Gość Violonczela Napisano 17 Marca 2013 Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 No to moja droga marzłyśmy tam razem byłaś na 9.30 ? ..tak, na 9.30 a weszłam godzinkę później... ale teraz, to tylko miłe wspomnienia....
LinLin Napisano 17 Marca 2013 Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 jutro mam wizytę w Krakowie i mam pytanie - jak wygląda sprawa torebek? jadę z Wrocławia i nie bardzo wiem co zrobić. ktoś pisał o zostawieniu telefonu u fotografa, a czy można całą torebkę? i jeszcze jedno - piszecie, że ktoś zbiera potwierdzenie DS160, opłatę i paszport... czy ktoś się orientuje czy w przypadku wizy F2 mam dać też swój formularz i20 i potwierdzenie opłaty SEVIS mojego męża? trzymajcie kciuki
sly6 Napisano 17 Marca 2013 Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 tam tez jest kafejka ze sie zostawia telefony
asik997 Napisano 17 Marca 2013 Zgłoś Napisano 17 Marca 2013 jutro mam wizytę w Krakowie i mam pytanie - jak wygląda sprawa torebek? jadę z Wrocławia i nie bardzo wiem co zrobić. ktoś pisał o zostawieniu telefonu u fotografa, a czy można całą torebkę? i jeszcze jedno - piszecie, że ktoś zbiera potwierdzenie DS160, opłatę i paszport... czy ktoś się orientuje czy w przypadku wizy F2 mam dać też swój formularz i20 i potwierdzenie opłaty SEVIS mojego męża? trzymajcie kciuki Ja miałam torebkę ze sobą. Po przejściu przez skaner miły pan się tylko zapytał co za elektronikę mam w środku - jak mu pokazałam, że to kluczyki do samochodu, to się tylko uśmiechnął i życzył miłego pobytu w ambasadzie. Myślę, że osoba która zbiera papiery powie ci co jeszcze dodatkowo masz mu dać. Dobrej zabawy życzę i powrotu z wizą
LinLin Napisano 18 Marca 2013 Zgłoś Napisano 18 Marca 2013 dziękuję za wszystkie kciuki - wizę otrzymałam bez najmniejszych problemów a PANI konsul jak marzenie - tak sympatyczna, że nawet jakby mi odmówiła to nie mogłabym powiedzieć złego słowa, bardzo dobre podejście, z uśmiechem, no nie dało się jej bać czy stresować tak jak mówiliście elektronikę oddałam na przechowanie, z torebką weszłam bez problemów. jedyne na co mogłabym narzekać to trochę organizacja tego, ponad godzinę stałam z ludźmi na zimnie, czekając na te numerki itd. ale jeszcze gorzej to zachowanie niektórych ludzi - co wychodził z listą to niektórzy jakby diabeł w nich wstąpił i z końca kolejki się nagle na przodzie znaleźli, rozumiem zimno ale każdemu zimno i każdy czeka. nie mniej jednak na żadnego pracownika konsulatu nie mogę narzekać, nawet pan od 'numerków' bardzo pomocny i sympatyczny a jak już się weszło do środka to autentycznie z 8 minut wliczając w to kontrole bezpieczeństwa, wzięcie odcisków (a mi jeszcze kobitka uciekła gdzieś z i20), numerek 63 a jak weszłam to 62 już podchodził do okienka. rozmowa w bardzo miłej atmosferze naprawdę niedługa i normalnie jak wyleciałam w konsulatu to aż się jedna pani zaśmiała tak podskakiwałam życzę każdemu takiego miłego doświadczenia
pagier Napisano 22 Marca 2013 Zgłoś Napisano 22 Marca 2013 Cześć wszystkim. Mam takie pytanie poglądowe Chcę starać się o wizę turystyczną do USA. Dostałem pozwolenie na pracę w Kanadzie na rok i lecę 30 kwietnia do Toronto. Mam w paszporcie 4 wizy amerykańskie J1, wracałem zawsze w terminie. W tej chwili w Polsce nie mam pracy, nie uczę się, no ale dlatego, że wyjeżdżam do Kanady w kwietniu, dodam, że w Kanadzie jeszcze żadnej pracy nie mam. Znajomi ze stanów chcą, żebym ich odwiedził w lipcu, dlatego potrzebowałbym tej wizy. Czy według Was można zaryzykować składanie wniosku ds160? Dzięki
misfer Napisano 22 Marca 2013 Zgłoś Napisano 22 Marca 2013 Są osoby co mają pracę, oszczędności lub też studiują i pracują i wizy nie dostają a są też tacy co nic nie mają i dostają. Zawsze można ryzykować w życiu
pagier Napisano 22 Marca 2013 Zgłoś Napisano 22 Marca 2013 Dzięki wielkie. A tak przy okazji, Joanna za ten Twój przewodnik po wypełnianiu ds-160 to normalnie "ten points for gryffindor"....serio
pagier Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Napisano 28 Marca 2013 a jeszcze mam jedno pytanie. Czy zdarza się, że na rozmowie chcą zobaczyć wyciąg z banku, czyli ile ma się do dyspozycji pieniędzy?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.