Skocz do zawartości

Work & Travel Usa 2011 ( W&t 2011 )

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie!

Zakładam ten wątek, aby zebrać ekipę na W&T 2011.

Może za wcześnie zakładam ten wątek, ale stwierdziłem, że warto już teraz myśleć o programie:)

Jeśli chodzi o mnie to moje plany wyglądają następująco:

Chciałbym wyjechać na program w czerwcu (na dokładną datę jeszcze za wcześnie), po zakończeniu okresu pracy chcę wykorzystać jak najwięcej czasu na podróże (maxymalnie można chyba 30 dni, więc myślę, że 20-25 dni wykorzystam ).

Jeśli chodzi o środek transportu to przewiduję auto i zastanawiałem się żeby kupić auto na czas pobytu, a przed odjazdem je sprzedać - w ostateczności można wypożyczyć samochód.

Chciał bym zwiedzić takie miasta jak np: New York, Miami, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco i inne.

Do osób które już były na tym programie!

Mam prośbę, aby osoby które już były w USA, podawały przydatne informacje związane z podróżowaniem.

Najlepiej gdyby, te informacje umieszczały według poniższego schematu:

Z jakiego miasta jesteś:

Z jakiego/jakich biura/biur jechałaś/eś:

Całkowity koszt podróży:(cena programu, biletów, podróżowania po USA, żywność, nocleg, nie wliczając w to zakupów):

Ilość zarobionych pieniędzy na miesiąc:

Miasta w których pracowaliście:

Nazwa firmy i rodzaj pracy wykonywanej:

Miejsca które zwiedziliście (te które warto wg was zwiedzić):

Dodatkowe informacje:

Dla osób które chcą wyjechać na W&T 2011!

Skąd jesteś:

Przewidywana data wyjazdu i czas pobytu/podróżowania:

Miasta w których chcieli byście pracować:

Miejsca które chcecie zwiedzić:

Inne informacje/ pytania/ sugestie:

Stworzyłem te wzory po to aby, te posty były przejrzyste. Z góry dzięki za pomoc:)

Prosiłbym o nie zaśmiecanie wątku przez osoby które nie chcą pomóc lub nie chcą jechać na W&T 2011

PS. Miałbym prośbę do moderatora: Jeśli to by nie sprawiło problemu to fajnie by było gdyby ten wątek był łatwo zauważalny dla innych, np. po przez przyklejenie lub coś w tym stylu- chociaż do czerwca 2011. Dzięki:)

• 1 miesiąc później...

• Odpowiedzi 111
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Kamyk w więc tak:

Skąd jesteś: SZCZECIN :(

Przewidywana data wyjazdu i czas pobytu/podróżowania: wyjazd połowa lub koniec czerwca/ powrót koniec września

Miasta w których chcieli byście pracować: Nowy Jork, Miami, Vegas, ogólnie wszystko co wieeelkie i amerykańskie (nie chce zarobić, chce zobaczyć)

Miejsca które chcecie zwiedzić: j.w.

Inne informacje/ pytania/ sugestie: masz jakieś świeże info czy temat umarł?

Napisano

Witaj Bubee!

Cieszę się że znalazł już się pierwszy chętny na WAT.

Widzę, że jesteś tak samo nastawiony na wyjazd jak ja - czyli jedziemy tam w celu zwiedzania, a nie zarobku:)

Temat raczej nie wymarł tylko trochę się wygłupiłem z przedwczesnym napisaniem tematu, ale myślę, że wkrótce odezwie się więcej osób chętnych na wyjazd.

Więc śledźmy dalej ten temat. Jeśli chcesz pogadać/ zapytać o coś związanego z tematem to pisz tu albo na PW.

Masz już jakieś rozeznanie w tym temacie? czy na razie zaczynasz się rozglądać za wyjazdem?

Napisano

Skąd jesteś: kawałek do was mam, bo z wrocławia;

Przewidywana data wyjazdu i czas pobytu/podróżowania: start - pierwsza połowa czerwca, meta - najlepiej początek października;

Miasta w których chcieli byście pracować: jeśli znalazłabym coś w okolicach lub w samym san francisco to posikałabym się ze szczęścia, natomiast jeśli trafiłabym do los angeles to z tego szczęścia bym umarła, czyli głównie marzy mi się kalifornia, ale innymi ciekawymi miejscami nie pogardzę. mogę być lewoskrzydłowym podawaczem wody pitnej w sześcioligowym hamerykańskim klubie seniorów z domu starców, ale ważne żeby ludzie dopisali, a okolice były okej;

Miejsca które chcecie zwiedzić: co się da, im więcej tym lepiej;

Inne informacje/ pytania/ sugestie: podsumowując:

1) również chcę jak najwięcej zwiedzić, poza tym podszkolić angielski, bo mnie ielts w bliżej nieokreślonej przyszłości czeka, i kupić kilka fajnych ciuchów, w ramach suwenirów ze stanów :P ;

2) jedyne kroki jakie do tej pory podjęłam to przeszukanie internetu w poszukiwaniu biur i opinii o nich, i wniosek jaki wysunęłam był taki, że za chiny nie wiem, które mogłabym wybrać, bo jest ich jak mrówków :) .

