytala o operacje,wzrost,wage,przebyte choroby itp Spotkanie calkiem bezstresowe
wow Napisano 5 Maja 2010 Zgłoś Napisano 5 Maja 2010 Inezand, kamia - bardzo dziekuje za podpowiedz. Udalo mi sie znalezc zaswiadczenie o szczepieniu na zoltaczke A/B ale niestety mam problem ze zlokalizowaniem zaswiadczen z innych szczepien....eeehhh
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.