Paulina_89 Napisano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2013 no ja wlasnie staram sie nie kombinowac za bardzo z visajourney i nie bede wsadzac kartek na swieta, ktore dostalismy w 2010, 2011 i 2012 Staram sie umieszczac dokumenty, a nie pamiatki. Freja, a wysylalas cover letter? Bo czytalam ze dla niektorych to bylo strzalem w kolano.
andyopole Napisano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 no ja wlasnie staram sie nie kombinowac za bardzo z visajourney i nie bede wsadzac kartek na swieta, ktore dostalismy w 2010, 2011 i 2012 Staram sie umieszczac dokumenty, a nie pamiatki. Freja, a wysylalas cover letter? Bo czytalam ze dla niektorych to bylo strzalem w kolano. Wysylalem tylko kopie zrobione na mojej starej atramentowce. Takze kilka kartek swiatecznych czy kopert zaadresowanych na nasz dom. Nie miialem drugiego interview. Nowa GC przyszla sama gdy juz o niej troche zapomnialem ze ma przyjsc...
pelasia Napisano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 Aplikacja o moja pierwsza karte zajela chyba 3 miechy o ile doberze pamietam. Druga dostalam po 6 miesiacach. Na VJ nawet nigdy nie weszlam. Podobno druga to tylko formalnosc, a w moim przypadku zajelo im dluzej.
freja Napisano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 no ja wlasnie staram sie nie kombinowac za bardzo z visajourney i nie bede wsadzac kartek na swieta, ktore dostalismy w 2010, 2011 i 2012 Staram sie umieszczac dokumenty, a nie pamiatki. Freja, a wysylalas cover letter? Bo czytalam ze dla niektorych to bylo strzalem w kolano. Nie,nie mielismy cover letter. Tylko i wylacznie to, co przyszlo z uscis na instrukcji.
Paulina_89 Napisano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2013 dzieki freja. ja sie teraz zastanawiam czy faktycznie zostawic wszystko tak jak jest (do powyzszych dokumentow dolaczylam jeszcze tax return z 2011 roku oraz Leave and Earnings Statements showing receipt of Basic Allowance for Quarters with family member(s) and/or form DD-1172 for military family member identification card(s) ) czy dolaczyc zdjecia z wakacji... czy moze wazniejsze sa zdjecia z rodzina, a nie nasze z podrozy... z kolei ze zdjec z rodzina to mamy tylko z dziadkiem mojego meza, bo jakos czesniej jak moj maz byl u mnie w domu z moja rodzina to nie robilam zdjec. Mam taki młyn w glowie ze juz sama nie wiem co robic i ciagle mi sie wydaje, ze to co juz mam to wciaz malo :/
kzielu Napisano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2013 No wiec ja wlasnie dostalem text ze case updated a case status jest "Card ordered". Podatki mielismy married filing separately (bo tak byl wiekszy return - uwazalem ze bez sensu byl joint filing tylko po to zeby dobrze wygladalo na RoC) za poprzednie dwa lata. Zalaczylem akt urodzenia corki, rachunki z daycare, rachunki za prad, kablowke, telefon(y), wspolny rachunek bankowy, statementy ze wspolnych kart kredytowych, wspolny kredyt na zony samochod gdzie jak bylem glownym kredytobiorca a ona co-signerem i jakies itinerary ze wspolnej podrozy do Europy w zeszlym roku. NOA1 byl z Aug28th. To tak jakby kogos interesowalo... Zadnych affidavitow nie mialem bo mowiac szczerze srednio mi sie chcialo prosic po ludziach o takie rzeczy. Zdjec zero.
Joyanna Napisano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2013 kzielu a te rachunki za prad i kablowke byly na was oboje?? a z podrozy to moge np.dolaczyc jakies dowody z tego co bylismy razem na wczasach na Florydzie??
kzielu Napisano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2013 Oczywiście za na nas oboje, inaczej nie ma sensu wysyłać.... A, jeszcze wysłalem kopie naszych praw jazdy z tym samym adresem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.