Noname Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 Witam, Planuje w nastepnym roku pojechac do USA (miasto jeszcze nie wybrane - NY albo LA) - jaki termin bedzie najdogodniejszy na kupno biletu dla mnie patrzac na to ze chce pojechac w terminie lipiec-polowa wrzesnia - tak na 10-14dni ;-) Pozdrawiam, Michał
danik Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 nie można jednoznacznie stwierdzić kiedy najlepiej jest kupić bilet i kiedy może być najtańszy, trzeba liczyć na okazję, a żeby ją złapać trzeba obserwować rynek, czyli na bieżąco sprawdzać co mają do zaoferowania linie lotnicze, promocje często są z dnia na dzień, nie wszystkie są hucznie reklamowane
sly6 Posted November 8, 2009 Report Posted November 8, 2009 Mozesz na danej linii lotniczej wpisac sie na Ich newsletter i bedziesz dostawac promocje na dana trase itp Najdrozsze sa bilety w okresie wakacji i ciezko jest te bilety tanie dostac wiec jak chcesz leciec w tym okresie czasu to juz na wiosne musisz kupic bilet ..na okres wrzesnia cos sie moze znajdzie taniego
hansbach Posted December 2, 2009 Report Posted December 2, 2009 Planuję wyjazd do USA (Boston) w lutym. Codziennie sprawdzam ceny biletów i z każdym dniem cena rośnie o około 50 zł. Dzisiaj byłem w biurze KLM-u i uzyskałem informację, że od stycznia będą promocje. Podobno ma być sporo taniej. Tylko czy warto wierzyć w takie zapewnienia. Czy fakt końca roku ma jakieś znaczenie na ceny biletów? Czy rzeczywiście cena biletu może zostać obniżona jeśli do wylotu jest coraz mniej czasu? Owszem był okres, w którym bilet kosztował 1300zł, ale póki co sytuacja taka nie powtózyła się. Czy zamawiacie bilety przez pośredników czy bezposrednio w liini lotniczej? Jeśli tak to z jakich portali korzystacie?
sly6 Posted December 3, 2009 Report Posted December 3, 2009 zazwyczaj mowi prawde w liniach lotniczych ze beda promocje ale musisz wiedziec o 2 sprawach ze takie bilety moga miec pare restrykcji jak brak zmiany daty powrotu -lub za duza kase no i takie bilety sa szybko sprzedawane wiec z kupnem trzeba by bylo sie troche pospieszyc ..No i czasami bywa tak ze lecisz do Amesterdamu z samego rana a lot do USA masz poznym poludniem bo tak bedzie taniej ale dluzej czekasz na samolot
gal Posted December 3, 2009 Report Posted December 3, 2009 Planuję wyjazd do USA (Boston) w lutym. Codziennie sprawdzam ceny biletów i z każdym dniem cena rośnie o około 50 zł. Dzisiaj byłem w biurze KLM-u i uzyskałem informację, że od stycznia będą promocje. Podobno ma być sporo taniej. Tylko czy warto wierzyć w takie zapewnienia. Czy fakt końca roku ma jakieś znaczenie na ceny biletów? Czy rzeczywiście cena biletu może zostać obniżona jeśli do wylotu jest coraz mniej czasu? Owszem był okres, w którym bilet kosztował 1300zł, ale póki co sytuacja taka nie powtózyła się. Czy zamawiacie bilety przez pośredników czy bezposrednio w liini lotniczej? Jeśli tak to z jakich portali korzystacie? Beda napewno promcje bo na trasach transoceanicznych jest to raczej "martwy sezon" wiec promocje moga byc z dnia na dzien w lutym nie pal sie na kupno przed 15 stycznia2010
hansbach Posted December 4, 2009 Report Posted December 4, 2009 Dzięki za radę! Dowiedziałęm sie, że w styczniu dużo lini lotniczych wprowadza promocje. Pytanie brzmi czy zawsze tzn. czy będzie tak również w przyszłym roku i do kiedy warto czekac.
gal Posted December 4, 2009 Report Posted December 4, 2009 Tak jest zawsze, a teraz zwlaszcza; liczba podrozujacych spadla w zwiazku z recesja na pewno po 15 stycznia znajdziesz cos tanio
pelasia Posted December 5, 2009 Report Posted December 5, 2009 chodzi o to ze pod koniec roku ludzie podrozuja na swieta do rodzin wiec ceny nie beda bardzo atrakcyjne conajmniej do konca roku ale juz w drugiej polowie stycznia pojawia sie promocje. pozdrowionka
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.