marcin1 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 witam ponownie mam takie pytanie bo mama kupila bratu troche ''polskiej'' kielbasy no i czy mam to deklarowac czy nie ?? druga sprawa to na moim locie na stornie odprawy jest podana bramka/gate : A59 czyli mam sie kierowac na A a potem szukac bramki o numerze 59 ?? tutaj podaje link http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/...BhcmFtZXRlci9E/ aaaa i jeszcze jedno bo nie wiem szukalem na stronach ile kilo mozna wziasc i jestem zmieszany.... wyczytalem ze to 23kg do USA (Lufthansa)
Joanna30 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 Tak. Walizka może ważyć do 23 kg. http://www.lufthansa.com/pl/pl/Free-baggag...lowance#ancAbT2 Co do kiełbasy to nie wiem.
gal Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 mama kupila bratu troche ''polskiej'' kielbasy no i czy mam to deklarowac czy nie Kielbasy nie bierz bo szkoda. Jest bardzo wysokie ryzyko, ze wyladuje w (mowia smietniku) w kieszeni urzednika imigracyjnego. Sa szczegolnie uczuleni na Polakow Ukraincow Litwinow i przywoz zywnosci przez nich. Czesto maja psy ktore (zanim ty dojdziesz do walizki) juz ja obwachaly i zabiora kielbase czy szynke wszelkie smakowitosci choc nie wiem jak skrzetnie schowasz.
sly6 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 co do bramek to tak robisz,ze szukasz litery A a potem 59
marcin1 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 czyli lipa moze byc ? tak myslalem ale ostatnio ktos lecial to nie bylo problemow (kielbasa jest fermetycznie czy jak to sie mowi zapakowana taka jakby ''sprasowana '' folią
sly6 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 prozniowo jest pakowana tez znam wiele historii ale sa takie ze kielbasa laduje w koszu wiec od Ciebie zalezy co zrobisz .
marcin1 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 czyli to nie moze sie wiazac ze mnie nie wpuszcza? kurcze nie bardzo mnie to cieszy bo jak zaczna mi torbe''skanowac'' to jeszcze leki znajda;/
sly6 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 wpuscic Cie wpuszcza ale po co masz miec rozmowe z urzednikiem celnym?no ale wybor nalezy do Ciebie nie wiem czy teraz cos daja za mandat ...
marcin1 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 jeszcze mam takie 2 pytanka: 1.ile czasu mam byc wczesniej na lotnisku w jasionce?podobno 3 ale nie wiem jak to jest z lotem z przesiadka (rzeszow-frankfurt-jfk) czy te"'3 godziny przed"'dotycza rzesz-frankfurt czy fra-jfk? 2.widzialem na stronie frankfurtowskiego lotniska rozklady odlotow/przylotow i jest wszystko podane gate itp. ale zaciekawila mnie jedna rzecz,zarazem slowo "'counter"' np. 678-700 wiecie o co tym chodzi? dziekuje za odp;)
sly6 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 mozesz byc te 3 godz przed aby wybrac sobie miejsce w samolocie w systemie na lot do Frankfurtu oraz w spokoju zdac bagaze i np spytac sie cos tych Pan-Panow jak beda Ci wydawac karty pokladowe. jak mozesz byc 3 godz przed odlotem do USA jak masz na przesiadke np 1 godz we Frankfurcie-pewne przepisy Cie juz tam nie obowiazuja,a musisz byc najpozniej przed zamknieciem gate aby Cie wpuscili do samolotu..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.