kopan Napisano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2010 Witam. Ja tez zadam pytanie. Czy cala procedura naturalizacji trwa tak samo dlugo w kazdym stanie? Czy np w Ohio jest szybciej niz w NY czy Illinois albo Florydzie? Aha i jeszcze jedno. Czy mogąc złożyć papiery 90 dni przed upływem 5 lat posiadania GC to caly proces ruszy te 3 miesiace wczensiej czy tak samo dopiero po 5 latach a te 90 dni to tak po prostu jest? moglby ktos sie wypowiedziec jesli wie?
Jim Beam Napisano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2010 moglby ktos sie wypoiwedziec jesli wie? 1) Procedura trwa roznie w roznych stanach (a dokladniej w roznych Servis Center pod jakie dany stan podlega). 2) Jezeli zlozysz papiery wczesniej to procedura rozpocznie sie wczesniej.
KW Napisano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 tu sa materialy do nowego egzaminy, slownictwo, pytania, pytania MP3, quiz http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...0004718190aRCRD a tu quiz online: http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...0004718190aRCRD pytania są do nauczenia, pisanie i czytanie jest banalne, zobacz sobie wymagane słownictwo zazwyczaj biorą sobie coś z pytań, wiec materiał będzie ci znany mi w zeszłym roku wszystko zajęło niecałe 5 miesięcy
KW Napisano 31 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2010 w Nowym Jorku minimum cztery, wszystko zależy gdzie, popatrz tu: http://www.visajourney.com/forums/index.ph...0&start=660 zdarza się i 2 miesiące, ale wszystko zależy od service center i lokalnego biura
moniq_c Napisano 15 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2010 a czy trzeba czekać na terenie usa czy można złożyć wniosek o obywatelstwo mając GC , wyjechac z usa i stawić się dopiero na egzamin?
Jim Beam Napisano 16 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2010 Nie, nie trzeba czekac. Musisz natomiast pojawic sie w celu oddania odciskow palcow i potem na rozmowe. W czasie interview musisz uaktualnic informacje o pobytach za granica. Wyjazd na okres ponad 6 miesiecy przerywa ciaglosc rezydencji i tracisz podstawe do ubiegania sie o obywatelstwo -( to akurat moja interpretacja prawa i mam nadzieje, ze Karina to potwierdzi lub zaprzeczy). Niemniej jednak znalazlem podobne opinie na kilku forach imigracyjnych.
moniq_c Napisano 16 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2010 o, to byłoby super, dzięki wielkie za odpowiedź. Ale jesteś pewien? Tak, o tych 6 miesiącach też czytałam, i gdybym zdecydowała się na złożenie wniosku o obywatelstwo, to na pewno staralabym się tego terminu nie przekroczyć, bo wtedy zabawa zaczyna się od nowa zresztą myśle że stawiłabym się wcześniej na to interview albo odciski, myśle że więcej niż 6 mcy to nie zajmuje?Chodzi mi o Florydę. A, i jeszcze jedno - czy jest jakiś wymóg, po jakim czasie od otrzymania obywatelstwa można wyjechać z usa? Gdzieś widziałam że dopiero po roku, czy to może być prawda, czy głupotę wyczytałam??? Jeszcze raz dzięki serdeczne
sly6 Napisano 16 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2010 i jeszcze jedno - czy jest jakiś wymóg, po jakim czasie od otrzymania obywatelstwa można wyjechać z usa? Gdzieś widziałam że dopiero po roku, czy to może być prawda, czy głupotę wyczytałam??? moniq ciekawie ludzie pisza a tak na powaznie to czasami mozna spotkac pytania na forum czy dostajac do reki GC nalezy odczekac jakis czas aby wyjechac po za USA i odpowiedz jest taka ze NIE i tak samo jest z obywatelstwem,,bierzesz paszport amerykanski i lecisz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.