kamia Napisano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Pewnie zrobie tak samo A te kopie to wystarczy na ksero ? I rozumiem ,ze akt urodzenia czy malzenstwa ma byc zupelny czy moze byc skrocony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1031 Napisano 21 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Musi być Zupełny... upewnij się jakie jeszcze dokumenty nie znam Twojej sprawy Tu poczytaj http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3190.html Pamiętaj, że NVC pisze by nie wysylac nic bez ich zawiadomienia, na forum radzą inaczej i to ponoć jest OKI Pozatym nie wiem co piszą na tym Cover Sheet po zapłacie $400 może to jest to zawiadomienie by wysyłać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamia Napisano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Października 2009 greg1031 Dziekuje za wszelkie wskazowki. Na razie nie bede juz Cie meczyc pytaniami,ale strzez sie bo pewnego dnia moge Cie nimi "zawalic" Bardzo mi pomogles i uspokoiles troche ,bo wiem juz co i jak mniej wiecej. Pozdrawiam i do uslyszenia-przeczytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halinaa30 Napisano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Ja również dziękuje bardzo za informacje przestałam sie denerwowac i wiem co teraz mam robic a więc kontaktuje się z meżem aby wybral to cover sheet i wyslal mi ja to wypełnie odeśle jemu by on wysłal to dalej. Sama zajme sie kompletowaniem potrzebnych dokumentow a tak dla pewności wszystkie dokumenty czyli akt o niekaralnoiści itd trzeba przetłumaczyć na angielski ?? proszę o odpowiedź. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halinaa30 Napisano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Po jakis 3 dniach roboczych od zapłaty tych $400 pobiera sie ze strony gdzie bylo placone (jesli placone bylo on-line) taka strone tytułową Cover Sheet. Nalezy wypelnic DS-230 (nie podpisywać) part 2 i do tego zalaczniki zależy od sprawy kopia paszportu, akt urodzenia, akt małżeństwa, zaświadczenie o niekaralnosci z warszawy i każdego kraju w ktory sie bylo ponad pol roku itp wszystko przetłumaczone z dodatkowa kopia kazdego papierka. Wyslac nalezy na adres podany na tej kartce Cover Sheet. Do tego 2 zdjecia wizowe.Na stronie NVC piszą, żeby to zrobić gdy zawiadomią na VisaJourney radza by wysylac gdy ma się juz ten Cover Sheet za opłatę $400. http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3190.html tzn., że po tym ja kwyśle DS- 230 to napisza mi date spotkania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1031 Napisano 21 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Października 2009 tzn., że po tym ja kwyśle DS- 230 to napisza mi date spotkania Tak ale to troche potrwa, moga wzywac by doslac jakies dokumenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikey78 Napisano 21 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Października 2009 tzn., że po tym ja kwyśle DS- 230 to napisza mi date spotkania Jesli Affidavit of Support I-864 z dokumentacja podatkowa jest zaakceptowany przez NVC to po odeslaniu DS230 i wszystkich wymaganych dokumentow po ok 1-2 tyg NVC zamknie case (case completed) i poda ci termin na interview. Jesli maja twoj email to wysla zaproszenie elektronicznie a jak nie to zwykla poczta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1031 Napisano 21 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Ja również dziękuje bardzo za informacje przestałam sie denerwowac i wiem co teraz mam robic a więc kontaktuje się z meżem aby wybral to cover sheet i wyslal mi ja to wypełnie odeśle jemu by on wysłal to dalej. Sama zajme sie kompletowaniem potrzebnych dokumentow a tak dla pewności wszystkie dokumenty czyli akt o niekaralnoiści itd trzeba przetłumaczyć na angielski ?? proszę o odpowiedź. pozdrawiam Lepiej przetłumaczyć wszystko, niż za mało Do każdego oryginału musi być załączona kserokopia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg1031 Napisano 21 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Jeśłi ktoś będzie potrzebował zaświadczenie o niekaralności z Anglii to mogę podpowiedzieć jak to zrobić, bo sam będę takie załatwiał. Pisać do mnie śmiało co wiem to powiem Szczegóły po angielsku można znaleźć tu http://www.acpo.police.uk/certificates.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halinaa30 Napisano 22 Października 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Dziękuje w takim razie:) tylko zastanawiam sie czy sciagnac ten wniosek ze strony czy tez czekac az przyjdzie poczta ale to trwa strasznie dlugo czy kto z was ściągał moze ten wniosek z internetu? pozdrawiam i nie mecze juz pytaniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.