grape Napisano 4 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2014 wedle zasad to paszport,dowod osobisty traci waznosc po 3 miesiacach od umiejscowienia slubu-zmiany w nazwisku a nie 3 miesiace po slubie Ja też byłam tego pewna i napisałam jedynia z czym ja się akurat zetknęłam
sly6 Napisano 4 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2014 wiem,roznie to bywa w tych urzedach ,,,idzie za to ku lepszemu bo troche dzwonie i jest co raz to lepiej ,uprzejmiej
polanka Napisano 7 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 7 Listopada 2014 Podczas mojej pierwszej wizyty w PL , po otrzymaniu zielonej karty na nowe nazwisko -okolo 7 miesiecy po slubie- (na lotnisku mialam ze soba akt malzenski i zielona karte, zeby nie bylo ze mam bilet na nowe nazwisko, a paszport na stare) udalam sie do urzedu cywilnego, zeby zglosic wstapienie w ziwazek malzenski. .... do USA wrocilam ze starym paszportem. Na lotnisku musialam pokazac akt malzenski (bilet mialam na nowe nazwisko, a paszport na panienskie). Przekraczajac granice stanow nie mialam zadnych problemow, dla nich wazniejsza jest zielona karta. Paszport odebralam dopiero jak pojechalam nastepnym razem do PL (z nowym dowodem osobistym), jakies pol roku pozniej. czyli bilet na nowe a paszport na panienskie w tej sytuacji przeszlo bez problemu podczas podrozy miedzynarodowej. z jakimi liniami lecialas?
sly6 Napisano 8 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2014 Polanka wiem ze Ci zalezy ale zobacz skad ten post,z jakiego czasu jest wielu osob juz na tym forum nie ma i nie bedzie juz ..a do tego to jest z 2010 roku post a czasami za pare miesiecy przepisy ulegaja zmianom duzym iwona1216, dnia 01 Marz 2010
polanka Napisano 8 Listopada 2014 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2014 Polanka wiem ze Ci zalezy ale zobacz skad ten post,z jakiego czasu jest wielu osob juz na tym forum nie ma i nie bedzie juz ..a do tego to jest z 2010 roku post a czasami za pare miesiecy przepisy ulegaja zmianom duzym iwona1216, dnia 01 Marz 2010 sly6, dziekuje za twoja uwage to bardzo opiekuncze i zdaje sobie sprawe z tego o czym piszesz. jak bede po podrozy to napisze jak poszlo i jaka opcje wybralam trzymajcie kciuki
polanka Napisano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 hej chcialam podzielic sie koncem mojej sprawy (bilet lotniczy do polski kupiony na naziwsko meza a paszport na panienskie) Otoz zdecydowalam leciec sie tym lotem i wszystko odbylo sie bez problemow. Lecialam z Tampa-Charlotte-Monachium-POL! i tylko na jednym z tych lotnisk zapytano mnie dlaczego sa inne nazwiska i nawet nie zerknieto w moje papiery, ktore ze soba przynioslam, wreczylam je osobie, ktora mnie odprawiala i ta jeszcze tylko dopytala swojego szefa, ktory akurat za nia stal i kiwnal glowa na znak, ze jest ok. Linie lotnicze z jakimi lecialam to US Airways i Lufthansa. Oczywiscie nie zachecam do takich przygod bo kosztuje to duzo stresu Ponadto udalo mi sie bez problemu przelozyc rozmowe o GC, ktora poczatkowo byla wyznaczony na 3 dni po moim wylocie. Juz mam date nowej rozmowy na styczen po moim powrocie. Zycze wszystkim takich obrotow spraw!
sly6 Napisano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2014 to na dobrego szefa trafilas moze czas swiateczny juz zaczal dzialac
Joanna30 Napisano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2014 Super, że udało Ci się wszystko bez problemów Ale co się zestresowałaś wcześniej, to tylko Ty wiesz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.