The_natural Napisano 27 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2015 Moje spotkanie z 24 lipca, wizy nie otrzymałem, pytania: -czy pierwszy raz ubiegam się o wizę -nie pamiętam -czy składałem kiedyś wniosek o zieloną kartę(loterię wizową) -w jakim celu -czym sie zajmuje -czym się zajmują moi rodzice -czy byłem kiedyś za granicą Długie maglowanie, odmowa z paragrafu 214 b
Lx13 Napisano 27 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2015 Super, polepszyłes statystykę odmów. Właśnie dzięki takim cwaniaczkom i kombinatorom Polska nie może znaleźć sie na liście krajów visa waiver. Najlepsze: nie wiem czy kiedyś składałem podanie o wize. Ty tak na poważnie do nich?
Joanna30 Napisano 27 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2015 To "nie pamiętam" tyczyło się drugiego pytania (którego nie pamięta), a nie odpowiedzi na pierwsze.
sly6 Napisano 27 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2015 a jak podales te 3 miesiace pobytu to jakies musiales podac szczegoly?>
mathew75 Napisano 27 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2015 Przedstawiając w tym wątku swoją rozmowę z konsulem, większość opisuje tylko pytania od konsula. Zawsze staram się zrozumieć tok rozumowania konsula przy podejmowaniu decyzji. Bez odpowiedzi, nic nam to nie daje
The_natural Napisano 27 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2015 a jak podales te 3 miesiace pobytu to jakies musiales podac szczegoly?> powiedziałem trzy miesiące i zakończył wątek
sly6 Napisano 27 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2015 matthew jak poznasz nawet odpowiedzi to znow nie poznasz tonu a czasami ton ma znaczenie grymas twarzy i tak mozna by wymieniac
Eryk85 Napisano 28 Lipca 2015 Zgłoś Napisano 28 Lipca 2015 Witam, Na początek chciałem bardzo podziękować sly6 za odpowiedzi i rady dotyczące wypełnienia wniosku ds160. Były bardzo pomocne. A teraz przejdę do meritum:) Jak wyglądała moja wizyta w ambasadzie w Warszawie. Byliśmy z Narzeczoną 24-07 umówieni na 8.30 ale udało się wejść już o 8.00. Standardowe procedury i w końcu okienko do Konsula. Rozmowę mieliśmy z bardzo młodą Panią. Niezwykle sympatyczna zadała pytania: - w jakim celu do USA odp. Podróż poślubna - kiedy wesele odp podaliśmy datę (w tym momencie Pani zaczęła nam klaskać i życzyć szczęścia) - gdzie pracujemy odp. ... - Czy byliśmy już w USA? odp. Narzeczona że nie, Ja tak na w&t w 2008r. - Wtedy przeszła na angielski i pytanie co tam robiłem gdzie byłem odp. podałem miejsce pracy oraz regiony gdzie byłem. I to wszystko odpowiedz Pani wiza przyznana udanej podróży. Rozmowa trwała 2-3 minuty.
River Napisano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2015 Moja siostra dostala w koncu na 10 lat po odmowie w 2008- sutuacja niewiele sie zmienila-siostra wolna bez dzieci pracuje w sklepie.Pytania byly o podroze ,o mnie i o stan cywilny.Ja wyslalam list do senatara stanu Co i obiecali ze wysla emaila do ambasady ale niewiem czy email byl otwierany i czy mial wplyw na decyzje
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.