Skocz do zawartości

Ile zapłaciliście za bilet lotniczy do USA??

COMmer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
14 czerwiec - 28 wrzesień cena 2330 zł "LOT" Warszawa-Nowy Jork. Zastanawiałem się pomiędzy Swizz'em a Air France, ale zrezygnowałem z tego powodu, że lot trwa zdecydowanie dłużej z przesiadkami, różnica w cenie to ok 100 zł (nie wiem czy warte czasu straconego na przesiadkach) no i mam niemiłe doświadczenie z Air France kiedy 3 lata temu płaciłem ponad 500 zł nadbagażu heh :/

Powiem Ci kolego ze warte. Ja natomiast wole doplacic 100 czy 200zl miec nawet 2 przesiadki ale zeby tylko nie leciec LOT-em, z doswiadczenia wlasnego i znajomych wiem ze LOT to najgorsze linie w Europie, nigdy wiecej juz nimi nie polece.

Po pierwsze maja stare, zdezelowane samoloty (np. te latajace na trasie PL-USA), po drugie ceny wyzsze niz u konkurencji (ostatnio widze ze dali jakies promocje i ceny spadly, pewnie mieli malo chetnych), po trzecie obsuga na bardzo niskim poziomie.

Moze na trasach europejskich jest lepiej. To co powyzej napisalem dotyczy tras transatlantyckich.

W kazdym razie Lotu NIE POLECAM

• Odpowiedzi 404
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam!Ja lece na koniec lipca do polowy sierpnia z Warszawy do Newark.Lot bilety ma drogie,pewnie najdrozszecene uslyszalam dla osoby doroslej-3.239zl,dla dziecka-9 latka-2.707zl .Czy mozecie mi podpowiedziec jaka linie najlepiej wybrac,moze byc jedna przesiadka.

Napisano

Kazda linia zagraniczna jest ok, zarowno europejska jak i amerykanska.

Tu masz np. podroz za niecale 4000 zl za 2 osoby (znalezione na flysiesta.pl):

Wylot 27 lipca, powrot 16 sierpien, z tym ze na JFK, a nie na Newark, linie BMI i American Airlines. Na Newark bardzo latwo sie dostac z JFK autobusem.

A wiec masz lot z 1 przesiadka i 2000 zl w kieszeni (ten co Ty znalazlas to prawie 6000 zl).

Najlepsze oferty znajdziesz tu:

www.flysiesta.pl

www.orbitz.com

www.expedia.com

Dosyc czesto kupujac bilet bezposrednio na stronach linii lotniczych jest znacznie drozej niz przez powyzsze biura podrozy.

Napisano

Dzieki!!!Ja dokladnie musze trafic na Floryde do Jacksonville...moze jest jakies jeszcze lepsze polaczenie i jeszcze cos taniej.Wiem,ze w Polsce nie da rady kupic biletu na linie lotnicze pomiedzy stanami w USA

Napisano

Hej,

Dzisiaj kupiłem z Lufhansy Katowice - Chicago, przesiadka w Duseldorfie, za niecałe 1900 PLN. Promocja niestety obejmuje krótki okres bo chyba od 8.08 do 11.08, ale jak ktoś może sobie dowolnie planować wakacje, to całkiem fajny termin :-).

Pozdrawiam

Bromus

Napisano

No popatrz,mi babeczka w biurze podrozy podala te 3200zl...skad ta roznica w LOT?Dlatego,ze lecisz w czerwcu?ja szukam na koniec lipca wiec moze dlatego...Mimo to bede patrzec zanim kupie w Lufthansa bo wychodzi narazie ze tam taniej;)

Napisano

To ze cena jest rozna na rozne daty to w okresie wakacji ceny biletow sa wyzsze oraz tanie bilety lotnicze rozchodza sie jak cieple buleczki i kto pierwszy ten lepszy :) no i potem zostaja bilety z tej wyzszej polki cenowej :)

Napisano

1860 zł - Katowice - Warszawa - Nowy Jork.

Udało mi się załapac na ostatni dzien promocji LOTu. Co prawda nie jestem wielką fanką tego przewoźnika, ale cena o 400 zł niż w innych liniach mnie przekonała.

Poza tym połączenie dość niezłe, bo z zaledwie 3-godzinnym postojem w Warszawie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...