Rademedes Napisano 2 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2010 1) wpisz 2-3 miesiace 2) wpisz to co na chwile obecna jest prawdopodobne, rownie dobrze moze to byc 1 lipca 2010
danik Napisano 2 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2010 2. Wpisać jakąś prawdopodobną datę ewentualnego wylotu czy zostawić puste jesli nie wiem dokładnie kiedy. każde pole we wniosku musi być wypełnione (oprócz pól, w których jest możliwe zostawienie pustego jeśli nie dotyczy)
Ania_A Napisano 3 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 3 Lutego 2010 OK, ostatnie pytanie już chyba: na stronie ambasady jest druk opłaty wizowej. Czy ja mam go wydrukować i na nim zrobić opłatę czy na świstku z poczty?
sly6 Napisano 3 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 3 Lutego 2010 mozesz wziasc ten z poczty i na poczcie go wypelnic i odrazu oplacic
Ania_A Napisano 4 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 4 Lutego 2010 Czy samo zaświadczenie o tym, że studiuję wystarczy? Mój indeks już musiał wylądować w dziekanacie więc na niego nie mogę teraz liczyć.
sly6 Napisano 4 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2010 to powiesz na rozmowie jak sie maja sprawy i juz,,pokazesz tez zaswiadczenie
Ania_A Napisano 4 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 4 Lutego 2010 OK, ja już jestem umówiona na spotkanie. Środa, godzina 10:30. Na stronie konsulatu pisze, że oczekiwanie na rozmowę trwa ok godziny. Czy to oznacza, że mam być ok 9:30 przed konsulatem czy że od tej 10:30 będę czekała godzinę czyli, że zostanę przyjęta ok 11:30? I jeszcze jedno: czy jeśli konsul zapyta co chcę zobaczyć/zwiedzić to czy warto wspominać w razie czego o planowanej wycieczce do Kanady? Z racji tego, że będę niedaleko to pojawił się plan wyskoku na kilka dni tam.
Rademedes Napisano 4 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2010 OK, ja już jestem umówiona na spotkanie. Środa, godzina 10:30. Na stronie konsulatu pisze, że oczekiwanie na rozmowę trwa ok godziny. Czy to oznacza, że mam być ok 9:30 przed konsulatem czy że od tej 10:30 będę czekała godzinę czyli, że zostanę przyjęta ok 11:30? godziny sa umowne, czasem sie zdarza, ze sie wchodzi przed czasem, lub grubo po I jeszcze jedno: czy jeśli konsul zapyta co chcę zobaczyć/zwiedzić to czy warto wspominać w razie czego o planowanej wycieczce do Kanady? Z racji tego, że będę niedaleko to pojawił się plan wyskoku na kilka dni tam. nie wiadomo o co konsul zapyta, ale jesli zapyta co bedziesz robic w USA to wtedy na takie pytanie powinnas znac odpowiedz, mozna wspomniec o wyjezdzie do Kanady, w niczym to nie przeszkadza
Ania_A Napisano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Napisano 15 Lutego 2010 Dziękuję wszystkim za wszelkie rady i porady. Wizę dostałam na 2 lata z możliwością wielokrotnego wjazdu. A dowiedziałam się dopiero dziś jak paszport przyszedł do domu bo konsul mówił bardzo łamaną polszczyzną i ciężko go było zrozumieć na koniec, a że nieco mi się spieszyło to nie dopytywałam. Jeszcze raz dzięki. Podejrzewam, że będę jeszcze prosiła o jakieś rady, ale to już w innych działach
sly6 Napisano 16 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2010 moze bedziesz sama proszona o rady a jak cos to sie pytaj gratuluje wizy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.