Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moje spotkanie z 24 lipca, wizy nie otrzymałem, pytania:

-czy pierwszy raz ubiegam się o wizę

-nie pamiętam

-czy składałem kiedyś wniosek o zieloną kartę(loterię wizową)

-w jakim celu

-czym sie zajmuje

-czym się zajmują moi rodzice

-czy byłem kiedyś za granicą

Długie maglowanie, odmowa z paragrafu 214 b

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Super, polepszyłes statystykę odmów. Właśnie dzięki takim cwaniaczkom i kombinatorom Polska nie może znaleźć sie na liście krajów visa waiver.

Najlepsze: nie wiem czy kiedyś składałem podanie o wize. Ty tak na poważnie do nich?

Napisano

Przedstawiając w tym wątku swoją rozmowę z konsulem, większość opisuje tylko pytania od konsula. Zawsze staram się zrozumieć tok rozumowania konsula przy podejmowaniu decyzji. Bez odpowiedzi, nic nam to nie daje :)

Napisano

Witam,

Na początek chciałem bardzo podziękować sly6 za odpowiedzi i rady dotyczące wypełnienia wniosku ds160. Były bardzo pomocne. A teraz przejdę do meritum:) Jak wyglądała moja wizyta w ambasadzie w Warszawie. Byliśmy z Narzeczoną 24-07 umówieni na 8.30 ale udało się wejść już o 8.00. Standardowe procedury i w końcu okienko do Konsula. Rozmowę mieliśmy z bardzo młodą Panią. Niezwykle sympatyczna zadała pytania:

- w jakim celu do USA

odp. Podróż poślubna

- kiedy wesele

odp podaliśmy datę (w tym momencie Pani zaczęła nam klaskać i życzyć szczęścia)

- gdzie pracujemy

odp. ...

- Czy byliśmy już w USA?

odp. Narzeczona że nie, Ja tak na w&t w 2008r.

- Wtedy przeszła na angielski i pytanie co tam robiłem gdzie byłem

odp. podałem miejsce pracy oraz regiony gdzie byłem.

I to wszystko odpowiedz Pani wiza przyznana udanej podróży. Rozmowa trwała 2-3 minuty.

• 5 miesięcy później...
Napisano

Moja siostra dostala w koncu na 10 lat po odmowie w 2008- sutuacja niewiele sie zmienila-siostra wolna bez dzieci pracuje w sklepie.Pytania byly o podroze ,o mnie i o stan cywilny.Ja wyslalam list do senatara stanu Co i obiecali ze wysla emaila do ambasady ale niewiem czy email byl otwierany i czy mial wplyw na decyzje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...