3) i najważniejsze, nie gwarantuję, że pojadę, bo jak mnie ze studiów wyleją albo je rzucę w cholerę, to będzie du..., no wiecie, tylna część ciała co ma cztery litery, zaczyna się na de i kończy na a :)

a po czwarte i już ostatnie to pozdrawiam szanownych panów :(

a nie, jest jeszcze piąte: oczywiście jestem jedyną znaną mi osobą, która chce jechać na w&t, więc ma wieeeeelką nadzieję, że trafi się tu ktoś (i w tym miejscu ładnie się uśmiecham, posyłam mój specjalny uśmiech numer pięć), kto będzie chciał jechać tam gdzie ja i wtedy kiedy ja.

Napisano

Hej trats :)

Dzięki za pozdrowienia i nawzajem.

Mnie także głównie interesują miasta takie jak SF LA i LV, ale wiadomo, że im więcej się zwiedzi tym lepiej i fajnie by było także zaczepić o florydę, a nawet NY jak by starczyło czasu:)

Odnośnie twojego punktu 2 to masz racje bo teraz powstało tyle tych biur i jest w czym przebierać.

I tu teraz pytanie do bubee: Jaki rodzaj pracy cię interesuje? Pewnie za późno zacząłeś się rozglądać za wyjazdem skoro oferty były z samych wiosek.

Trats co do punktu 3 to : Musisz walczyć i nie poddawać się! Szkoda przegapić taką okazję. Ja też nie za dobrze sobie radzę, być może zmienię kierunek, ale pojechać muszę.

No i masz rację, że fajnie by było jak by się razem wyjechało bo zawsze jest raźniej :) I właśnie po to napisałem ten temat, żeby znaleźć ludzi do wspólnego wyjazdu.

No nic, trzeba teraz czekać aż biura podróży rozpoczną rekrutację na rok 2011, a w między czasie trzeba będzie porozglądać się za biurami organizującymi WAT.

Napisano
Trats co do punktu 3 to : Musisz walczyć i nie poddawać się! Szkoda przegapić taką okazję. Ja też nie za dobrze sobie radzę, być może zmienię kierunek, ale pojechać muszę.

chcę jechać na w&t, bo a) chcę zobaczyć stany, i b ) bo będzie to dla mnie motywacja, żeby trzymać się studiów. to będzie takie dwa w jednym, przyjemne (patrz punkt a) i pożyteczne (punkt b ).

• 4 tygodnie później...
Napisano

witam! szukałam na forum i w necie informacji ktore mnie interesuja ale mam juz metlik w głowie...mianowicie moja kuzynka zaprasza mnie do siebie na floryde w przyszlym roku, ale chcialabym tez pracowac, poniewaz studiuje weterynarie to kuzynka zaproponowala mi ze porozmawia z wlascielami tamtejszej kliniki czy nie moglabym u nich pracowac wykonujac oczywiscie jakies proste czysto techniczne czynnosci nie wymagajace zadnych kwalifikacji, dla mnie i tak bedzie to z duza korzyscia bo weterynaria w stanach stoi na zupełnie innym poziomie niz w pl, no ale nie wazne. chodzi mi o to czy majac zakwaterowanie i ewentualnie prace tam musze zalatwiac sobie wyjazd przez jakas organizacje? czy to jest konieczność? i czy bede mogla pracowac w tej lecznicy jesli nie jest ona gdzies tam zgloszona ze moze zagwarantowac miejsce pracy na w&t???

pomozcie! z góry dziekuje i przepraszam ze zasmiecam forum

Napisano

Tych papierow jest tak duzo ze jak ktos tego nie potrafi zrobic to musisz takie cos robic przez takie biura

mozesz wtedy jechac juz z oferta pracy lub tez na miejscu bedziesz szukac takiej pracy bo jest taka mozliwosc jako niezalezny wyjazd i wtedy to albo tam pracujesz albo gdzies indziej,masz tzw wolna reke

ps fajna masz ta kuzynke ze Ci cos pomoze i ulatwi,...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...