Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wizyta 01.02, Kraków. Rozmowa na 10.15, byłem na miejscu 10.45, o 11.15 po wszystkim. Miałem szczęście bo po pobraniu odcisków w poczekalni już nikogo nie było, miałem nr 146, bardzo sympatyczny Pan za okienkiem łamanym polskim zadał 4 pytania:

-czy to wyjazd turystyczny

-czy sam

-na ile

-co właściwie robię (we wniosku w polu o zawód zaznaczyłem other i wpisałem czym się zajmuje i że dodatkowo zaocznie studiuję)

Poklepał coś w komputerku ze śmieszną miną, swoją drogą wyglądało jakby grał w grę której celem było naciśnięcie jak najwięcej klawiszy równocześnie;p i z uśmiechem oznajmił że mam wizę.

Dodam także że sporo osób odsyłali na zrobienie zdjęcia, patrzyli bardzo dokładnie że np. zdj na wniosku jest takie samo jak w paszporcie, a ten był wydany w 2014.

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Moj brat byl w ambasadzie w Amsterdamie bo tam mieszka, wize dostal bez problemu na 10 lat, pytania byly o prace, zarobki, ile lat mieszka tam, do kogo jedzie, co bedzie robil w USA, jaki ja mam status w USA i jak go otrzymalam, gdzie ja pracuje itd Rodzice byli w Warszawie rok temu, i rowniez dostali wizy.

Napisano

Witam serdecznie.Wizyta 05.02 w Warszawie.Jechałem wraz z kuzynku gdyż razem aplikowaliśmy o wizy.Ja miałem spotkanie na 8.00 kuzynka 8.45.Do konsula podeszliśmy razem ponieważ we wcześniejszym okienku gdzie nadawany jest numerek osoba która tam siedziała powiedziała mojej kuzynce że popełniliśmy te same błędy we wniosku i jeżeli jedziemy razem to możemy podejść we dwoje.Mieliśmy pierwszy numerek także po zdjęciu odcisków palców zdążyliśmy tylko powiesić nasze kurtki i już się wyświetlił nasz numer.Dosyć miły konsul ale i tak się trochę stresowaliśmy a na dodatek byliśmy już wykończeni po 8 godzinnej jezdzie pociągiem.Pytania :

-pierwsze pytania dość ogólne do nas jaki cel podróży?kim jest dla nas osoba do której jedziemy?

-potem pytania do kuzynki mianowicie tylko jedno czym się zajmuje w polsce?

-reszta pytań już tylko do mnie jakie łączy nas pokrewieństwo?co studiuje i do kiedy?czym się jeszcze zajmuje?co robię w pracy?

To chyba wszystko konsul jeszcze chwile coś wpisywał do komputera a potem już tylko wizy zostały przyznane i miłego pobytu w usa :).Ogólnie szybko miło i sprawnie 8.30 już wyszliśmy z konsulatu.Teraz tylko oczekiwanie na paszport i tu jedno pytanko.Na ile przyznawana jest wiza?Na 10 lat czy nie zawsze?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...