Skocz do zawartości

Przesiadka We Frankfurcie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie pamiętam dokładnie, ale wiem, że jechałam schodami na górę. Przypuszczam, że windy też tam są.

Na pewno sobie poradzisz :)

Pamiętaj tylko, żeby po wylądowaniu i podjechaniu do terminala iść do 'connecting flights' i będzie ok :)

• Odpowiedzi 282
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

tutaj sie zjedza takimi schodami a potem widac na samej gorzej liczby i nalezy isc po strzalkach w danym kierunku

lift oczywiscie ze sa,,tego napisu sie naucz mkwiat i bedzie ok :)

lift-windy

• 2 miesiące później...
Napisano

witam was wszystkich moi kochani !

otóż mam pewien dylemat i chcialbym poprosic o pomoc :)

Również mam przesiadke we Franfurcie (dodam że lece z rzeszowa do new york (jfk)i troche sie boje ze nie trafie tam gdzie trzeba :) mam już bilet i wygląda to tak :

TO Z RZESZOWA DO FRANKFURTU:

SERVICE:LUFTHANSA LH 1385 DATE : 25JUN FROM:RZESZOW TO:FRANKFURT TERMINAL 1 DEPART : 145P ARRIVE: 330P

TO Z FRANKFURTU DO NY

SERVICE:LUFHTANSA LH 404 DATE: 25JUN FROM FRANKFURT TERMINAL 1 TO: NEW YORK JFK TERMINAL 1 DEPART: 505P ARRIVE 740P

AIRCRAFT :BOEING 747-400 SEAT 54J

tak to wyglada (jeszcze jest powrotny ale jak juz dolece tam to bede wiedzial o co chodzi)

i nie wiem wlasnie to LH404 to juz numer tej bramki czy jak ???

za odpowiedzi bardzo dziekuje :*:)

Napisano

LH coś tam to numer lotu.

Numer bramki poznasz, kiedy będziesz odprawiał się w Rzeszowie i dostaniesz kartę pokładową na oba loty 'do'. Ale potem sprawdź ją jeszcze po przylocie, bo w międzyczasie może zostać zmieniona.

A duża i czerwona czcionka jest niewskazana na forum :)

Napisano

DZIEKI ZA ODPOWIEDZ JOAANA :))

tylko ze to jest moj pierwszy LOT samolotem i wyjazd poza granice kraju i nie bardzo sie orientuje o co w tym wszystkim chodzi :)

Napisano

brat cos mowil ze jak wyladuje bo lece canadaair regional jet 700 do FRA to nie bedzie rekawa do terminala tylko jakims busem a dalej nie wiem :) i wiesz stres itp i moze byc lipa tam bo lotnisko jest na ogol duze

Napisano
tak to wyglada (jeszcze jest powrotny ale jak juz dolece tam to bede wiedzial o co chodzi)

i nie wiem wlasnie to LH404 to juz numer tej bramki czy jak ???

To numer lotu. Numer bramki będzie na karcie pokładowej, radzę też zerkać na ekran z odlotami, bo bramka może się zmienić.

Napisano

Wszystkie odpowiedzi masz w tym wątku.

Możesz też sobie wejść na stronę lotniska i zobaczyć, jak wygląda.

Bez względu na to, czy samolot wyląduje przy rękawie, czy nie, to i tak znajdziesz się na terminalu, bo autobus Cię tam dowiezie. Przylot i odlot masz z tego samego terminala, więc po całym lotnisku biegał nie będziesz.

Napisano

Jakie karty? Pokładowe?

To są 'dokumenty', które uprawniają Cię do wejścia na pokład samolotu. Dostaniesz je przy odprawie biletowo-bagażowej na lotnisku w Rzeszowie.

A I-94 i deklaracja celna to druki, które będziesz musiał wypełnić w samolocie (na trasie Frankfurt - Nowy Jork) i oddać urzędnikowi imigracyjnemu w czasie odprawy już po wylądowaniu.

Na stronie LOTu jest wszystko po polsku wytłumaczone. Wydrukuj, albo spisz sobie to, bo w Lufthansie nie będziesz miał polskiej instrukcji:

http://www.lot.com/web/lot/visa-and-customs

I pamiętaj, żeby na pokładzie samolotu do NY prosić o biały druk I-94.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...