gutmiko Napisano 12 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2011 Hej, jestem z Poznania i w tym roku chcę jechać do Stanów. Byłem już 2 razy , raz na campie i raz na Alasce. Szukam osoby która też by chciała jechać, najchętniej na zachodnie wybrzeże chociaż wschód też może być. Zastanawiam się nad opcją independent w CCUSA. Mój e-mail to gutmiko@gmail.com, czy osoby z Poznania nadal są chętne na wyjazd? Pozdro
bluered90 Napisano 14 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2011 Skąd jesteś: Toruń/Poznań Data wyjazdu i czas pobytu/podróżowania: orientacyjnie 20.06 - 1.10, 2 miesiące pracy + zwiedzanie lub 3 miesiące pracy // 2011 Gdzie chciałabym pracować: bez większej różnicy, ale może lepiej wschodnie wybrzeże na początek, bliżej, tańszy lot Miejsca, które chcecie zwiedzić: jak najwięcej i jak najciekawiej Pozostałe info: Szukam towarzyszów/ek, żeby połączyć siły, odważnych, zdecydowanych, rozrywkowych, ale i zrównoważonych Ja mam na imię Olga, 20 lat, chcę stawić czoła nieznanemu i dobrze się bawić. Mam kilka typów ofert. mail: olga.klos@gazeta.pl gg: 6261694
Thin Kid Napisano 15 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2011 Skąd jesteś: WROCŁAW Przewidywana data wyjazdu i czas pobytu/podróżowania: 1/2 CZERWCA 2011 - KOŃCA WRZEŚNIA 2011 Miasta w których chcieli byście pracować: WYMARZONE - ZACHODNIE WYBRZEŻE (SF, LA, może LV?), ALE GDZIE INDZIEJ TEŻ CHĘTNIE Miejsca które chcecie zwiedzić: CO SIĘ TYLKO DA Inne informacje/ pytania/ sugestie: Jestem z Wrocławia, widzę, że kilka osób biorących udział w tej dyskusji też ma przyjemność mieszkać w tym mieście. Także uważam, że oferta ccusa.pl jest dobra. Ale nie zamykam się tylko na nią. Proponuję więc dla osób z Wrocławia (i nie tylko z niego oczywiście) - spotkajmy się w piątek (czyli 18 lutego 2011) o godz. 19.00.. Jeszcze nie byłem w USA, jestem zdeterminowany na ten wyjazd. Proszę więc o jakikolwiek znak na mój nr telefonu 500264869 lub GG 12786665, że jest ktoś jeszcze zainteresowany, że nie minęły Wam chęci. Zdzwonimy się i dogadamy miejsce spotkania. Na miejscu omówimy wizje na podróż, plany, możliwe biura. Wymiana postów na forum tak nie podnosi na duchu i nie motywuje w dążeniu do celu jak prawdziwe spotkanie A i jeszcze dwa słowa o sobie dodam - student, rocznik 1989.
Fidelloz Napisano 16 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2011 Cześć A ja bede pisal w innej sprawie. Bylem na work and travel dwukrotnie w 2007 i 2008 roku (Wisconsin i Nevada). W tej chwili rok po zakonczeniu studiow pracuje, lecz udalo mi sie zaklepac 3 miesiace urlopu na wakacje (2 platne - 1 bezplatne). Planuje wyjazd w celu zwiedzania, zakupow i imprezowania. Dodatkowo wykonuje prace (pewne zlecenia), ktore z laptopem moge wykonywac w kazdym zakatku swiata, wiec pomimo ze na urlopie, na zycie sobie spokojnie na miejscu zarobie. Poszukuje osob do wspolnego wynajecia mieszkania/zamieszkania/podrozy/ imprez/ zakupow. Byc moze kolega z pracy (jezeli otrzyma urlop) bedzie rowniez zianteresowany wyjazdem. Skąd jesteś: Gliwice/ Katowice Przewidywana data wyjazdu i czas pobytu/podróżowania: poczatek lipca 2011 - koniec wrzesnia 2011 Miasta w których chcieli byście mieszkać: Reno, NV, South Lake Tahoe CA, San Diego CA, pozostale miejsca: sloneczne plaze i kurorty w Californii, Florydzie, i wschodnim wybrzezu (Chetniej zachodnie , niz wschodnie wybrzeze) Miejsca które chcecie zwiedzić: cala Californie po raz kolejny, Las Vegas, Inne informacje/ pytania/ sugestie: To bedzie juz 3ci moj wyjazd do USA wiec mam pewne doswiadczenie i wiedze ;-) W przypadku checi kontaktu GG: 1511375
