Skocz do zawartości

Przesiadka We Frankfurcie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 282
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ale co jak wygląda? Odprawa?

Jak już dotrzesz na lotnisko, to musisz dokonać odprawę biletowo-bagażową. Na lotnisku jest kilka stanowisk odprawy. Musisz odnaleźć swoje (na pewno wszystko będzie wyświetlone na tablicach informacyjnych, czy monitorach), odprawić się tam, nadać bagaż. Potem przechodzisz kontrolę bezpieczeństwa, czyli prześwietlany jest Twoj bagaż podręczny, a ty sam przechodzisz przez specjalną bramkę. A potem udajesz się do poczekalni w pobliżu swojej bramki i tam czekaż, aż otworzą bramkę i zaczną wpuszczać na pokład samolotu.

Na stronie rzeszowskiego lotniska jest zakładka "wylatuję z Rzeszowa": http://www.rzeszowairport.pl/strona/111/plan_lotniska.html

Jest tam plan terminalu, informacje o odprawie i inne niezbędne rzeczy, które powinno się wiedzieć przed podróżą ;)

Zapoznaj się z nią. Na pewno Ci się to przyda.

Napisano

Tylko ze On moze byc dostarczony do samoloty autobusem-bo leci takim samolotem .

Lufthansa i LOT wspolpracuje ze soba wiec moga odprawiac na tych 2 stanowiskach ale bedzie napisane Frankfurt,numer lotu ;)

nie mozesz isc na stowisko jak bedzie napisane Frankfurt-Hanh .

Napisano
Ale co jak wygląda? Odprawa?

Jak już dotrzesz na lotnisko, to musisz dokonać odprawę biletowo-bagażową. Na lotnisku jest kilka stanowisk odprawy. Musisz odnaleźć swoje (na pewno wszystko będzie wyświetlone na tablicach informacyjnych, czy monitorach), odprawić się tam, nadać bagaż. Potem przechodzisz kontrolę bezpieczeństwa, czyli prześwietlany jest Twoj bagaż podręczny, a ty sam przechodzisz przez specjalną bramkę. A potem udajesz się do poczekalni w pobliżu swojej bramki i tam czekaż, aż otworzą bramkę i zaczną wpuszczać na pokład samolotu.

Na stronie rzeszowskiego lotniska jest zakładka "wylatuję z Rzeszowa": http://www.rzeszowairport.pl/strona/111/plan_lotniska.html

Jest tam plan terminalu, informacje o odprawie i inne niezbędne rzeczy, które powinno się wiedzieć przed podróżą ;)

Zapoznaj się z nią. Na pewno Ci się to przyda.

ok,a co to w takim razie jest odprawa w automatach albo telefoniczna ?

Napisano
ok,a co to w takim razie jest odprawa w automatach albo telefoniczna ?

Odprawa w automacie to znaczy, że sam się odprawiasz. Wprowadzając dane ze swojego biletu (jeśli dobrze pamietam, to może to być numer rezerwacji, bądź numer biletu, bądź dane z paszportu - to zależy, jak chcesz się zidentyfikować, są różne możliwości) sam drukujesz sobie swoją kartę pokładową, sam drukujesz sobie zawieszkę na bagaż (i przyczepiasz ją do bagażu), który to potem odnosisz do stanowiska oznaczonego bodajże "baggage drop".

Z tym, że pytanie marcin1 dotyczyło lotniska w Rzeszowie, a tam chyba nie ma takiej możliwości ;) A nawet jeśli jest, to dla osoby lecącej pierwszy raz w życiu mniej stresujące będzie odprawienie się w tradycyjny sposób.

Odprawy telefonicznej nie przechodziłam, więc nie wiem, na czym polega. Samej odprawiać mi się zdarzyło i za pierwszym przydarzyło mi się to w Madrycie. Strasznie się zdziwiłam, kiedy na lotnisku nie było ani jednego stanowiska odprawy. Nie bardzo umiałam się odnaleźć :P

Tylko ze On moze byc dostarczony do samoloty autobusem-bo leci takim samolotem

Co wcale nie znaczy, że przejście przez lotnisko będzie wyglądało inaczej :D

Po prostu za bramką nie będzie stał samolot, a autobus, który go zawiezie pod samolot.

Napisano

sly i joanna dziekuje wam za odpwoeidz ale teraz to kompletnie nic nie wiem ( ostatni raz bylem na jasionce 3 lata temu jak odwzoilismy brata) to byl 1 temrinal a teraz widze jakies pietra itp

2 sprawa to co napisales sly ze jak juz cos odprawiac sie na Lufthansa ? (napisales zeby nie isc na Frankfurt Hahn) to gdzie ?? przeciez lece do frankfurtu ;)

Napisano

możesz użyć internetu, zamiast zadawać tyle pytań ;) wpisz w google "jak wygląda odprawa na lotnisku" czy coś takiego i znajdziesz poradniki :D

co do odprawy przez automat to przy lotach do usa nie ma takiej opcji (zazwyczaj), więc nie zaprzątaj sobie tym głowy. Wylatujesz z Polski więc przy odprawie ci wszystko powiedzą jak się spytasz.

co do apis to poczytaj parę postów wyżej.

co do frankfurt hahn to to inne lotnisko jest.

myślę, że przydałoby się zrobić tutaj taki lotniskowy poradnik dla osób lecących pierwszy raz do usa. :P

Napisano

dlaczego napisalem o Hanh poniewaz z tego lotniska lataja samoloty na te 2 lotniska..I moze byc tak ze w tym samym dniu i prawie o tej samej godz beda sie odprawiac 2 samoloty,,I TY polecisz do Frankfurtu a inni do Frankfurt-Hanh, ale to bedzie napisane na tabliczkach..a pisze to dlatego abys nie stal w tej kolejce do Hanh.

masz podana strona do lotniska,masz tez strone lufthansy,pisz zapytania w jakim terminalu sa odprawiani ludzie do Frankfurtu .

Napisano

okej okej a jeszcze pytanie odnosnie tego inhalatora. To potrzebuje jakas zgode czy nie ? ( jest on malutki ,taki plastikowy-na recepte) brat mowil zeby wsadzic to gleboko do torby i nic nie mowic

a jezeli jednak bede potrzebowal takiej zgody na przewoz tego to musze to gdzies tam zglaszac ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...