Kamildzianka Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 13 Sierpnia 2010 Temat mi sie przypomnial: wyslalam AR11 online, moj maz, jako sponsor, swoj formularz - on dostal juz NOA, a ja nie. Czy ja powinnam cos otrzymac na nowy adres?
lukaszekkk Napisano 5 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2010 Ponad miesiac moja Zona zmieniala adres na Green Card. Chcialbym sprawdzic czy zmienili adres w systemie. Jaki jest numer do USCIS w tej sprawie ? Szukam na stronie i nie moge znalezc.
dareknow0 Napisano 6 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2010 AR-11 wysyłamy online i to wszystko . Od kiedy to na Green Card jest adres ? Może są jakieś nowe green card o których nie słyszałem ?
lukaszekkk Napisano 6 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2010 Zle sie wyrazilem. Oczywiscie, ze nie ma na GC adresu. Chodzilo mi o to ze zmienilismy adres zamieszkania i chcemy zaktualizowac adres w USCIS. Wyslalismy petycje o zmiane adresu listownie. Chcialbym sie upewnic, czy zmienili nam adres w systemie w USCIS, gdyz nie otrzymalismy zadnego listu, ze uaktualnili nam adres. Znacie moze numer telefonu w tej sprawie do USCIS ?
promilm Napisano 6 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2010 jezeli proces sie toczy wejdz tu https://egov.uscis.gov/cris/Dashboard.do i po lewej masz ?Change Of Address Online
lukaszekkk Napisano 6 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2010 Proces jest juz zakonczony. Chcialbym tylko zadzwonic do nic i zapytac sie czy zmienili adres. Na stronie USCIS znalazlem tylko numer do nich, jesli sprawa jest w trakcie rozpatrywania i zmieniamy adres
pelasia Napisano 8 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2010 National Customer Service Center :1-800-375-5283
Kamildzianka Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2011 A wiec wracam z tym samym problemem na swoj stary temat o adresie: dzisiaj dostalam list z USCIS z przypomnieniem o odnowieniu GC. Na kopercie zauwazylam stary adres. W srodku kolejny list, ze powinnam zmienic adres, poniewaz ich listy do mnie nie dochodza. Na drugiej stronie listu druk AR-11, ktory przeciez wypelnilam w lipcu! No wiec dzwonie na infolinie, babka mi tlumaczy, ze musze wypelnic jeszcze raz. Powiedziala, ze moge to zrobic online, albo telefonicznie. Pozniej powiedziala, ze powinnam formularz wyslac pocztowo. Sprawdzilam strone USCIS i napisane jest jak byk: jesli ktos NIE MA sprawy w toku, to powinien wypelnic AR-11 tylko online; jesli MA sprawe w toku, to powinien wypelnic online, lub pocztowo. W kazdym badz razie w czasie przeprowadzki NIE mialam zadnej sprawy w toku, GC mialam juz od roku, wszystkie sprawy zakonczone pomyslnie, wiec wypelnilam AR-11 TYLKO online. Mam kopie AR-11 z lipca, rowniez dzisiejsza AR-11 online, AR-11 pocztowe; do tego ich list oraz napisalam cover letter z wyjasnieniem, po co wysylam im te kopie. Na moje oko nie mam sobie nic do zarzucenia, bo wszystko zrobilam w terminie. Moze zle zrozumialam instrukcje? Zla jestem, bo za tydzien wysylam I-751, a tutaj takie hocki-klocki wychodza z adresem...
sly6 Napisano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2011 a teraz zadzwon jeszcze raz na infolinie i zobaczysz co Ci teraz powiedza
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.