Joanna30 Napisano 23 Marca 2011 Zgłoś Napisano 23 Marca 2011 Nie pamiętam dokładnie, ale wiem, że jechałam schodami na górę. Przypuszczam, że windy też tam są. Na pewno sobie poradzisz Pamiętaj tylko, żeby po wylądowaniu i podjechaniu do terminala iść do 'connecting flights' i będzie ok
sly6 Napisano 23 Marca 2011 Zgłoś Napisano 23 Marca 2011 tutaj sie zjedza takimi schodami a potem widac na samej gorzej liczby i nalezy isc po strzalkach w danym kierunku lift oczywiscie ze sa,,tego napisu sie naucz mkwiat i bedzie ok lift-windy
marcin1 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 witam was wszystkich moi kochani ! otóż mam pewien dylemat i chcialbym poprosic o pomoc Również mam przesiadke we Franfurcie (dodam że lece z rzeszowa do new york (jfk)i troche sie boje ze nie trafie tam gdzie trzeba mam już bilet i wygląda to tak : TO Z RZESZOWA DO FRANKFURTU: SERVICE:LUFTHANSA LH 1385 DATE : 25JUN FROM:RZESZOW TO:FRANKFURT TERMINAL 1 DEPART : 145P ARRIVE: 330P TO Z FRANKFURTU DO NY SERVICE:LUFHTANSA LH 404 DATE: 25JUN FROM FRANKFURT TERMINAL 1 TO: NEW YORK JFK TERMINAL 1 DEPART: 505P ARRIVE 740P AIRCRAFT :BOEING 747-400 SEAT 54J tak to wyglada (jeszcze jest powrotny ale jak juz dolece tam to bede wiedzial o co chodzi) i nie wiem wlasnie to LH404 to juz numer tej bramki czy jak ??? za odpowiedzi bardzo dziekuje :*
Joanna30 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 LH coś tam to numer lotu. Numer bramki poznasz, kiedy będziesz odprawiał się w Rzeszowie i dostaniesz kartę pokładową na oba loty 'do'. Ale potem sprawdź ją jeszcze po przylocie, bo w międzyczasie może zostać zmieniona. A duża i czerwona czcionka jest niewskazana na forum
marcin1 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 DZIEKI ZA ODPOWIEDZ JOAANA ) tylko ze to jest moj pierwszy LOT samolotem i wyjazd poza granice kraju i nie bardzo sie orientuje o co w tym wszystkim chodzi
marcin1 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 brat cos mowil ze jak wyladuje bo lece canadaair regional jet 700 do FRA to nie bedzie rekawa do terminala tylko jakims busem a dalej nie wiem i wiesz stres itp i moze byc lipa tam bo lotnisko jest na ogol duze
Jackie Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 tak to wyglada (jeszcze jest powrotny ale jak juz dolece tam to bede wiedzial o co chodzi)i nie wiem wlasnie to LH404 to juz numer tej bramki czy jak ??? To numer lotu. Numer bramki będzie na karcie pokładowej, radzę też zerkać na ekran z odlotami, bo bramka może się zmienić.
Joanna30 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 Wszystkie odpowiedzi masz w tym wątku. Możesz też sobie wejść na stronę lotniska i zobaczyć, jak wygląda. Bez względu na to, czy samolot wyląduje przy rękawie, czy nie, to i tak znajdziesz się na terminalu, bo autobus Cię tam dowiezie. Przylot i odlot masz z tego samego terminala, więc po całym lotnisku biegał nie będziesz.
marcin1 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 aha a tak ogolnie co to jest to I-94 i te karty bo z tego tez jestem zielony
Joanna30 Napisano 28 Maja 2011 Zgłoś Napisano 28 Maja 2011 Jakie karty? Pokładowe? To są 'dokumenty', które uprawniają Cię do wejścia na pokład samolotu. Dostaniesz je przy odprawie biletowo-bagażowej na lotnisku w Rzeszowie. A I-94 i deklaracja celna to druki, które będziesz musiał wypełnić w samolocie (na trasie Frankfurt - Nowy Jork) i oddać urzędnikowi imigracyjnemu w czasie odprawy już po wylądowaniu. Na stronie LOTu jest wszystko po polsku wytłumaczone. Wydrukuj, albo spisz sobie to, bo w Lufthansie nie będziesz miał polskiej instrukcji: http://www.lot.com/web/lot/visa-and-customs I pamiętaj, żeby na pokładzie samolotu do NY prosić o biały druk I-94.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.