martiiiii Napisano 23 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2011 Hejka, nigdy wczesniej nie bylam w USA wiec jako ze 1 raz to wolalabym pojechac z kims (najlepiej jesli ktos juz byl na w& t i wie o co chodzi ) ale nie jest to konieczne. Zawsze z kims lepiej niz samemu.Skad Poznan Data wyjazdu :najwczesniej moge w polowie lub na koniec czerwca (studia)- moge zostac do samego konca czyli chyba jakos do polowy pazdziernika Miejsca gdzie chciałabym mieszkac: California !!! Najlepiej San Diego/Los Angeles/ Las Vegas Miejsca ktore chcialabym zwiedzic: Los Angeles, NY, Hawaje (i wiele innych na ile czas i srodki mi pozwolą) Pozostale info: Szukam osob ktore jada rowniez do Californii, by wynajac razem mieszkanie, pozwiedzac, poimprezowac itp. moje gadu 884854 Martyna
Croc Napisano 23 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 23 Lutego 2011 Witajcie, ja byłem w zeszłym roku w USA z 6-cioma osobami, w tym kilkoma z tego forum. Jeśli chodzi o szczegóły mojego wyjazdu, to przeczytajcie post kamila6 w tym temacie, bo jest jedną z tych 6-ciu osób. Brakuje mi słów, żeby opisać jak fantastyczny czas spędziłem. Jeśli chodzi o miasta, które zwiedziłem: Los Angeles - uwielbiam to miasto, spędziłem tam łącznie prawie 4 tygodnie (przez ponad 3 szukałem pracy bez skutku, ale wspominam ten czas bardzo pozytywnie). RAJ dla miłośników amerykańskiego kina, nie można się tu nudzić. Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica, Malibu itp. itd. - wszystko blisko siebie Corpus Christi - tu pracowaliśmy, miasteczko jak miasteczko - nic specjalnego, ale sentyment jest Houston - czyste, ładne San Antonio - to byliśmy w Six Flags Las Vegas - nie mój typ, ale może zachwycić jak ktoś lubi świecidełka. Wielkie i piękne hotele fajnie wyglądają w palącym słońcu Wielki Kanion - przeżycie niesamowite, trzeba to zobaczyć San Francisco - mój faworyt. Nazywam je miastem z duszą. Bardzo nieamerykańskie i mimo nieciekawego pierwszego wrażenia, oczarowało mnie. W tym roku wybieram się znowu na W&T, jeszcze nie mam oferty pracy, choć ciągle szukam. W ostateczności skończy się na job huntingu jak w zeszłym roku. I wiecie co? Wcale nie mam nic przeciwko Aha zapomniałem dodać - jestem z Poznania
paulin_aapa Napisano 25 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2011 Witam wszystkich, Szukamy osob chetnych do wspolnego mieszkania w Long Beach, Long Island w stanie NY (btw bliziutko do NYC i do lotniska ) Jak wiadomo zakwaterowanie w tej okolicy nie jest tanie (podobnie jak w NYC), dlatego jesli ktos wybiera sie w te okolice, piszcie: paulin_aapa@hotmail.com ! My jestesmy dwoma studentkami z Wroclawia, ktore jada z CCUSA (1 czerwiec - polowa wrzesnia).
lizzy89 Napisano 26 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2011 Hej wszytskim! W tym roku tez wybieram się na Work and Travel, prawdopodobnie do Hershey w Pennsylvani. Jestem z Lublina i zamierzam pojechać z Why Not Usa. Czy ktoś może podzielić się opiniami o tym biurze? Mój kolega jechał w tamtym roku i poleca, ale chętnie usłyszę też co nieco od innych osób. Byłabym baaardzo wdzięczna pozdrawiam!
Tralalala Napisano 28 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2011 Skąd jesteś: Toruń Przewidywana data wyjazdu i czas pobytu/podróżowania: czerwiec 2011 jak da radę Miasta w których chcieli byście pracować: California (znalazłam kilka ciekawych opcji w zawodzie w kilku miastach ale nie wiem co z tego będzie, w każdym razie wolałabym zachodnie wybrzeże) Miejsca które chcecie zwiedzić: wszystko co się da Inne informacje/ pytania/ sugestie: Myślałam o wyjeździe z Fostera, ale jeszcze nie wiem na 100% muszę się podowiadywać, bo jestem nowa w temacie. Byłabym wdzięczna za jakieś podpowiedzi doświadczonych osób. Jesli ktoś chce się przyłączyć/podzielić doświadczeniami - moje gg: 3012945 Ania
kasia11 Napisano 8 Marca 2011 Zgłoś Napisano 8 Marca 2011 Hej Planujemy z koleżanką wybrać się na w&t ale narazie szukamy jakiegoś biura i osób chętnych. Jeśli ktoś jest chętny to pisać
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.