Skocz do zawartości
montek

Czas Trwania Interview

Recommended Posts

Witam Mam pytanie ,a jakos nie moge znalesc odpowiedzi .

Trzy lata temu dostalam GC poprzez sponsorowanie mnie przez corke .

Jaki jest czas oczekiwania na obywatelstwo w moim przypadku?

dzieki za odpowiedz

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

ewa to bedzie 5 lat

pamietaj o tym ze musisz spelnic wymogi aby sie starac o obywatelstwo ..

chyba ze w tym czasie masz meza z obywatelstwem USA wtedy jest 3 lata.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

wymogi tez masz napisane na stronie rzadowej a wiec bez angielskiego mozesz za duzo sie nie dowiedziec

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...000b92ca60aRCRD

moze byc tak ze jak bedziesz sie starac to prawo sie moze zmienic .tak jest na dzien dziesiejszy

do tego zapoznaj sie z wieloma sprawami na forum jakie mozesz miec problemy z obywatelstwem na teraz ..bo teraz bardziej sie urzednicy przygladaja pewnym sprawom niz to bylo kiedys .

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Hej

a mozecie podac przykladowe pytania zadawane na interview??? mnie to czeka i ciekawa jestem o co pytaja najczesciej? na co sie nastawic i czy jak nie mowie dobrze po angielsku to bedzie jakis problem??

z gory dziekuje za odpowiedz

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

jelsi nie mowisz dobrze po angielsku to moga wziasc tlumacza przez telefon,,tutaj jedna osoba tak juz miala taka rozmowe..

a zakres pytan jest tak duzoo ze jesli sie znacie,milosc nie jest na papiery to nie powinnas miec za duzych problemow z odpowiedziami i Twoj maz tak samo.

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

sly dzieki za odpowiedz

co do angielskiego to ja rozumiem i mowie troche,ale jak sie denerwuje to zapominam slow,mieszam sie,gadam w jakims innym czasie i wogole jak potluczona jakas,mam nadzieje ze mnie zrozumieja :)

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Witam,

W koncu dostalam list z USCIS z wyznaczonym terminem rozmowy (November 18,2011).

Prosza o przyniesienie dokumentow - W-2's, letters from each current employer, pay stubs for the past 2 months - (unless already submitted).

Ja juz te dokumenty im wysylalam (I-485 otrzymali July 25,2011).

Czy musze im dostarczac dodakowe dokumenty z ostatnich 2 miesiecy (pay stubs, letter from employer etc), czy te , ktore juz im wczesniej wyslalam wystarcza?

dziekuje

Basia

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.

Zaloguj się teraz

×