Skocz do zawartości

Jak Wypelnic Ds 160

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako ze dziś sobota nie mogę zadzwonić do konsulatu i otrzymać potrzebnych informacji, wiec zwracam się do Was. Wydrukowałam potwierdzenie wniosku, ale chyba nie jest to zbyt dobry wydruk(niewyraźne zdjęcie). Przy probie wysłania potwierdzenia na e-mail wystąpił jakiś błąd i przepadło. Czy muszę teraz wysyłać nowy wniosek i otrzymać nowe potwierdzenie???

• Odpowiedzi 940
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Widzę, że nie tylko ja miałam error przy wysłaniu potwierdzenia na maila. Ponownie więc ostrzegam przed próbą wysłania PRZED wydrukowaniem. Straciłam potwierdzenie w ten sposób więc wysłałam wniosek ponownie, dostałam nowe potwierdzenie z nowym numerem i z tym numerem umówiłam się na rozmowę (dzwoniłam w czwartek, rozmowa w ten wtorek). Gdzieś znalazłam, że tak trzeba zrobić w razie utraty potwierdzenia, ale źródła nie pamiętam i sama całej procedury jeszcze nie przeszłam, więc nie mogę ręczyć.

Napisano

jesli to potwierdzenie bedzie dobre to pozostaje miec ze soba zdjecie aby je zeskanowali..

a jak nie to pozostaje poczekac do poniedzialku i dzwonic na infolinie

ten numer 0-7...nie jest to Konsulatu...a ze osoby tam pracujace zapisuja ludzi na rozmowe to inna sprawa ,moga tez powiedziec co do tego ds 160..

Napisano

Witam a ja mam pytanie wypelniamy ds160 (drukujemy potwierdzenie, pierw druk pozniej wysylamy na poczte) drukujemy druk dhl, bierzemy wrazie czego fotke i bez zadnego wniosku (jak to bylo przy starmy dsi-e jedziemy do amabasady tak??? bo czytalem ze w warszawie trzeba miec wniosek a w krakowie nie i juz nie rozumie tego (naleze do krakowa)

Z gory dzieki

Napisano

Ja właśnie po rozmowie wczorajszej (Warszawa). Bardzo sprawnie, miło i z pozytywnym wynikiem. Wszystko razem trwało 1.5 h, z czego rozmowa 2 minuty. Miałam ze sobą:paszport, potwierdzenie wniosku (bez wniosku),druk dhl i potwierdzenie opłaty. Ja akurat jadę na konferencję, pani na infolinii powiedziała, żebym wzięła ze sobą pismo delegujące od pracodawcy i zaproszenie od organizatora konferencji. Tak więc osoby jadące na konferencję niech sobie coś takiego wyrychtują, żeby mieć na rozmowę (inna rzecz że nie byłam proszona o żadne z tych pism). Gdyby ktoś był zainteresowany mogę wkleić wzór,

pozdrowienia

Napisano

misfer jak napisala kaha,mozesz miec takie potwierdzenie lub tez nie ...

wazne abys pamietaj numer z tego wyslanego wniosku .,.masz racje ze kiedys bylo inaczej a teraz jest po nowemu wiec jest aby 1 kartka

Napisano

Czyli...(poprawcie mnie jak sie myle) wypelniam online po angielsku ds 160 z polskimi odpowiedziami tak??

ktos pisal ze musial opisac czym sie zajmuje to po polsku czy angielksu bo niektorzy szkoly pisali np high school a inni szkola wyzsza czy tam studia...

Po wypelnieniu otrzymam potwierdzenie ktore drukuje (gdzies tam bedzie taka opcja, tak samo jak save), dzwonie na infolinie i umawiam sie na spotkanie.

Zabieram numer paszport i usmiech (dodatkowo fotka a moze byc taka jaka kiedys mialem 3 lata temu na promesie czy lepiej nie??)

Z gory dzieki za potwierdzenie

aa zapomnialem o DHL:)

Napisano

I jeszcze zapomniałeś o dowodzie wpłaty ;) Wydaje mi się, że wszystkie odpowiedzi muszą być po angielsku, ja przynajmniej tak pisałam. Sly, jesteś pewien, że nie trzeba mieć potwierdzenia wydrukowanego tylko jego numer? Tam jest napisane, żeby wydrukować wyraźnie kod paskowy, który na nim jest itp., czyli tak jakby ta kartka była ważna, ja ją miałam w każdym razie.

Zdjęcie sobie musisz strzelić (może być domowym sposobem), żeby wgrać je w formularz, jak sie nie uda to trudno, ale musisz chociaż spróbować, taki jest wymóg.

powodzenia

Napisano

zdjecie musi miec min 6 miesiecy waznosci a nie 3 lata to raz

Kaha powinno sie miec takie potwierdzenie ale bywa tak ze sie nie ma wiec powinni taka osobe znalesc po tym numerze,,ale nikogo nie namawiam aby nie mial potwierdzenia bo jesli pisza ze trzeba miec to trzeba z tym kodem kreskowym

te odpowiedzi to roznie pisza ludzie w tym temacie i jedni maja po polsku a inni znow po angielsku

co jest wazne i bylo w ds 156 ze nie mozna uzywac polskich znakow w tym druku,tam jest aby 1 pkt ze mozna pisac i tyle

Napisano

Witam wszystkich!!

Chciałam tutaj zasięgnać informacji, jaka obecnie jest dokładna opłata za wizę (wybieram się turystycznie)?? i czy już na miejscu, w ambasadzie wnosi się jakieś inne dodatkowe opłaty??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...